Κλυδωνισμοί στο Μαξίμου από τους ερασιτεχνισμούς

21/02/18 • 10:17 | UPD 21/02/18 • 10:17

ΜΟΝΟ ΓΙΑ το μέγεθος της… ήττας ανησυχούν στο Μ. Μαξίμου! Αυτό άλλωστε προδίδουν και οι κινήσεις πανικού, που γίνονται την τελευταία στιγμή και άρον άρον, προκειμένου να διασωθεί η κυβέρνηση από τον μεγαλύτερο πολιτικό διασυρμό που έχει υποστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΣΕ ΜΙΑ εμφανώς πανικόβλητη προσπάθεια, η κυβέρνηση προσπαθεί στο «παρά ένα» να κρύψει ό,τι κρύβεται από το «πολιτικο-νομικό πάτσγουορκ» της Novartis που κατασκεύασε. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Παπαδημητρίου, την παραμονή της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ομολόγησε ότι η ιδιότητα του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» αποδόθηκε στους 3 «ανώνυμους» μάρτυρες… τρεις μέρες ΜΕΤΑ τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή! Ο Π. Κουρουμπλής… συνυπογράφει την «αθώωσή» του… παραγράφοντας τα αδικήματα που ενδεχομένως έχει τελέσει ως υπουργός Υγείας το 2015. Περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με το FBI (όπως και το 2016, αλλά και μέρος του 2017), ενισχύθηκαν οι αθέμιτες πρακτικές της Novartis!

ΚΟΡΥΦΑΙΑ όλων, όμως, είναι η απροκάλυπτη και αμιγώς πολιτική παρέμβαση της Β. Θάνου, σε μια δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αγνωστο με ποια ιδιότητα, η άμισθη επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού χαρακτήρισε «μη νόμιμη» πράξη την αφαίρεση της υπόθεσης Novartis από τις κ.κ. Ξένου και Δημητρίου και την ανάθεσή της σε εφέτη ανακριτή. Χαρακτήρισε δηλαδή ως «μη νόμιμο» αυτό ακριβώς που έγινε στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ η ίδια τότε ήταν εν ενεργεία πρόεδρος του Αρείου Πάγου! Απίθανα πράγματα…

ΣΤΟ Μ. ΜΑΞΙΜΟΥ υπήρξαν -όπως έγραψε εγκαίρως η στήλη- έντονες αντιδράσεις για τους άγαρμπους κι ερασιτεχνικούς χειρισμούς που έγιναν εξ αρχής στην υπόθεση Novartis. Πρωταγωνιστής μεταξύ των αντιδρώντων ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος προφανώς έβλεπε το μεγαλειώδες φιάσκο να έρχεται. Ομως η μανιασμένη προδιάθεση των «πρωταγωνιστών της μεθόδευσης», σε συνδυασμό με την -αποδεδειγμένη πλέον και σε άλλους τομείς- ανικανότητα και τον ερασιτεχνισμό των απαίδευτων «μυαλοπωλητών», δημιούργησε αυτό το πολιτικο-νομικό εξάμβλωμα, από το οποίο «τρέχουν να κρυφτούν» και οι ίδιοι, αλλά και όσοι δικαστικοί λειτουργοί πίστεψαν στην ικανότητά τους και στην πολιτική ισχύ τους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, πλέον είναι αργά. Καθώς, σε συνδυασμό με τις «τεράστιες επιτυχίες» στα ελληνοτουρκικά, στο Σκοπιανό και την οικονομία (ακόμα να τελειώσει η «εύκολη και γρήγορη» 3η αξιολόγηση…), η Novartis καθιστά την κυβέρνηση ετοιμόρροπη. Η οποία, όπως ορθά επισήμανε ο Β. Βενιζέλος, πέφτοντας και υποχωρώντας «ανατινάζει τις γέφυρες» και καταστρέφει τις υποδομές, μήπως και κερδίσει λίγο χρόνο.

ΑΙΧΜΗ

Ο «ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ» ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΙΩΣ

Μετά τον Δ. Παπαδημούλη, ακόμα ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου, ένιωσε την ανάγκη, ου μην αλλά και την υποχρέωση, να «ενημερώσει» την Ε.Ε., «καρφώνοντας» εν ψυχρώ πολιτικούς αντιπάλους. Ο πρώην «κοσμοπολίτης δημοσιογράφος» και νυν επαρχιώτης ζηλωτής της εξουσίας «ρώτησε» την ΕΚΤ αν έχει ενημερωθεί για τις κατηγορίες που απευθύνονται στον Γ. Στουρνάρα. «Κατηγορίες» που «στηρίζονται» σε έωλους ισχυρισμούς ανώνυμου μάρτυρα. Δεν ρωτά με αφορμή κάποια αδιάσειστα στοιχεία ή πολύ περισσότερο κάποια αμετάκλητη καταδίκη. Ερωτά, κοινοποιεί και το κάνει θέμα στην Ευρώπη, υιοθετώντας τις στημένες μαρτυρίες, απλώς και μόνο για να είναι συνεπής στο ρόλο του γραναζιού μιας κακοστημένης και κακόγουστης αθλιότητας. Και έχει το θράσος στο τέλος να ρωτά την ΕΚΤ «τι σκοπεύει να κάνει για να διαφυλάξει το κύρος της». Ρωτά δηλαδή για κύρος κάποιος που «χαφιεδίζοντας» απεμπόλησε το δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε σχέση με τις έννοιες κύρους και σοβαρότητας! Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι η ευκολία με την οποία η «Αριστερά» εντάσσει στο «οπλοστάσιό» της μεθόδους και νοοτροπίες -όπως ο χαφιεδισμός- από τις οποίες υπέφερε η κάποτε πιο αγνή Αριστερά.

Η Θάνου με το «10» στην πλάτη

Ολο και πιο ενεργά, με όλο και πιο δημόσιο τρόπο αναλαμβάνει η Β. Θάνου στην υπόθεση Novartis. Η τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν άμισθη επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού έκανε χθες ακόμα μια απροκάλυπτη πολιτική, αλλά και εμφανώς «απελπισμένη», παρέμβαση: Προσπαθώντας να επηρεάσει τις διεργασίες που ήδη συντελούνται στους κόλπους της Δικαιοσύνης, έσπευσε ασθμαίνουσα να αποφανθεί: Οτι είναι «μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών(…) με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς, στον οποίο έχει χρεωθεί, και να πάει σε εφέτη ανακριτή»…

Και ο φόβος να «χαθεί» η δικογραφία

…Πολλοί δικαστικοί αναρωτήθηκαν με ποια αρμοδιότητα και ως τι έσπευσε η κ. Θάνου να «αποφανθεί». Κι ευλόγως. Αλλά ακόμα πιο εύλογη είναι, όπως φαίνεται, η απάντηση. Αλλωστε την ομολόγησε στη δήλωσή της η ίδια: Εκανε την παρέμβαση γιατί «το αίτημα για σύγκληση του Εφετείου Αθηνών (…) όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών (…)»! Χθες, εκτός των άλλων, ομολογήθηκε και γιατί έγινε το πρόσφατο «τραπέζωμα» της τ. προέδρου του Αρείου Πάγου σε 12 εφέτες: «Παίζονται ρέστα» χωρίς «χαρτί», αλλά και χωρίς ενδοιασμό. Γιατί γνωρίζουν ποια είναι η τύχη της δικογραφίας αν φύγει από «τα δικά τους χέρια» και περάσει στα χέρια ανεξάρτητων δικαστών.

Και οι μηνύσεις πέφτουν βροχή…

Μετά τον Α. Σαμαρά και τον Δ. Αβραμόπουλο, χθες κατέθεσαν μηνύσεις και ο Β. Βενιζέλος και ο Α. Γεωργιάδης. Ηδη η μήνυση του Α. Σαμαρά έχει διαβιβαστεί στη Βουλή αμελλητί, γιατί στρέφεται -μεταξύ άλλων- κατά των Α. Τσίπρα και Δ. Παπαγγελόπουλου. Οι άλλες τρεις μηνύσεις στρέφονται κυρίως κατά των προστατευόμενων μαρτύρων. Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον -γιατί θα είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό- το τι θα αποφασίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, θα έχει αυτό που θα ακολουθήσει αργότερα, όταν θα αλλάξουν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί.

ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Η χώρα διαθέτει ΥΠΕΞ ή «γραφείο συνοικεσίων» για «ώριμες ηλικίες»;
  2. ΤΟ «ΝΕΟ ΕΡΓΟ» ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ «ΧΩΡΙΣ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ»;

Από την στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου