Ο Τσίπρας, το τέρας και ο τυχοδιωκτισμός

22/05/18 • 12:47 | UPD 22/05/18 • 13:17

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά πώς να κατευθύνει την πολιτική επικαιρότητα χρησιμοποιώντας ένα και μόνο όπλο: τον διχασμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά πώς να κατευθύνει την πολιτική επικαιρότητα χρησιμοποιώντας ένα και μόνο όπλο: τον διχασμό.

  • Save
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να κατηγορεί κομμάτι της ΝΔ για την άνανδρη και δολοφονική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την ώρα μάλιστα που ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα είχε εκφράσει την αποδοκιμασία και τον αποτροπιασμό για το συμβάν.

Την ώρα αυτή που το δημοκρατικό τόξο εμφανιζόταν ενωμένο ενάντια στον τραμπουκισμό και τις φαιοκόκκινες πρακτικές, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το φιλειρηνικό αυτό μέτωπο.

Έπαιξε το χαρτί που ο ίδιος εισήγαγε στον πολιτικό βίο, αυτό του διχασμού και αντί να καταδικάσει την επίθεση χωρίς «αλλά» εφηύρε εχθρούς σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την επίθεση για ίδιον πολιτικό όφελος.

Φάνηκε πόσο απελπισμένος είναι αποδομώντας την ίδια του την εικόνα που προσπαθεί εδώ και 2,5 χρόνια να χτίσει, μία εικόνα ενός συστημικού πολιτικού με δημοκρατικές αντιλήψεις που θέλει να επουλώσει τα τραύματα της χώρας του. ΟΧΙ! Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αδίστακτος άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα παραπάνω από την δική του πολιτική επιβίωση.

Επενδύει στον διχασμό γιατί η επίθεση που έκανε στην ΝΔ δεν είχε στόχο να πλήξει την ΝΔ, αλλά να συσπειρώσει το προσκολλημένο στον ίδιο κοινό. Γιατί να βάλει τους Έλληνες πολίτες στην διαδικασία να αντιπαρατεθούν μεταξύ τους με ρητορική καφενείου που σκοπός είναι να εκλείψει για να αποδεχτούμε συλλογικά ως κοινωνία το αυτονόητο: η βία είναι καταδικαστέα από όπου προέρχεται. Χωρίς «κλεισίματα» ματιών και πολιτικές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχει «ναι αλλά ο Ρουβίκωνας», ούτε «ας μην προκαλούσε ο Μπουτάρης». Όπως δεν έπρεπε να υπάρχει το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Δεν του αξίζει η τιμή να ασχολούνται οι πολίτες μαζί του, δεν του αξίζει η προσοχή των Ελλήνων γιατί δεν σέβεται ούτε τους ίδιους ούτε την ανάγκη της χώρας αυτής για κανονικότητα και ομαλότητα. Παίζει με το τέρας του διχασμού αγνοώντας πως το τέρας δεν γίνεται ποτέ φίλος…

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter

Copy link
Powered by Social Snap