Τα καλά τα κάνει η κυβέρνηση, τα κακά κάποιοι… άλλοι!

03/04/18 • 11:20 | UPD 03/04/18 • 14:59

γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Ας ξεκινήσουμε από τα θεμελιώδη σύμφωνα με την κυβερνητική φιλοσοφία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Ο,τι καλό συμβαίνει ή θα συμβεί στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 έως και την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες αποτελεί έργο του Τσίπρα, του Καμμένου και των υπόλοιπων αριστερο-ακροδεξιών συντρόφων.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Για ό,τι κακό συμβαίνει ή θα συμβεί φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι δανειστές ή τέλος πάντων οποιοσδήποτε άλλος εκτός από την κυβέρνηση.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ, ας πούμε, κάποια εθνική οδός ή η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα. Βιντεάκι Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Πνίγεται κόσμος στη Μάνδρα ή μένει η Θεσσαλονίκη για έξι μέρες χωρίς νερό. Φταίει το παλιό πολιτικό σύστημα.

ΔΙΝΟΥΝ μέρισμα που προκύπτει από την υπεραπόδοση μνημονικών μέτρων. Επιτυχία του Μαξίμου. Πέφτει τσεκούρι σε συντάξεις και βρέχει φόρους. Φταίνε οι τοκογλύφοι δανειστές. Ακόμη και για το τσουνάμι πλειστηριασμών ακινήτων βρήκαν τη λύση: είναι κυνήγι κακοπληρωτών.

ΜΠΟΡΟΥΝ να ερμηνεύσουν κάθε γεγονός με οποιοδήποτε τρόπο τους συμφέρει. Στις 8 Δεκεμβρίου προσκάλεσαν και υποδέχθηκαν τον Ερντογάν γιατί υποτίθεται πως υπήρχε αμφίδρομη βούληση για αναβάθμιση σχέσεων. Μόλις τέσσερις μήνες αργότερα ο Ερντογάν έγινε «σουλτάνος», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και «τρελός» σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας. Καλά, τώρα το κατάλαβαν; Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο. Εντάξει, το γνωρίζει όλος ο πλανήτης ότι στην Τουρκία υπάρχει κατ’ επίφασην δημοκρατία. Τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως, οδηγούν όποιον τις κάνει να χάνει το αδιαμφισβήτητο δίκιο του.

ΚΑΙ την ώρα που μπαχαλάκηδες καίνε όποτε θέλουν το κέντρο της πόλης, ο Ρουβίκωνας μπουκάρει όπου γουστάρει και αυξάνονται ακόμα και οι ληστείες στα σπίτια, βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας κάνοντας δηλώσεις για γέλια και για κλάματα. Τη μία μέρα λέει πως δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, την άλλη ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Βέβαια, ούτε μια κουβέντα περί ευθυνών του ιδίου για όλη την ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες. Πιθανότατα θα φταίνε για μία ακόμη φορά οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ένα σωρό άλλα παραδείγματα στην καθημερινότητα που αποδεικνύουν την προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Είναι σχεδόν βέβαιο πως ό,τι κι αν συμβεί κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να παραδεχθεί πως η κυβέρνηση έκανε κάποιο λάθος. Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο ακόμα και από τα λάθη στα οποία υποπίπτουν.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου