Καμμενιάδος… το ανάγνωσμα

06/04/18 • 11:46 | UPD 06/04/18 • 11:46

«Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω ένα χιλιοστό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Αναλογίζεσαι αν απευθύνεται στους γείτονες ή στους υποτιθέμενους ψηφοφόρους του, όταν οι μετρήσεις δείχνουν ότι έμειναν ελάχιστοι να παρακολουθούν τους ακροβατισμούς του. Οι «απέναντι» αν θέλουν εμπράκτως να αμφισβητήσουν -verbatim αμφισβητούν… τετραγωνικά χιλιόμετρα- το ένα χιλιοστό, δεν πρόκειται να ρωτήσουν τον Καμμένο.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αυτού του είδους οι υπερφίαλες δηλώσεις επιτυγχάνουν να καθιστούν, σε διεθνές επίπεδο, γελοίο τον υπουργό: Οι μεν επιτελείς του ΝΑΤΟ έχουν λαμπρό δείγμα της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο δε Ερντογάν τρίβει τα χέρια του: Στην πρώτη ευκαιρία θα απαντήσει με ανάλογης ποιότητας δήλωση, ότι… η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία!
Οταν ανοίγει το στόμα του ο Καμμένος οργίζεσαι ως πολίτης για την επιπολαιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Την προηγούμενη ημέρα από τη δήλωση του «έστω ένα χιλιοστό», ενημέρωσε και… το τουρκικό επιτελείο Στρατού για τον σχεδιασμό του ΓΕΣ:

«Εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Εβρο». Αφήστε ασχολίαστα τα ελληνικά του! Τι χρείαν… κατασκόπων έχουν οι γείτονες;

Ομως ο ίδιος αγνοεί ότι ειδικά στον ποταμό-σύνορο Εβρο οι Τούρκοι κάνουν κουμάντο! Οχι μόνον στη δική τους πλευρά αλλά και στην… ελληνική. Δεν επιτρέπουν σε ελληνικά σκάφη να ανεβούν το ποτάμι, ως επάνω στις Φέρες. Εχει ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ότι η νυχτερινή περιπολία στον Εβρο από συνοριοφύλακες γίνεται με παλαιό σκάφος, από δύο άνδρες ως πλήρωμα, που πληρώνουν μπότες και μπουφάν εξ ιδίων και με όργανα νυχτερινής πλεύσης του 1980; Τον ενημέρωσε το Επιτελείο ότι η απέναντι πλευρά του Εβρου δεν είναι καλαμιώνες, όπως η ελληνική, αλλά είναι στρωμένη με άσφαλτο, για βαρέα οχήματα; Οτι ανά εκατό μέτρα υπάρχουν ντεκ, στα οποία βλέπεις «κουτιά» σκεπασμένα; Μόνον ένας τυφλός δεν αναγνωρίζει ότι περιέχουν οπλισμό, ενώ τα σκάφη τους είναι πανέτοιμα για πάσα χρήση.

Δυστυχώς για τη χώρα, ο υπουργός στο διάγγελμά του απευθύνθηκε και προς… συμμάχους και φίλους. Τους ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει τίποτε από αυτούς η Ελλάδα!

Αναρωτιέμαι αν ο πρωθυπουργός έχει επίγνωση της ζημίας που προκαλεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στα εθνικά συμφέροντα γιατί, δυστυχώς, τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, δίνουν βαρύτητα σε όσα λέει. Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός εξηγεί, όπου δει, ότι ναι μεν ο υπουργός του είναι επικίνδυνα ανόητος, αλλά ότι χάρη σ’ αυτόν ο ίδιος είναι… πρωθυπουργός.

Ζει τη Μεγάλη Παρασκευή η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια. Ομως πάντα ακολουθεί η Ανάσταση. Και δεν αργεί…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου