Απαραίτητη η πολιτική αλλαγή

15/04/18 • 17:15 | UPD 15/04/18 • 17:15

Οι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής. Οι εθνικοί κίνδυνοι, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., έχουν μεγαλώσει.

ΤΟ 2015, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις πύλες της χώρας, με συνέπεια να περάσουν μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες και να παραμείνουν εδώ περίπου 75.000 από αυτούς. Οι μεταναστευτικές ροές είχαν ως αποτέλεσμα, από τη μία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σκληρύνουν τη στάση τους στο προσφυγικό και, από την άλλη, να ενισχυθούν τα ακραία κόμματα, αλλάζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, βρισκόμαστε προ αδιεξόδου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα ξεκινώντας από το όνομα, χωρίς να θέσει ως προτεραιότητα μια συνολική λύση προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων, όπως εγκαίρως είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι φανερό ότι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από την εποχή των Υμίων. Αποδεικνύεται, έτσι, πόσο αφελής και ανεύθυνη υπήρξε η πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ του πολίτη επιδεινώνεται διαρκώς από την έξαρση της εγκληματικότητας και τις κακές υπηρεσίες στην Υγεία, στις δημόσιες μεταφορές, το επίπεδο στην Παιδεία, ενώ στην οικονομία είμαστε και επισήμως οι ουραγοί της Ευρώπης στην ανάπτυξη και τη δημιουργία εισοδημάτων.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ η κυβέρνηση προσπαθεί να τα καλύψει μόνο μέσα από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Ο ζήλος των εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για να κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν διστάζουν να βάλουν ακόμα και τα εθνικά θέματα στη ζυγαριά της κομματικής αντιπαράθεσης.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πλέον θα πρέπει να βγει από το βάλτο της στασιμότητας και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η κινητήριος δύναμη για αυτό θα είναι η πολιτική αλλαγή.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα, που έχει τα ηνία της εξουσίας, κρατά τα χαλινάρια της Ελλάδας και δεν την αφήνει να τρέξει στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Τα κομματικά παιχνίδια, με τους διορισμούς ημετέρων, τη διόγκωση του πελατειακού κράτους και τις χιλιάδες μικρές απευθείας αναθέσεις, γίνονται εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, που βλέπουν διαρκώς τους φόρους να αυξάνονται και τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της προόδου και των πραγματικών μεταρρυθμίσεων υπέρ των πολιτών έχουν συσπειρωθεί γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να εκφράσει όλον αυτόν τον κόσμο που δεν ψάχνει για κράτος-«πατερούλη», αλλά θέλει να βλέπει την Ελλάδα να προοδεύει με τις δικές της δυνάμεις και με ένα σοβαρό σχέδιο μείωσης της φορολογίας και της κρατικής σπατάλης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής