Ο ανεπίδεκτος…

16/02/18 • 08:26 | UPD 16/02/18 • 08:26

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ξεπατικώνει» τον Αντρέα. Τον ακούω πώς σέρνει τη φωνή του και διασκεδάζω. Ακόμη και πώς εμπλουτίζει τις δηλώσεις και τις αγορεύσεις του με… αμερικανιές. Δε λέω: Από το «Go back, madame Merkel» έως το Νταβός σημείωσε πρόοδο. Αλλά υπάρχει και μια κολοσσιαία διαφορά: Ο Αντρέας και φοίτησε και δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια… Το αποτέλεσμα της μίμησης Αντρέα ανταποκρίνεται στη λαϊκή ρήση και «η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες», αλλά πάντως την προσπάθειά του την κάνει. Και να του την αναγνωρίσουμε.

Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

Υπέθετα ότι πρωτίστως ο πρωθυπουργός θα είχε μελετήσει όσα έχουν γραφεί για τον Αντρέα. Επομένως, θα είχε διαβάσει και τα της περιόδου 1988-1990. Υπέθετα, επίσης, ότι έχει μελετήσει και το εποπτικό υλικό. Ητοι, την τηλεοπτική κάλυψη των αγορεύσεων του Αντρέα στη Βουλή.

Αναρωτιέμαι γιατί οι σφουγκοκολάριοι που έκαναν την επιλογή του εποπτικού υλικού, στο οποίο έπρεπε να εντρυφήσει, δεν του πρόσθεσαν και τις δυο αγορεύσεις του Αντρέα σε αυτό που η σύγχρονη πολιτική ιστορία αναφέρεται ως «βρόμικο ‘89».

Οχι πώς δεν υπήρξε το σκάνδαλο Κοσκωτά, το οποίο είχε και δυο ισχυρές παραμέτρους: Η πρώτη ήταν η σοφή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «δεν στέλνεις ποτέ πρωθυπουργό στο δικαστήριο». Η δεύτερη ήταν ότι εκδότες επέβαλαν στο πολιτικό σύστημα την ίδρυση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και τη μοιρασιά τους. Ομως το αποτέλεσμα ήταν ότι οι Ελληνες έλεγαν για τους πολιτικούς ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Υπήρξε το σκάνδαλο Κοσκωτά και αποδείχτηκε περίτρανα. Ας ρωτούσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, που το μελέτησε όσο κανείς .Αλλά δωροδοκία στον Αντρέα, που έφτασε στο Καστρί μέσα σε κούτες πάμπερ, ούτε υπήρξε ούτε φάνηκε. Δωροδοκία στον Μένιο Κουτσόγιωργα -ένα διαμέρισμα στην Ασκληπιού και κάτι ψιλά- και υπήρξε και την πλήρωσε, εντέλει, με τη ζωή του.

Αν, λοιπόν, ο επίδοξος αντιγραφέας του Αντρέα μελετούσε τα σχετικά του ‘89, δεν θα τολμούσε να αντικαταστήσει τα πάμπερ με τροχήλατα. Γιατί είναι εξίσου γελοία και τα δύο ως μεταφορικά μέσα …χρηματαποστολής. Και μην ισχυριστεί ότι δεν είναι αυτός ο κατασκευαστής των τροχήλατων. Δεν θα πείσει κανέναν. Εβγαλε την κουκούλα του και φανερώθηκε με την ανακοίνωση του Μαξίμου για τα γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβας: Υιοθέτησε και τα τροχήλατα και τους παραδείσους, στους οποίους κατευθύνονται. Ξέρει κάτι;

Ας περίμενε τουλάχιστον να περάσει η εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο του Συντάγματος. Ποια η ανάγκη να στέλνει το παιδί από το Αιγάλεω να πηγαίνει πάνω- κάτω στον Αρειο Πάγο για … προσωπική του υπόθεση; Αν έδειχνε λίγη υπομονή, δύσκολα θα σκέφτονταν οι πολίτες ότι ανέσυρε τη Νοβάρτις για να … ρουμπώσει το Μακεδονικό. Οχι; Πώς όχι…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου