Παππάς όπως… Βύρων Σταματόπουλος;

30/03/18 • 11:48 | UPD 30/03/18 • 11:48

Ο Νίκος Παππάς, υπουργός Στρατόσφαιρας, ανακατεύεται όπου δεν θα του επέτρεπε ένα ευνομούμενο κράτος με σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Ψιλά γράμματα για τους νυν κατέχοντες την εξουσία, εξ υφαρπαγής της ψήφου των αφελών, που πίστεψαν τους μνημονιοφονείς και ΕΝΦΙΑφάγους.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Νίκος Παππάς, υπουργός του Διαστήματος, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει portal -κυβερνητικό- προσλαμβάνοντας δημοσιογράφους, για να συλλαμβάνει τις fake ειδήσεις.

Δεν είναι η πρώτη του φορά: Ο Αρης Δαβαράκης, το 2015, αποκάλυψε την απάτη: «Το toportal.gr φτιάχτηκε από τον Παππά ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και συνέχισε να χρηματοδοτείται και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, απευθείας από το γραφείο του υπουργού».

Ο Αρης Δαβαράκης πληρωνόταν από το γραφείο Παππά 1.000 ευρώ μηνιαίως για να τρέχει το portal, από το 2013 ως και το ιουλιανό δημοψήφισμα του 2015, ενώ άλλα 500 ευρώ έπαιρνε ο βοηθός του. Ολοι οι άλλοι δούλευαν… δωρεάν υπέρ του κόμματος.

Το toportal.gr έγραφε για τη «διαπλοκή και την αδιαφάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα» και για τα «τσιράκια της δημοσιογραφίας που εκτελούν τις εντολές των αφεντικών που τους πληρώνουν».

Να το… «μεταφράσω»; «Ο Δαβαράκης και λοιποί, ως τσιράκια αδιαφανούς και διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας, εκτελούσαν τις εντολές των αφεντικών τους Βερναρδάκη και Παππά, που τους πλήρωναν». Τρελαίνεσαι; Οχι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τα περιμένεις όλα.

Ο Δαβαράκης ήταν βιτρίνα στο toportal.gr -με χρηματοδότη τον Παππά-ως δήθεν ενημερωτικό. Είμαι βέβαιη ότι δεν είναι το μόνο που έστησαν οι μαθητές του Γκέμπελς στο Μαξίμου.

Ο Παππάς επιχειρεί να ξαναστήσει ανάλογο, κυβερνητικό, όπου υπάλληλοι-δημοσιογράφοι θα «κυνηγούν» δήθεν τα fake news. Ητοι, θα ελέγχει ειδήσεις και σχόλια αποκαλυπτικά για τα κυβερνητικά σκάνδαλα που θα τα βαφτίζει fake news!
Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει από την «ΑΥΓΗ» το… Παππά-portal. Δεν περνά μέρα που να μη γράφει για την καθαρή αυγουστιάτικη έξοδο, για επενδυτές που κάνουν ουρά, για τους πολίτες που αδιαμαρτύρητα θα πληρώσουν και την αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θα μου πείτε, 1.000 άνθρωποι τη διαβάζουν. Μικρό το κακό.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να υπερασπιστεί την ελευθεροτυπία. Ας ενημερώσει και επίσημα τον Παππαportal ότι οι δημοσιογράφοι ελέγχουν την είδηση, τη διασταυρώνουν και γράφουν ενυπόγραφα. Οι αναγνώστες τους είναι κριτές τους. Στους Παππαportales της εξουσίας δεν πέφτει λόγος.

Ο Βύρων Σταματόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της χούντας, δήλωνε ότι το άρθρο 14 του Συντάγματος προέβλεπε τη λήψη μέτρων κατά της κομμουνιστικής προπαγάνδας και γι’ αυτό ήλεγχε τον Τύπο. ΟΛΟΙ ήξεραν ότι ήταν απλά… λογοκριτής.

Υστερόγραφο

Και… θα επανέλθω

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου