Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση

24/04/18 • 12:21 | UPD 24/04/18 • 12:33

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη επαναλαμβάνει διαρκώς το Μαξίμου για διάφορα ζητήματα. Την ίδια ώρα υπόσχεται το τέλος των Μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών, ενώ παράλληλα «θωρακίζει» την άμυνα της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η υπερφορολόγηση έχει δημιουργήσει θηριώδη υπερπλεονάσματα. Οι κατασχέσεις της εφορίας σπάνε κάθε ρεκόρ. Τρέχουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Η ΔΕΗ βγαίνει προς πώληση… κομμάτι κομμάτι. Εχουν ήδη νομοθετηθεί και μένει μόνο να εφαρμοστούν περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου. Η ρύθμιση – ελάφρυνση χρέους θα γίνει σταδιακά στο μέλλον και θα συνοδεύεται από προαπαιτούμενα. Ενας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δουλεύει για 300 ευρώ. Αναβαθμίζουμε τα μαχητικά F16 έπειτα από συμφωνία με τις ΗΠΑ, νοικιάζουμε φρεγάτες ενώ θα αγοράσουμε κι άλλα πολεμικά πλοία από τη Γαλλία.

Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και πως όλα τα παραπάνω αποτελούσαν «έργο» μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εχει φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε στη χώρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορούσε την κυβέρνηση πως θυσιάζει τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες για να ευημερούν οι αριθμοί. Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα «ταμπουρώνονταν» σε σπίτια πολιτών που θα επρόκειτο να βγουν στο σφυρί, εννοείται με συνοδεία από τηλεοπτικές κάμερες. Κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν κατάληψη μαζί με τον Φωτόπουλο και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σε λιγνιτωρυχεία και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι να γινόταν μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξανα-υποσχόταν πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων και αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Τέλος, με δυναμικές πορείες θα κατήγγελλαν την κυβερνητική σύμπραξη με τους «φονιάδες των λαών Αμερικάνους» και τον «σφαγέα της Συρίας» Μακρόν, οι οποίοι σύμφωνα με συνωμοσιολογικές θεωρίες θα ήταν και υπαίτιοι για τη δημιουργία μιας «σικέ» έντασης στα Ελληνοτουρκικά, ώστε ως… πλασιέ να καταφέρουν να κλείσουν εξοπλιστικές συμφωνίες.

Τι; Υπερβολές; Και βέβαια όχι. Ας περιμένουμε τη στιγμή που θα ξαναβρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Τότε θα βρίσκονται και πάλι όλοι στα κάγκελα, παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι θα υλοποιούνται μέτρα που έχει από τώρα συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι θα έχει γίνει «αριστερός» και θα έχει εφεύρει κάποιο άλλο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap