Τσίπρας, ένας κάκιστος μάνατζερ

25/04/18 • 13:31 | UPD 25/04/18 • 13:33

Η ιστορία με τις γαλλικές φρεγάτες αποδεικνύει περίτρανα πως η παρούσα κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά και εθνικά ζητήματα με την ευθύνη να την φέρει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι ημέρες που περνά η χώρα είναι δύσκολες. Μπορεί οι μαύρες στιγμές της οικονομικής κρίσης να μην μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, επικοινωνιακά τουλάχιστον, το έθνος όμως είναι αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, με όποια κυβέρνηση, όσο χάλια κι αν ήταν το οικονομικό κλίμα, η Ελλάδα δεν αισθάνθηκε απειλή για την εθνική της κυριαρχία από κανέναν γείτονά της. Σήμερα, 9 χρόνια μετά και ενώ η κυβέρνηση ευαγγελίζεται πως από τον Αύγουστο θα βλέπουμε ξανά φως στο τούνελ των Μνημονίων, όλοι οι γείτονές μας αμφισβητούν και κάποιο κομμάτι γης.

Είναι σαν από σεβασμό τα προηγούμενα χρόνια να ανέμεναν καρτερικά την γονατισμένη Ελλάδα να μπορέσει να ανασηκωθεί (όχι σηκωθεί) προκειμένου να εκδηλώσουν τις προαιώνιες ορέξεις τους.

Από την Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι και την Τουρκία, οι γείτονες επιδιώκουν τουλάχιστον τον εκνευρισμό της Αθήνας προκειμένου να εκμεταλλευτούν ένα θερμό κλίμα. Ένα θερμό κλίμα που οι ίδιοι πρώτα καλλιεργούν, δείχνοντας πως κανείς τους δεν είναι έτοιμος να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να αποδεχθεί τις αξίες αυτής.

Τους γείτονές σου όμως, δυστυχώς, δεν τους αλλάζεις, οπότε από την στιγμή που δεν μπορείς να ξεφύγεις από το ναρκοπέδιο της Ευρώπης που ονομάζεται Βαλκάνια, πρέπει τουλάχιστον να έχεις τα μάτια σου 400. Εμείς όχι 400 δεν τα έχουμε, όμως, αλλά προχωράμε αόμματοι και ανεγκέφαλοι.

Η ιστορία με τις γαλλικές φρεγάτες αποδεικνύει περίτρανα πως η παρούσα κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί σοβαρά και εθνικά ζητήματα με την ευθύνη να την φέρει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σαφώς μπορείς να κατηγορήσεις τον εφαψία της εξουσίας, Φώτη Κουβέλη, αλλά η ευθύνη πάει κλιμακωτά βάσει της ιεραρχίας.

Ναι ο Κουβέλης είναι φαιδρός, ο Καμμένος από την άλλη ανήμπορος να τον περιορίσει και αναγκάζεται στο να τον διαψεύδει, τελικώς όμως, βλέπουμε πως παντελώς ανίκανος να διαχειριστεί τους υπουργούς και υφισταμένους του είναι ο πρωθυπουργός.

Αν μη τι άλλο είχε μία πολύ σημαντική δουλειά να κάνει. Να διασφαλίσει πως η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα οργανωμένης ομάδας που δουλεύει για το καλό της χώρας. Ασχέτως των αποτελεσμάτων που φέρνει, ούτε αυτό δεν έχει επιτύχει να παρουσιάσει, καθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα έναν κακό μάνατζερ και έναν κακό πρωθυπουργό που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα αφού πρώτα ο ίδιος έχει διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό με δηλώσεις που αναιρούν θέσφατα που τον έφεραν στην καρέκλα της εξουσίας.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter