Κόψτε την πλάκα: Φωκάδες θέλουμε…

16/04/18 • 10:08 | UPD 16/04/18 • 10:08

Ο βουλευτής Φωκάς όπως κάθε άλλος βουλευτής παρόμοιας φιλοσοφίας,  άνοιξε το στόμα του για να πετάξει ανοησίες, που στην αρχή μπορεί να φαίνονται κωμικές αλλά στην ουσία είναι πολύ επικίνδυνες.

Ενας από τους νόμους της αγοράς είναι ότι η καλύτερη διαφήμιση μπορεί να προέλθει από την δυσφήμιση. Οσα χειρότερα πράγματα πεις για κάποιον ή κάτι αν συνεχίζεις να το προβάλλεις χωρίς να αντιδράσεις ουσιαστικά στο τέλος καταλήγει να έχει πολύ καλύτερη τύχη.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς*

Τα παραπάνω φαίνεται να σκέφτηκε και ο βουλευτής Φωκάς ο οποίος όπως κάθε άλλος βουλευτής παρόμοιας φιλοσοφίας,  άνοιξε το στόμα του για να πετάξει ανοησίες, που στην αρχή μπορεί να φαίνονται κωμικές αλλά στην ουσία είναι πολύ επικίνδυνες.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής από την ώρα που το έπαιξε οργανωτής σε εξέδρα σκληροπυρηνικών οπαδών και έδινε τον τόνο στο σύνθημα «να καεί η πουτ@να@ η Βουλή» από την οποία παίρνει μισθό 8.000 ευρώ μεικτά και μίλησε για το κράτος των Αθηνών (!), έγινε viral.

Σε μία ημέρα (σ.σ. Σάββατο) που στην Ελλάδα κηδεύαμε τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο και στον κόσμο είχε ξεκινήσει γενικευμένος πόλεμος στην Συρία με την εκτόξευση πυραύλων από τις συμμαχικές δυνάμεις ο Φωκάς έκλεψε την παράταση γιατί πολύ απλά ο λαός αυτά θέλει.

Για τον Φωκά και τον κάθε Φωκά αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο για την στάση του δεν είναι άλλοι από τους ψηφοφόρους του. Αυτός την έκανε την δουλειά του. Πέταξε την αρλούμπα του, έγινε κακώς πρώτο θέμα χωρίς να το αξίζει και πήρε σβάρνα τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα ραδιόφωνα για να πει ότι μετάνιωσε και δεν το εννοούσε έτσι.

Φυσικά και δεν μετάνιωσε, φυσικά και εννοούσε μέχρι τελεία τα όσα είπε γιατί απλά έκανε όλα όσα ήθελε το αφιονισμένο ακροατήριό του. Αυτού του τύπου οι βουλευτές που δυστυχώς έχουμε πολλούς στην Ελλάδα, μην γελιόμαστε, δεν έχουν κόμμα, ούτε πολιτική γραμμή, ούτε συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Εχουν μόνο έναν στόχο: Το πως να… τρουπώσουν στο κτίριο που τους εξασφαλίζει τα πάντα. Στο κτίριο που μπορεί να λένε ότι θέλουν να το κάψουν, αλλά τρέμουν στην ιδέα μήπως καεί χωρίς αυτοί να είναι μέσα για να απολαμβάνουν όσο μπορούν τον μισθό τους.

Για αυτό επιμένω, όσο ανεχόμαστε, προβάλλουμε και ψηφίζουμε τέτοιους τύπους δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καυτηριάσουμε την στάση τους.

Ο Φωκάς και ο κάθε Φωκάς την δουλειά τους κάνουν έχοντας καταλάβει την μέγιστη ωφέλεια που μπορούν να έχουν από την παροχή… σανού και λαϊκισμού.

Εμείς πότε θα αποφασίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας;

*Ο Μιχάλης Μαρδάς είναι αρχισυντάκτης του EleftherosTypos.gr