Το τέρας που εξέθρεψε…

22/05/18 • 11:15 | UPD 22/05/18 • 13:20

Η μνήμη του Αλέξη Τσίπρα λειτουργεί επιλεκτικά και ελλειπτικά. Είναι και κοντή μνήμη. Θυμάται ό,τι και όσα θέλει και τα θυμάται όπως θέλει. Κορυφαίο παράδειγμα: Δήλωνε ότι θα καταργήσει με ένα νόμο κι ένα άρθρο το Μνημόνιο. Τα κουτορνίθια το έχαψαν και του παρέδωσαν την εξουσία.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αυτός όμως τι θυμάται; Οτι τήρησε την υπόσχεσή του! Κατάργησε το Μνημόνιο, που έληγε τον Αύγουστο 2015. Και υπέγραψε το δικό του, που θα λήξει τον Αύγουστο 2018. Και η «ουρά» του; Κύριος οίδε πότε!

Θα μου πείτε, τι είναι τρία χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα που παρέδωσε τα ασημικά της Ελλάδας στους δανειστές. Και τι είναι μία αιωνιότητα στα 2.500 χρόνια της ελληνικής Ιστορίας αν, φυσικά, κατορθώσει και βγει η Ελλάδα ολόκληρη από τα χέρια του…

Οποιος διαβάσει την άθλια δήλωσή του εναντίον της Ν.Δ. για τον αποτρόπαιο προπηλακισμό του Γιάννη Μπουτάρη έχει χειροπιαστή την απόδειξη της διαλείπουσας μνήμης του.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ο Κωστής Χατζηδάκης, πρώην υπουργός, περνούσε στην οδό Πανεπιστημίου. Τον είδαν διαδηλωτές κι άρχισαν να τον κυνηγούν, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι». Τον στρίμωξαν στη στοά της Βουκουρεστίου, του έσκισαν τα ρούχα και τον χτυπούσαν στο κεφάλι με μπουνιές και κλοτσιές, ενώ το αίμα έτρεχε ποτάμι. Tον χτύπησαν άσχημα. Νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Αν δεν τον είχαν φυγαδεύσει τα ΜΑΤ, θα τον είχαν σκοτώσει. Ο διεθνής Τύπος, την επομένη, δημοσίευσε πρωτοσέλιδα τη φωτογραφία του γράφοντας ότι τον χτύπησαν οι αγανακτισμένοι…

Ομως, ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος τότε της Νέας Δημοκρατίας, δεν δήλωσε ότι οι αγανακτισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησαν άγρια τον Χατζηδάκη. Κι ας ήταν φανερό. Αυτό δεν το θυμήθηκε χθες ο Τσίπρας. Ούτε τις δηλώσεις ΣΥΡΖΑίων ότι ο Χατζηδάκης προκάλεσε τον άγριο ξυλοδαρμό του γιατί είναι προκλητικό πρώην υπουργοί της Ν.Δ. να κυκλοφορούν στο δρόμο!

Γι’ αυτό, ο μόνος που δεν έπρεπε να μιλήσει χθες ήταν ο Τσίπρας. Γιατί ο ίδιος και το κόμμα του παρέδωσαν αυτά τα μαθήματα. Επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενθάρρυναν τον όχλο «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Ο ίδιος δήλωνε ότι ναι μεν αποδοκιμάζει τη βία, αλλά είναι δίκαιη η αγανάκτηση των πολιτών.

Ε! Τέτοιοι «πολίτες» ήταν και οι αγανακτισμένοι που έριξαν κάτω και κλοτσούσαν τον δήμαρχο Μπουτάρη. Στα μούτρα αυτών ο Τσίπρας να δει το τέρας που εξέθρεψε. Είναι όλο και μόνο δικό του. Κι αν πήγαινε στη Λεσβομυτιλήνη χωρίς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, θα τον κατασπάραζε κι αυτόν…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου