Απλετη συσκότιση…

09/03/18 • 11:16 | UPD 09/03/18 • 11:16

Ο «χρησμός» του Δ. Παπαγγελόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης, ότι «θα εκτεθούν κάποιοι που βιάστηκαν να μιλήσουν για σκευωρία», χθες στη Βουλή, είναι ενδεικτικός της εργώδους προσπάθειας που προσωπικά καταβάλλει για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων του. Θέλει να «κρυφτεί» ο υπουργός, αλλά η… χαρά δεν τον αφήνει.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ετσι, ενώ η χθεσινή διαδικασία αφορούσε στην κίνηση ή όχι της διαδικασίας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης -«μη τιμολόγηση» φαρμάκων επί Κουρουμπλή και υπερτιμολόγησης επί Ξανθού και Πολάκη- από επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόταν στη Νοvartis!

Ομως, παρέλειψε να πει ότι η επιτροπή που συγκροτήθηκε, με ψήφους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Νοvartis, με νομικίστικα κόλπα, βιάζεται να κλείσει τις εργασίες της, ακριβώς για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία Μαξίμου! Γυμνός ο υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος. Ομολογεί ότι η κυβέρνηση εξαπατά την ελληνική κοινωνία.

Επιτρέπεται στον υπουργό Δικαιοσύνη να προειδοποιεί ότι θα εκτεθούν «αυτοί που μίλησαν για την κυβερνητική σκευωρία»;

Ποια στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας -ως μη ώφειλε!- έχει υπόψη του ώστε να προαναγγείλει… τη δικαίωσή του;

Πώς προτρέχει να κηρύξει… άκυρη την πανθομολογούμενη -και διεθνώς- κυβερνητική σκευωρία εξόντωσης δύο πρώην πρωθυπουργών, ενός πρώην αντιπροέδρου κυβέρνησης και επτά πρώην υπουργών; Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όφειλε να είναι ο τελευταίος που θα εξέδιδε εσπευσμένη «απόφαση» για μιαν υπόθεση που δεν μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο κράτους δικαίου.

Από το 1983 που ανέβηκε στην έδρα ως το 2009 – τοποθετήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- ως εισαγγελέας διερεύνησε σημαντικές υποθέσεις. Πότε με δηλώσεις του προανήγγειλε δικαστικές αποφάσεις – για την υπόθεση των υποκλοπών, για το ατύχημα Κεντέρη-Θάνου, για την απαγωγή των Πακιστανών ή για την υπόθεση της τρομοκρατίας;

Τέλος πάντων, η πρόταση που συζητήθηκε χθες στη Βουλή ήταν να διερευνηθεί πλήρως και επί της ουσίας από Προκαταρκτική Επιτροπή η υπόθεση που αφορά στους τρεις υπουργούς Υγείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Συγκροτήθηκε βάσει τριών μηνυτήριων αναφορών που υπέβαλαν πριν από ένα χρόνο τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Θα περίμενε κανείς ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ως σταυροφόρος της κάθαρσης, θα ήταν υπέρμαχος της συγκρότησης, ώστε να ριχθεί… άπλετο φως για την πολιτεία των τριών υπουργών. Τι φοβάται και δεν έστερξε αυτός, η κυβέρνηση, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το ηθικό πλεονέκτημα του πρωθυπουργού;

Για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών. Ο σπουδαίος νομικός και κοινοβουλευτικός άνδρας Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε χθες: «H άκυρη ψήφος, όπως το “παρών”, λειτουργεί ως απορριπτική της πρότασης, δηλαδή ως ψήφος απαλλακτική για τις ευθύνες των τριών υπουργών της σημερινής κυβέρνησης».

Διαβάστε σήμερα ποιοι ψήφισαν «παρών» ή άκυρο, ώστε να θυμάστε ΠΟΙΟΙ ήταν αυτοί απάλλαξαν από τις ευθύνες τους τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής