Το… Φαρ Ουέστ του Τσίπρα

05/04/18 • 09:54 | UPD 05/04/18 • 09:54

Οχι! Ο υπουργός Ανασφάλειας του Πολίτη δεν παραιτήθηκε. Αγνοεί τη λέξη συγγνώμη, κοσμώντας το ζωολογικό κήπο Τσίπρα, τον οποίο ο πρωθυπουργός εκλαμβάνει ως κυβέρνηση… αν και συγκροτείται από χοντρόπετσους του Ακη και ξυλοσχίστες της άεργου Αριστεράς.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Αυτού του είδους οι δηλώσεις θεωρούνται συνήθεις για παράγοντες κουμπουροφόρους ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά από γραφεία πρωθυπουργών μάλλον αδόκιμες.

Θεωρούν ως ηθικό πλεονέκτημα την κατοχή της καρέκλας, ώστε πλουσιοπάροχα να νέμονται την εξουσία με τους συγγενείς, «τους συντρόφους» των συντρόφων, τους φίλους, τους δήθεν δεξιούς αλλά ασμένως συνεργασθέντες.

Ο υπουργός Τόσκας μάς δίνει οδηγίες ως ειδήμων: Αν μπουν ένοπλοι ληστές στο σπίτι κάνουμε τους κοιμισμένους. Αν είμαστε τυχεροί, ανήκοντας στο 13%… λιγότερες ληστείες το 2017, σύμφωνα με τις μετρήσεις του οικτρού υπουργού, θα φύγουν χωρίς να μας πυροβολήσουν.

Ο υπουργός Τόσκας είναι σαφής: Δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε μέσα στο σπίτι μας τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας. Δεν θα γίνουμε εδώ… Φαρ Ουέστ. Αν μάλιστα μας βρίσκεται καμιά κυνηγετική καραμπίνα, να ξέρουμε ότι ο Τόσκας, εφαρμόζοντας το νόμο, θα μας συλλάβει για οπλοφορία, για οπλοχρησία, για απειλή κατά της ζωής του ληστή, αν όχι και για εξύβριση, αν τολμήσουμε τρέμοντας, να του βγάλουμε γλώσσα…

Ητοι: Ας καθίσουμε να μας ληστέψουν και αν πιάσει ο Τόσκας τους ληστές, τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος. Αλλά επειδή, ως γνωστόν, δεν τους πιάνει, αφήνουμε να μας πιάνουν αυτοί. Τάδε έφη Τόσκας που τον υπηρετούν 24 αστυνομικοί σε τρεις βάρδιες! Τον πάνε και τον φέρνουν μοτοσικλετιστές και «100», που φυλούν όλο το εικοσιτετράωρο το σπίτι του και την οικογένειά του.

Εφαρμόζοντας τις τοσκικές συμβουλές, δεχόμαστε ως φυσική την παρουσία των ληστών μέσα στο σπίτι μας. Δείχνουμε διαγωγή κοσμιοτάτη και αν συμμορφωθώμεν ως προς τα υποδείξεις τους μπορεί να γλιτώσουμε. Αραγε, οφείλουμε να ζητάμε συγγνώμη στους ληστές αν δεν βρουν τίποτε να πάρουν, γιατί πρόλαβε και τα βούτηξε όλα η κυβέρνηση Τσίπρα;

Ηταν στο χειρουργείο ο άνθρωπος που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων, παλεύοντας για τη ζωή του, αλλά ο Τόσκας μάς έκανε μάθημα ξεπατικώνοντας τον Σολωμό: «Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ούτε χωρίς εγκλήματα», είπε. Το μέγεθος του εγκλήματος κατά της ασφάλειάς μας και κατά της ασφάλειας της χώρας που διαπράττουν αυτός και η ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα ούτε που του περνά από το κοντό μυαλό του.

Οχι, ο πρωθυπουργός δεν τολμά να ζητήσει την παραίτηση του προκλητικού Τόσκα ή του –καθ’ έξιν- υβριστή Πολάκη, που διορίζει βουλκανιζατεράδες στα νοσοκομεία, ή του Γαβρόγλου, που διορίζει την ανίψιά του και διαλύει την Παιδεία, ή του Σπίρτζη, που άφησε τη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό. Γιατί ίδιοι είναι όλοι. Με επικεφαλής αυτόν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου