Υπουργός παράλληλου σύμπαντος

28/03/18 • 10:04 | UPD 28/03/18 • 10:04

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης

«Υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος. Αλλά είναι μέσα σ’ αυτόν εδώ», υποστήριζε ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς.

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης

Αυτός ο κόσμος είναι ο κόσμος του κ. Παππά, του σημερινού υπουργού παράλληλου σύμπαντος, ο οποίος αποδεδειγμένα ζει σε έναν άλλον κόσμο. Διαβάζω πως λίγες μέρες πριν εξήγγειλε τη δημιουργία ενός ειδικού portal, το οποίο θα διασταυρώνει τις ειδήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του έντυπου Τύπου, με στόχο να ελέγχουν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες την εγκυρότητα των ειδήσεων. Ενα portal το οποίο θα εντοπίζει τις ψευδείς ειδήσεις ή κατά κόσμον fake news. Εκείνες των οποίων το περιεχόμενο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εκείνες οι οποίες είτε είναι εξ ολοκλήρου αναληθείς είτε εμπεριέχουν μισές αλήθειες. Αυτές που έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, τη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Παρά το γεγονός ότι η παραπάνω είδηση ως προς το περιεχόμενό της έχει θετικό πρόσημο, το κακό παρελθόν του κ. Παππά μας κάνει τουλάχιστον δύσπιστους ως προς την αγνότητα της πρόθεσής του. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που ο σημερινός υπουργός παράλληλου σύμπαντος, Ν. Παππάς, πρωτοστάτησε στη δημιουργία δημοσιογραφικού portal, ο δημοσιογράφος Αρης Δαβαράκης παραδέχτηκε ότι ο τότε διευθυντής του γραφείου του σημερινού πρωθυπουργού και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, του είχε αναθέσει να στήσει ένα portal για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταμφιεσμένο σε ανεξάρτητο μέσο.

Και εκεί που λες αυτό ήταν όλο, ο κ. Παππάς δεν αρκείται μόνο στην εξαγγελία της δημιουργίας του portal, αλλά αιτιολογεί την ανάγκη δημιουργία του αναφέροντας πως στη χώρα μας αναπαράγουν fake news ακόμη και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί. Ή θυμάται τα χρόνια που το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση ή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν, ξεχνώντας προκλητικά τα μνημεία ψευδών ειδήσεων που δεν είναι άλλα από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του κόμματός του, της «Αυγής», τα οποία ήταν και παραμένουν η επιτομή των ψευδών ειδήσεων. Αλλά ας θυμηθούμε μαζί κάποια από αυτά: «26 Αυγούστου 2014 – Ακρίβεια λόγω ΦΠΑ 19% και Πώς δεν θα πληρώσετε ΕΝΦΙΑ…, 14 Σεπτεμβρίου 2014 – Κοστολογημένο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε…, 16 Σεπτεμβρίου 2014 – Η Αριστερά έρχεται, το Μνημόνιο φεύγει…, 16 Ιανουαρίου 2015 – Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη…, 21 Φεβρουαρίου 2015 – Νέα εποχή χωρίς Μνημόνιο και τρόικα…, 27 Μαρτίου 2015 – Λεφτά Υπάρχουν!, 05 Απριλίου 2015 – Αφορολόγητο 12.000 ευρώ και αντικατάσταση ΕΝΦΙΑ…, 06 Ιουνίου 2015 – Αυτή η κυβέρνηση και η Βουλή δεν θα ψηφίσουν Μνημόνιο…, 27 Ιουνίου 2015 – Μνημόνιο; Forget it…, 16 Φεβρουαρίου 2017 – Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα…, 19 Απριλίου 2016 – Τίποτα πέρα από τα συμφωνηθέντα…».

Πιστεύω ότι κάπου εδώ θα συμφωνήσετε μαζί μου πως είναι κάτι περισσότερο από κακόγουστο αστείο το κόμμα που πήρε την εξουσία στηριζόμενο αποκλειστικά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, να επιχειρεί να ανανεώσει και να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία ανακοινώνοντας τη δημιουργία μέσων για την καταπολέμηση αυτών. Δυστυχώς για εμάς παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα είναι αστείο, το πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι το αστείο αυτό είναι σε βάρος όλων μας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου