Για το καλό σας…

15/03/18 • 10:45 | UPD 15/03/18 • 10:45

Και να φανταστείτε ότι «θαύμαζα» το Μαξίμου για την προπαγάνδα του. Μονόφθαλμοι στους τυφλούς της αντιπολίτευσης. Αλλά ας μην το συζητήσουμε.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ειδικά από τη στιγμή που προσκολλήθηκε στο στενό κύκλο Μαξίμου και ο συνάδελφος επίκουρος Βερναρδάκης, που μπορεί να διαβάζει και τις δημοσκοπήσεις.
Αλλά φευ! Μόλις ξεθάρρεψε ο Αλέξης Τσίπρας και πίστεψε τους θλιβερούς επαίνους του Παπαγγελόπουλου ότι είναι κι αυτός εθνάρχης -ευτυχώς τον έβαλε πλάι στον Κώστα Καραμανλή- άρχισε τα… εθνικά ανοίγματα, από τα οποία μπάζει από παντού η κυβέρνηση και καταποντίζεται.

Ξεκίνησε από τον Ερντογάν. Και κοντεύουμε να έχουμε τους Τούρκους να διεκδικούν το πάλαι ποτέ επονομαζόμενο Τουρκολίμανο.

Στη συνέχεια αποφάσισε να λύσει μια κι έξω το Μακεδονικό. Κι άρχισε τα τσαλιμάκια με τον Ζάεφ νομίζοντας ότι θα του έριχνε μερικά φιλικά χτυπηματάκια στην πλάτη και αυτός θα έσπευδε να ανοίξει το σκοπιανό Σύνταγμα και να πετάξει έξω αλυτρωτισμούς, διεκδικήσεις και λοιπά…

Εκεί επάνω χάλασε το πράγμα, γιατί το πήραν είδηση και οι Ελληνες και βγήκαν στις πλατείες. Και το μάθημα που έστειλαν στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ήταν: Ως εδώ, μεγάλε! Μας κορόιδεψες για τον ΕΝΦΙΑ και μας τα παίρνεις διπλά. Μας ξεγέλασες με το Μνημόνιο κι έφερες το δικό σου που μας γονάτισε. Εκοψες συντάξεις, επιδόματα και ό,τι κολυμπούσε, αλλά κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία. Μην ξαναπείς τη λέξη…

Και καθώς τού ήρθε μια ζάλη βλέποντας στην τηλεόραση του πρωθυπουργικού γραφείου τον κόσμο να κατεβαίνει και να γεμίζει παραλία Θεσσαλονίκης, Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους σαν συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή του Ανδρέα Παπανδρέου, φώναξε Παπαγγελόπουλο και Κοντονή: Πιάστε μου μια Novartis να ανασάνω. Αμανάτι την κρατούσε να τη ρίξει στις εκλογές, αλλά τι να κάνει.

Τι το ήθελε! Που γέλασαν και οι τσολιάδες στις σκοπιές απέξω από το Προεδρικό… Ολοι κατάλαβαν το κόλπο πλην ενός τυπάκου δήθεν δημοσιογράφου, κατ’ ουσίαν κατασκευαστή ειδήσεων, που ανέλαβε εργολαβικά τη λάσπη.

Ξαφνικά τού προέκυψε ο κολλητός Σαββίδης πιστολέρο στο γήπεδο. Κι έγινε ο διεθνής χαμός και η ζάλη έγινε διπλή και έπεσε ο Αλέξης στα πατώματα. Οπότε ξανατηλεφώνησε στον Παπαγγελόπουλο να τηλεφωνήσει στην προστατευομένη του Τουλουπάκη να ξαναρίξει στην πιάτσα ολίγη από… Novartis, ξαναζεσταμένη με μια κάρτ βιζίτ Σαμαρά, με σημειωμένο το τηλέφωνο Σταϊκούρα και με δυο παρακλητικές επιστολές Φρουζή για τα χρέη του κράτους προς τις φαρμακευτικές εταιρίες. Και το Μαξίμου βάφτισε τις στρακαστρούκες… βόμβα.

Σας συμβουλεύω: Μαζέψτε τη Novartis όπως όπως. Οχι γιατί έχετε γίνει ρεζίλι. Αλλά γιατί έχετε κάνει Σαμαρά, Βενιζέλο και λοιπούς από «ενόχους» ορκισμένους κατηγόρους. Δεν θα τους γλιτώσετε. For your own sake , ήτοι για το καλό σας… στη νεοελληνική.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου