Η ελληνική σημαία δεν είναι ένα κομμάτι πανί

17/04/18 • 14:27 | UPD 17/04/18 • 14:27

Το περιστατικό με την ελληνική σημαία στους Ανθρωποφάγους είναι μία καραμπινάτη περίπτωση εκδήλωσης φοβικού συμπλέγματος.

Το περιστατικό με την ελληνική σημαία στους Ανθρωποφάγους είναι μία καραμπινάτη περίπτωση εκδήλωσης φοβικού συμπλέγματος.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Τα πράγματα είναι απλά και για να μην παρεξηγηθούμε, ΟΛΟΙ μας έχουμε το δικαίωμα να υψώσουμε την ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος. Υπάρχει όμως μία ειδοποιός διαφορά όταν κάνεις κάτι τέτοιο στο μπαλκόνι σου και όταν το κάνεις σε μία βραχονησίδα.

Εάν έρθει κάποιος στο σπίτι σου και σου πει να την κατεβάσεις, μπορεί να διαπληκτιστείς, μπορεί και να πλακωθείτε στο ξύλο. Το να βάζεις όμως την ελληνική σημαία και να την εγκαταλείπεις απαιτώντας συμπολίτες σου στρατιωτικοί να την υπερασπιστούν, είναι εκδήλωση ασέβειας προς την σημαία. Η σημαία δεν είναι ένα κομμάτι πανί. Την σημαία δεν την εγκαταλείπεις, πόσω μάλλον βορά στις ορέξεις των Τούρκων.

Όχι, δεν υιοθετούμε την άποψη πως τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται για να μην προκαλούμε τους Τούρκους. ΔΕΝ πρέπει να μας απασχολεί τι κάνουν οι Τούρκοι. Αυτό που πρέπει, όμως, να έχουμε στον νου μας, είναι πως τέτοιες ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων, οι οποίοι ψάχνουν αφορμή το τελευταίο διάστημα για να συγκρουστούμε.

Το συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών έχει μία ιδιαιτερότητα μιας και η περίπτωσή τους ενδιαφέρει την Τουρκία για λόγους διαφορετικούς από τα Ίμια. Τα νησιωτικά συμπλέγματα Ζουράφας, Οινουσσών, Καλογήρων, Αντιψαρών, Αρκών, Στρογγυλής Νισύρου, Λέβιθας και Κινάρου, Σύρνας Αστυπάλαιας, Αυγού Καρπάθου και των νησιών του Κρητικού Πελάγους βρίσκονται στα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, ο οποίος «κόβει» το Αιγαίο στη μέση.

Στην ζώνη αυτή από τα δυτικά του Ηρακλείου στην Κρήτη έως τη Βιστωνίδα στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης στον Βορρά, είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των Τούρκων οι οποίοι επιθυμούν στο βαθύ μέλλον την διχοτόμηση του Αιγαίου.

Κατά τα άλλα, για την ιστορία οι πληροφορίες λένε πως οι Τούρκοι δεν πάτησαν το πόδι τους στο ελληνικό έδαφος και αν το κάνουν καλά θα κάνουν να είναι έτοιμοι και να υποστούν τις συνέπειες.

Επειδή λοιπόν οι πράξεις πατριωτισμού πρέπει να είναι και πράξεις ευθύνης καλό είναι να αφήνουμε να υψώνουν τις σημαίες στις ελληνικότατες βραχονησίδες, αυτοί που μπορούν και να τις προστατεύσουν.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter