Εμπλεξαν άσχημα…

19/05/18 • 16:06 | UPD 19/05/18 • 16:06

Οι αλήθειες,  που θα έγραφε  ο Κοντονής στον Βούτση, δεν έχουν καμιά σχέση με το τυπικό έγγραφο  που έστειλε ανακοινώνοντάς του ότι οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου μπήκαν αρχείο. Πότε; Την παραμονή της χθεσινής  διαδικασίας  για τη σκευωρία Νοβάρτις!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Θα του έγραφε:  «Σύντροφε πρόεδρε της Βουλής,  σου διαβιβάζω  το έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, που εκτέλεσε όσα του είχαμε αναθέσει.

Εβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, που  νόμισαν ότι μπορεί να καταγγείλουν το σύντροφο πρωθυπουργό και το -δανεικό- σύντροφο Παπαγγελόπουλο και το σύντροφο  Πολάκη για σύσταση συμμορίας, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και συναφείς αστικές καταγγελίες. Οπως καταλαβαίνεις, σύντροφε πρόεδρε, ο  Αγγελής δεν ακολουθησε την τυπική διαδικασία. Εμείς είμαστε επαναστατική κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη υπηρετεί το συμφέρον του λαού, που εμείς ξέρουμε καλύτερα από το λαό».  Θα  μπορούσε να  κλείσει το έγγραφό του με  το γνωστό «Hasta la victoria siempre!», του Τσε. Όμως, διακατεχόμενος από συγκίνηση για το επίτευγμα του αρχείου,  το ξέχασε.

Η απάντηση ήρθε από τον Αντώνη Σαμαρά, που ανέβηκε στο βήμα ήρεμος, όπως αρμόζει στον άνθρωπο που τα έδωσε όλα  για την πατρίδα του. Δεν άφησε φύλλο συκής τους Κοντονήδες, στους Παπαγγελόπουλους -στο στόμα του το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι προσβολή ανίερη- λέγοντας ότι ακόμη και στην πιο απλή μήνυση  καλείται ο μηνυτής να καταθέσει.  Στην πιο απλή υπόθεση, πόσω μάλλον για σύσταση συμμορίας.

Οι κονδυλοφόροι του Μαξίμου, μήνες πριν  ο Τσίπρας αναγγείλει  ότι «η Νοβάρτις, είναι το σκάνδαλο όλων των εποχών», ήξεραν…τις καταγγελίες!   Πριν καν βρεθούν οι ψευδομάρτυρες για να τις κάνουν! Το συνταγματικό αμελλητί κράτησε τρεις μήνες. Κι ο Φρουζής, που φέρεται επικεφαλής του σκανδάλου  της δωροδοκίας, ακόμη δεν έχει κληθεί να εξεταστεί! Υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από αυτό;

Ο Αγγελοκοντονής έθεσε τις μηνύσεις στο αρχείο. Λες και τόσο μεγάλες υποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο!  Εβαλε στο αρχεἰο  ακόμη και τις μηνύσεις κατά  των Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη. Νομίζει ότι τους προστάτεψε ή ότι τους γλίτωσε; Πώς έκανε τέτοιο λάθος; Ο ίδιος  ξέρει ότι μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών ανασύρονται από το αρχείο; Δεν θυμάται τι κάνε ο ίδιος;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καθυποτάξει τη Δικαιοσύνη. Βρίσκονται πρόθυμοι Αγγελήδες. Αλλά στο διά ταύτα η σκευωρία, που κατασκευάστηκε, άνοιξε διάπλατα τη λεωφόρο για το ειδικό δικαστήριο.  Γιατί  η ιστορία δεν έληξε χθες βράδυ με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οσοι κατασκεύασαν τη σκευωρία και όσοι επιχειρούν να τη συγκαλύψουν,  ας ετοιμάζονται. Εμπλεξαν άσχημα ο Τσίπρας και οι συνεργοί του, είπε ο Σαμαράς.  Θα τους πάει ως το τέλος. Είναι δίκαιο. Θα το κάνει πράξη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου