Ανένδοτος υπέρ Ελλήνων…

19/03/18 • 12:15 | UPD 19/03/18 • 12:15

Το συνέδριο για την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής συμπυκνούται στον Ανένδοτο που κήρυξε η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά: «Γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει». Oμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το κατάλαβε και ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να πάψει την πολιτική ίσων αποστάσεων!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ας τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Η Φώφη Γεννηματά ήταν σαφής: «Η κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω: Οικονομικά στην Ελλάδα της ψωροκώσταινας πίσω εθνικά και θεσμικά πολύ πιο πίσω. Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα, ο οποίος μιλά δήθεν για έξοδο από τα Μνημόνια, την ώρα που έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε 4ο άτυπο μνημόνιο κι έχει ήδη ψηφίσει περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολογήτου ορίου».

Τί δεν κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πατριωτικό λόγο του Βαγγέλη Βενιζέλου: «Υπάρχει μέτωπο Δημοκρατίας κατά του πραξικοπήματος που επιχειρείται, γιατί εμείς ποτέ δεν είχαμε δίλημμα μεταξύ του εθνικού και κομματικού συμφέροντος. Ημασταν στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα και τη Δημοκρατία. Είναι άλλο οι διαφορές με τον συντηρητικό χώρο κι άλλο πράγμα η αντίκρουση με τους σκευωρούς. Κι έρχονται κι άλλα. Δεν θα στοχεύουν μόνο όσους είναι κατά του γλοιώδους φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη».

Τί δεν κατάλαβε o Αλέξης Τσίπρας που ο Καμίνης, για την προστασία του πολιτεύματος, ζητά να φύγει η κυβέρνησή του: «Με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους διαβλητούς διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ μολύνεται η δημοκρατία μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι σύμπασα η αντιπολίτευση δεν του συγχωρεί ότι πολέμησε βρώμικα, καταφεύγοντας σε επικίνδυνες συμμαχίες. Οτι χρησιμοποίησε την κρίση προς ίδιον όφελος, κατεδαφίζοντας τον αγώνα που έδιναν οι κυβερνήσεις για να σταθεί πάλι όρθια η Ελλάδα. Ολα για την εξουσία, όλα στους «αγανακτισμένους» για να γίνει πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι πολέμησε με λάσπη, συκοφαντίες και ψεύτικες υποσχέσεις -κανείς άλλος πολιτικός από Μεταπολιτεύσεως δεν το τόλμησε- για να υφαρπάξει την εξουσία. Δεν καταλαβαίνει ότι σήμερα που οδήγησε τη χώρα σε επικίνδυνα μέτωπα και χρειάζεται εθνική ομοψυχία, επιχειρεί πάλι με λάσπη να εξοντώσει εκείνους που δεν του επιτρέπουν να εκπληρώσει συμβόλαια που έχει υπογράψει.

Γιατί ψήφισαν οι πολίτες τον Αλέξη Τσίπρα; Οι έρευνες συμφωνούν: Υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και την απάλειψη του ΕΝΦΙΑ. Υποσχέθηκε τα πάντα εν γνώσει του ότι εξαπατούσε τους πολίτες. Για την καρέκλα. Αλλά η ταμπέλα Αριστερά έχει απαιτήσεις, πρωτίστως ήθους.

Μετά από τρία χρόνια οικτρής διακυβέρνησης βιώνει πολιτικά την ολοκληρωτική απομόνωση από την αντιπολίτευση. Ηταν καιρός.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής