Νυχτερίδες κι αράχνες…

22/03/18 • 10:51 | UPD 22/03/18 • 10:51

Την Τρίτη, Τσίπρας και Καμμένος διέψευσαν τις φήμες ότι επίκειται η διάλυση του συμφώνου συμβίωσης που υπέγραψαν διά εναγκαλισμού, ενώπιον του εκστασιασμένου λαού τους, στην πλατεία Συντάγματος τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου. Πρόσθεσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συμβιώσουν ως το τέλος.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εμεινε αιδευκρίνιστο αν το συνδέουν με το τέλος της Ελλάδας…

Καθώς εξελίσσονται τα πράγματα, ο μεν Καμμένος είναι πλέον ασήκωτο βαρίδι για τον Τσίπρα. Ο δε Τσίπρας αποτελεί θηλιά στο λαιμό Καμμένου.

Ο Καμμένος ίσως να έχει υποψία πολιτικού μέλλοντος μόνον σε δύο περιπτώσεις: Είτε να αποχωρήσει, ηρωικά, κάνοντας πορεία προς το λαό και καταγγέλλοντας τον Τσίπρα ότι τον εξαπάτησε.

Είτε ο Τσίπρας να του χαρίσει μία θέση στο Επικρατείας διά τας ευδοκίμους υπηρεσίας ας προσήνεγκεν διαά την εξαπάτησιν των αφελών Ελλήνων.

Σίγουρα θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες: Θα κληθούν όσοι πιστοί στον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξουν τον Καμμένο! Πόση άλλη ξεφτίλα να υποστεί το έρημο και σκότεινο ηθικό πλεονέκτημα. Για τον ιδεολογικό συμφυρμό δεν υπάρχει πρόβλημα. Η κατάκτηση της εξουσίας μετράει.

Εχουμε, λοιπόν, την… εθνική διαφωνία στο Μακεδονικό, καθώς ο Καμμένος εμφανίζεται διατεινόμενος, urbi et orbi, «δεν ψηφίζω δεν ψηφίζω». Εχουμε τη μείζονα διαφορά εκτίμησης στα Ελληνοτουρκικά, όπου ο Καμμένος ονομάζει ομήρους τους Ελληνες αξιωματικούς -τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, στηρίζει η Μέρκελ με τηλεφώνημά της στον Ερντογάν αλλά όχι ο Ελληνας πρωθυπουργός-, ενώ ο Τσίπρας αξιολογεί το γεγονός ως ασήμαντο.

Από χθες προσετέθη το ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις αλλαγές που είχε επιβάλει ο Φίλης, ο αποπεμφθείς… εξαιτίας τους.

Ο Γαβρόγλου -τον οποίο ο πρωθυπουργός συγκρίνει με τον Αϊνστάιν- με δηλώσεις του επιτέθηκε εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση που πήρε. Το κήρυξε εχθρό της κυβέρνησης, η οποία όμως «δεν θα υποκύψει στον σκοταδισμό που θέλουν να φέρουν κάποιοι σε αυτόν τον τόπο».

Να υποθέσω αυτοί οι κάποιοι βρίσκονται σε αντίθεση με τον Γαβρόγλου που φέρνει το φως, ως φωτοδότης, στην Παιδεία εμπνεόμενος κατευθείαν από τα διδάγματα του Διαφωτισμού.

Σήκωσε το γάντι ο Δημήτρης Καμμένος, που χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας -δηλαδή, κατάπτυστος είναι ο Γαβρόγλου- και αναρώτηθηκε: «Είναι σκοταδιστές το ΣτΕ; Είμαστε σοβαροί; Κάποιοι ακροαριστεροί έχουν έναν περίεργο εκνευρισμό και όταν δεν τους αρέσει κάτι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς». Και σημείωσε ότι το ίδιο έκαναν και με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Να μου επιτρέψει να τον συμπληρώσω: Εφεραν και τη Νοvartis με κουβάδες για ενισχύσεις.

Τώρα, περιμένω εναγωνίως ποιος πρώτος, ο Καμμένος ή ο Τσίπρας, θα τραγουδήσει στον άλλο:

«νυχτερίδες κι αράχνες, γλυκέ μου,
έχουν κτίσει φωλιά
μέσα στο έρημο και άδειο μας σπίτι…».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής