Η κυβέρνηση… ζούλας

05/03/18 • 11:09 | UPD 05/03/18 • 11:09

ΣΤΗ «ΖΟΥΛΑ» προσπάθησε η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς, γι’ αυτό και το απέκρυψε για 24 ώρες.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Στη «ζούλα», την ώρα που η χώρα έτρεμε για το μέλλον της, ο κ. Μάρδας «έχωνε» στο Μνημόνιο τη ρουσφετολογική διάταξη για το επίδομα. Στη «ζούλα» διαπραγματεύεται το Σκοπιανό και παρά την επίμονη κι απολύτως θεσμική απαίτηση της αντιπολίτευσης για ενημέρωση, η μόνη «ενημέρωση» που υπάρχει είναι ή από ξένα δίκτυα ή από επιλεκτικές διαρροές.

ΣΤΗ «ΖΟΥΛΑ» και βιαστικά μεθοδεύτηκε- διαπραγματεύτηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, μετά από την οποία προέκυψαν τα Υμια, η ιδιότυπη τουρκική κατοχή στην κυπριακή ΑΟΖ και το επεισόδιο στον Εβρο. Στη «ζούλα» χρησιμοποίησε τον «πρόθυμο βραχίονα» δικαστικών λειτουργών και κατασκεύασε την κωμικοτραγική μεθόδευση της Novartis. Στη «ζούλα» προσπαθεί να βολέψει «δικά της παιδιά» στις κρίσιμες θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, χτίζοντας κομματικό κράτος, με προκλητικές φωτογραφικές διατάξεις.

ΣΤΗ «ΖΟΥΛΑ» μεθόδευσαν τις τηλεοπτικές άδειες κατασκευάζοντας «βοσκοτόπια» και ισχυροποιώντας χρεοκοπημένους επιχειρηματίες. Στη «ζούλα» ενισχύονται σκοτεινά πρόσωπα, προκειμένου να στηθεί η νέα διαπλοκή. Στη «ζούλα» δημιούργησαν «μεσάζοντα» για να πουληθούν τα όπλα στη Σ. Αραβία, μέχρι που πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη». Στη «ζούλα» οι εργολάβοι πήραν 500 εκατομμύρια «πανωπροίκι» για τους εθνικούς δρόμους. Στη «ζούλα» πήγαν να εμπλέξουν το FBI με την ερασιτεχνική μεθόδευση της ελληνικής «ομάδας Novartis», μέχρι που ο Αμερικανός πρέσβης την εξέθεσε.

ΣΤΗ «ΖΟΥΛΑ» χειρίστηκε το μεταναστευτικό, αφού προηγουμένως «πούλησε ανθρωπισμό», στη συνέχεια μετέτρεψε τα κέντρα κράτησης σε πραγματικά κολαστήρια-αποθήκες ανθρώπινων ψυχών και μετά το έκανε μια τεράστια «μπίζνα». Δικαίως ο Γ. Μουζάλας δήλωσε ότι φεύγει ταπεινωμένος από το μεταναστευτικό.

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ανήλθε στην εξουσία με το «όλα στο φως», λέγοντας «θα είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» κι εμφανίστηκε με τη ρομφαία της κάθαρσης, μέσα σε μόλις 3 χρόνια πρόλαβε να καταρρακώσει τους θεσμούς, να καταργήσει την έννοια της διαφάνειας και να υποβαθμίσει στην «κατηγορία κουρέλια» τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Ταυτοχρόνως πρόλαβε να κοστίσει στη χώρα το ασύλληπτο ποσό των 200 δισ., το οποίο κατά τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις του Τ. Βίζερ κόστισε το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015, όταν ο Α. Τσίπρας είχε αυταπάτες και ο Γ. Βαρουφάκης άγνοια.

ΕΥΛΟΓΩΣ διεκδικεί τον «τίτλο» η «κυβέρνηση της ζούλας», ο οποίος τη φέρνει πολύ κοντά στους «λάθρα βιώσαντες» πολιτικά και ίσως όχι μόνο.

Προκλητική αποστρατεία

Ο ταξίαρχος Μ. Παπαδάκης έχει πολλά προσόντα κι ένα μειονέκτημα. Τέλειωσε πρώτος στην τάξη του, πήρε και πτυχίο από το Πολυτεχνείο και γρήγορα, λόγω των ικανοτήτων του, αναρριχήθηκε στην ιεραρχία και του ανατέθηκαν κρίσιμα πόστα, όπως η Διεύθυνση Εξοπλισμών. Είχε όμως κι ένα «μειονέκτημα», ήταν… τίμιος και χάλασε τη δουλειά του Π. Καμμένου με τα όπλα στη Σ. Αραβία.

Τι κι αν στη θέση αυτή τον είχε τοποθετήσει πριν από λίγους μήνες ο… ίδιος ο ΥΕΘΑ, αυτός ο κατά κοινή ομολογία άξιος και ικανότατος αξιωματικός αποστρατεύτηκε!

Προφανώς δεν του συγχωρέθηκε ότι χάλασε τη δουλειά, αλλά ήταν και ο μόνος που πρόλαβε να καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, πριν η δικογραφία για την απόπειρα πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου εκκρεμεί η συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Π. Καμμένο.

Είναι άγνωστο ακόμα ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν μπόρεσε να κρύψει την εκδικητικότητά της. Κατάφερε όμως να… απελευθερώσει τον ταξίαρχο Παπαδάκη, ώστε να βοηθήσει χωρίς ενδοιασμούς στην αποκάλυψη της αλήθειας…

Οργισμένη αντίδραση αστυνομικών

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, για την ευθυνόφοβη επίθεση που τους έκανε ο Ν. Τόσκας.

Σε μια σκληρή παρέμβασή της «θυμίζει» αρκετά γεγονότα που δείχνουν ότι το επιχειρησιακό χάλι στο οποίο βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη. Η διάλυση της Ομάδας Δέλτα και η αποδυνάμωση των ΥΜΕΤ-ΥΑΤ είναι μόνο δύο απ’ αυτά.

Ισως το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι το γεγονός που θυμίζουν: Οταν έγιναν οι 2 δολοφονικές επιθέσεις κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε καν αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών. Τα σχόλια περιττεύουν…

Κουβέλης… αυτόνομος

«Δεν του έχω εκχωρήσει την πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα» είπε ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στον Π. Καμμένο. Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η προθυμία του να τεθεί υπό τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο στόχος είναι προφανής. Αναπάντητο όμως μένει αν ο κ. Καμμένος θα συνεχίσει να πίνει κανονικά τον καφέ του, κάθε πρωί…

Ύβρις

Είναι τουλάχιστον αφελής η προσπάθεια του κ. Κοντονή να πείσει ότι η απόφαση για τη μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού από φυλακές κράτησης σε φυλακές υποδίκων ήταν «άσχετη» με την εκτεταμένη ανομία που επικρατούσε στη χώρα.

Κι είναι ακόμα πιο αφελές να νομίζει ότι μπορεί να πείσει ότι δεν υπέκυψε στον «εκβιασμό της βαριοπούλας», προκειμένου να μεταχθεί στον Κορυδαλλό ο υπόδικος Κ. Γιαγτζόγλου.

«Τυχαία» ελήφθη τη συγκεκριμένη στιγμή η απόφαση για την αλλαγή του χαρακτήρα των φυλακών Κορυδαλλού -ώστε να μπορεί να μεταχθεί ο Κ. Γιαγτζόγλου- τη στιγμή που στη μισή Ελλάδα οι «συλλογικότητες» έκαναν καταλήψεις, έσπαγαν βιτρίνες και τρομοκρατούσαν. Εντελώς «τυχαία»…

Κι εντελώς «τυχαία», μαζί με τον κατηγορούμενο για το τρομοδέμα στον Λ. Παπαδήμο μετήχθησαν κι άλλοι 27 υπόδικοι, έτσι για το «ξεκάρφωμα». Είναι ν’ αναρωτιέται κανείς: Είναι πραγματικά τόσο αφελής ο κ. Κοντονής ή τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών;
Το πιθανότερο είναι ότι ισχύουν και τα δυο.

Αυτό όμως που σίγουρα έχει το μεγαλύτερο κόστος είναι η συνεπής και συνεχής υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Η οποία πλέον καταντά ύβρις.

Απορίες

1. Αραγε ο κ. Κουβέλης, που δεν έχει εκχωρήσει τίποτα στον Π. Καμμένο, συμφωνεί με την αποστρατεία Παπαδάκη;

2. Οταν ο Π. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «τι να κάνει η Ελλάδα; Να καταλάβει την Τουρκία», κατάλαβε τι είπε;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου