Στη Μάνδρα, αδελφές μου, στη Μάνδρα

26/02/18 • 12:51 | UPD 26/02/18 • 12:54

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες της Μάνδρας, των Ερυθρών, των Βιλίων και της Οινόης να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6 Μαρτίου στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Ελευσίνα με βασικό σύνθημα «Οχι στην αδιαφορία».

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Τα αιτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα: Να αρχίσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα από την αρμόδια κατά το νόμο Περιφέρεια Αττικής, να αρχίσει άμεσα η ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών και να μη ζουν οι κάτοικοι καθημερινά με το φόβο και την ανασφάλεια. Η ανακοίνωση του δήμου -όπως και το κάλεσμα- δεν απευθύνεται στη Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως με όσα πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται στη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας και φυσικά στα συναρμόδια υπουργεία, διότι, πολύ απλά, τα τελευταία τρία χρόνια κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν η Κουμουνδούρου το έχει ξεχάσει και νομίζει πως είναι ακόμα αντιπολίτευση.

Αποτελεί πρόκληση για την κοινή λογική η ανακοίνωση του κόμματος μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα. Την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πληγείσα περιοχή, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, που δεν βρήκε το χρόνο να την επισκεφθεί ακόμα. Αυτό που είχε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ήταν ότι η περιοχή υποβαθμίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία όταν ήταν κυβέρνηση! Καμία λέξη για το σήμερα, καμία ανάληψη ευθύνης για όλα όσα δεν προχώρησε και δεν υλοποίησε η κυβέρνηση τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, καμία αναφορά στις εικόνες της κατεστραμμένης πόλης που τρεις μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες δεν έχει ακόμα συνέλθει.

Αυτό όμως είναι η συνήθης πρακτική αυτής της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος. Να γκρινιάζουν σαν κακομαθημένα παιδιά και να ρίχνουν το φταίξιμο στους προηγούμενους. Να επικαλούνται γενικώς και αορίστως τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να πιπιλίζουν την καραμέλα του άφθαρτου αριστερού και να βγάζουν πύρινους λόγους περί ηθικής από τις υπουργικές καρέκλες τους.

Στο διά ταύτα λοιπόν. Τι γίνεται με εκείνη τη νομοθέτηση της fast track διαδικασίας για τα αντιπλημμυρικά έργα που ζητούσε και υποσχόταν η Ρένα Δούρου; Είχε υπογράψει μάλιστα και σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης με τον γ.γ. Υποδομών. Ή μήπως να ρωτήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον μοναδικό αρμόδιο;

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής