Καλή δύναμη παίδες

09/03/18 • 14:25 | UPD 09/03/18 • 14:25

Είναι αναμενόμενο να ζούμε στον μικρόκοσμό μας. Αυτός αποτελείται από τον χώρο εργασίας, τους φίλους, την οικογένειά μας, την γειτονιά μας και τους διαδικτυακούς μας ακολούθους. Νομίζουμε λοιπόν πως όλα γυρίζουν γύρω μας. Όχι.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Από την πρώτη στιγμή η είδηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον τουρκικό στρατό ήταν σοκαριστική και, όχι γιατί φοβόμαστε πως θα ζήσουν το «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Αυτό ευτυχώς σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιδίων δεν ισχύει, παρά τα όποια «clickοθηρικά» ψευδορεπορτάζ ήρθαν να αποπροσανατολίσουν. Η όλη διαδικασία δείχνει πως υπάρχει ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα.

Τέτοια περιστατικά είναι συνήθη στην συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα όπως οι ίδιοι οι στρατιωτικοί έχουν παραδεχθεί έχουν συμβεί και στο παρελθόν πολλάκις και λύνονταν μέσα σε ελάχιστη ώρα. Έχοντας κρατήσει κρατήσει καλές επαφές με ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς που γνώρισα κατά την διάρκεια της θητείας μου, μπόρεσα να το επιβεβαιώσω.

«Εγώ ο ίδιος είχα δώσει εντολή να αφήσουν δύο Τούρκους ελεύθερους σε αντίστοιχο περιστατικό στον Έβρο, όταν και υπηρετούσα εκεί», μου είπε ανώτατος αξιωματικός εν αποστρατεία πλέον, με μεγάλο κύρος στο στράτευμα. Ναι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έκανε κάποια χάρη στους γείτονες, η συμπεριφορά του έδειξε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν ψάχνει ασήμαντα γεγονότα για να επωφεληθεί με ανήθικο τρόπο από αυτά.

Γιατί περί αυτού πρόκειται: Μία ανήθικη κράτηση έχει στόχο να αυξήσει την πίεση τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην ίδια την ελληνική κοινή γνώμη προκειμένου να μην κάνουμε δεύτερες σκέψεις πως μπορούμε να «παίξουμε» με την παντοδύναμη δήθεν Τουρκία του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει εξελιχθεί σε έναν εκλεγμένο δυνάστη ο οποίος βεβηλώνει το όνομα της Τουρκίας στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή. Είχε την ευκαιρία να τεθεί επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους-κράτους σε σημαντικότατη γεωπολιτική θέση και έχει καταφέρει να μην θέλει κανείς να συνεργαστεί μαζί του γιατί πολύ απλά έχει δημιουργήσει σκεπτικισμό μέχρι και εχθρούς σε όλα τα μέτωπα.

Την ώρα λοιπόν που η νοτιοανατολική Μεσόγειος βράζει και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, εμείς ασχολούμαστε με μικροπολιτικές κόντρες για ψηφοθηρική κατανάλωση. Χρειάζεται ψυχραιμία, συναίνεση και σεβασμός στην ταλαιπωρία των δύο συμπατριωτών μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία και τον πόνο των συγγενών τους. Δηλώσεις σαν και αυτές του Νίκου Φίλη, είναι εκτός τόπου και χρόνου και μόνο καλό δεν κάνουν σε κανέναν.

Καλό κουράγιο παίδες.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter