Ο πειρασμός

17/03/18 • 13:40 | UPD 17/03/18 • 13:40

Θα κληθεί στην Ειδική Επιτροπή που ερευνά το διεθνές σκάνδαλο Novartis ο Αλέξης Τσίπρας για να εξηγήσει πώς το όνομά του βρέθηκε στο πρόγραμμα του Φρουζή; Οχι; Γιατί όχι; Θα κληθεί ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί ότι έπαιξε ρόλο μεσάζοντα, Δεκέμβρη 2013, για συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Φρουζή;

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Απορία: Αν ο Φρουζής ζητούσε να δει τον Τσίπρα ως πρόεδρος των φαρμακοβιομηχανιών και όχι ως Novartis, τι ανάγκη είχε μεσολαβητή; Ποια περισσότερα στοιχεία περιείχε… η καρτ βιζίτ του Σαμαρά; Ή τι είδους ντοκουμέντο είναι ότι ο Φρουζής ζητούσε συνάντηση γνωριμίας στο Νταβός, το 2013, που ο Σαμαράς δεν πήγε, όταν «το βαθύ λαρύγγι» που ενεδύθη κουκούλα κατέθεσε ότι το 2012 ανέβηκε τα σκαλοπάτια Μαξίμου το τροχήλατο;

Τι καταλογίσθηκε στον Πικραμμένο και ποια ντοκουμέντα βρέθηκαν για τον Βενιζέλο, πλην του φθόνου που προκαλούν το πολιτικό του εκτόπισμα και η κοινοβουλευτική του αριστεία; Θα κληθεί στην Επιτροπή και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης -γνωστός για τις σχέσεις του με τους επιχειρηματικούς κύκλους- αφού γράφεται στην ατζέντα το όνομά του; Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Μηλιός επίσης στην ατζέντα! Αυτοί ως αντιπολίτευση είχαν νταραβέρια με τους επιχειρηματίες; Δεν ήταν ο Μηλιός υπεύθυνος του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ; Ασχετο αν, αγνωμόνως, του πέταξαν μια βρεγμένη φέτα ψωμί και από πάνω έβαλαν πολιτιστική ζάχαρη.

Ας δήλωνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι η Novartis ασκούσε έντονο… φλερτ και αυτοί αντιστάθηκαν. Οχι να τα μαθαίνουμε από την ατζέντα του κουκουλωμένου λαρυγγιού. Τι φοβήθηκε;

Κι αν πάλι έγιναν οι συναντήσεις Φρουζή με Τσίπρα και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ τι έχουν να φοβηθούν; Οι φαρμοκοβιομηχανίες, και δη οι εγχώριες, είναι ισχυρός παράγοντας της οικονομίας. Πόσω μάλλον το 2013, που το δημόσιο χρέος προς αυτές ήταν δυσθεώρητο.

Να θυμίσω ότι το διεθνές σκάνδαλο Novartis… ελληνοποιήθηκε επειδή ο Φρουζής, ως πρόεδρος, μαζί με μέλη του ΣΦΕΕ συναντήθηκαν με τον πρώην πρωθυπουργό σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Γιατί γελοιοποιείται ο Τζανακόπουλος, ποιος δίνει σημασία στις δηλώσεις Τσίπρα; Μια κυβέρνηση που έχει εμβολισμό σκάφους Λιμενικού και το κατάπιε, δυο Ελληνες αξιωματικούς στη φυλακή της Αδριανούπολης για 18η ημέρα, ένα πάμπλουτο υπουργικό ζεύγος που εισέπραττε επίδομα… απορίας, έναν κολλητό με κουμπούρι στο γήπεδο και μια ατζέντα Φρουζή με όλους τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της καταγεγραμμένους, το καλύτερο είναι να ζητήσει συγγνώμη από Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και τους έξι πρώην υπουργούς.

Είμαστε στη Σαρακοστή και η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου μάς εμβάλλει σε μεγάλο… πειρασμό!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου