Πολλαπλοί αποδέκτες…

12/02/18 • 10:31 | UPD 12/02/18 • 10:31

 

Αυτές τις ώρες που η κυβέρνηση έχει στήσει στρατηγική επιχείρηση για να απαξιώσει πρωθυπουργό και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρώτιστο να αποδεικνύεται η συνοχή της. Τουλάχιστον, ας πάρει παράδειγμα από τη συνοχή των δύο ετερόκλητων κυβερνητικών εταίρων. Δεν επικαλούμαι το τεκμήριο της αθωότητας για τους πολιτικούς που η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοντώσει γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δική της σκευωρία, προεξάρχοντος του ετοιμόρροπου πρωθυπουργού.

Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

Μελετώντας τις καταθέσεις των συκοφαντών -που νομίζουν ότι θα τους σώσει η κουκούλα της ανωνυμίας-, αντιλαμβάνεται και ο πλέον κακόπιστος ότι δεν υπάρχει κόκκος αληθείας. Μια κατασκευή λάσπης από «σκιτζήδες». Οι περιγραφές των τριών κουκουλοφόρων καταμαρτυρούν την αναισχυντία της κυβέρνησης. Η αναφορά στις υπαγορευθείσες καταθέσεις τους δεν έχει αξία: Ακουσαν, τους είπαν, δεν είδαν και δεν ξέρουν.

Το Μαξίμου ακολούθησε ακριβώς το ίδιο σενάριο χρησιμοποιώντας και τον ίδιο τον «σκηνοθέτη» του σκανδάλου Βατοπαιδίου, που απαξίωσε ηθικά την κυβέρνηση Καραμανλή. Η αθώωση των δήθεν σκανδαλοποιών πέρασε στα ψιλά γράμματα. Η λάσπη δύσκολα ξεπλένεται σε ένα λαό που τρέφεται γκρεμίζοντας εκείνους που τον ευεργέτησαν.

Ωστόσο, είναι τραγικό για τη φιλελεύθερη παράταξη, με τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί, να βρίσκονται στελέχη της που εκμεταλλεύονται αυτή τη δύσκολη ώρα για να εμφανίσουν τις προσωπικές τους πικρίες.

Ο Γ. Βλάχος δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την προσφορά του Αδωνη Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία. Θα έφτανε να μετρήσει πόσες φορές έχει ο ίδιος κληθεί στα ΜΜΕ ή στη Βουλή να υπερασπιστεί την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και αντιστοίχως την προσφορά του Αδωνη Γεωργιάδη. Του πανταχού παρόντος.

Για τον Ευάγγελο Αντώναρο η υπομονή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχθηκε ιώβεια. Υπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας, λοιδορώντας, συκοφαντώντας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως θεματοφύλακας δήθεν της καραμανλικής παράδοσης.

Ο ίδιος, βολεμένος, με αστρονομικό μισθό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υπαινισσόμενος -πάντα- ότι μιλάει ως εκπρόσωπος του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, έχει δημιουργήσει μέγα θέμα στους οπαδούς της. Νομίζουν ότι ο Καραμανλής διάγεται ευμενώς προς τον Τσίπρα, συμφωνώντας με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αντώναρος και δυο-τρεις ακόμη δημιουργούν κλίμα διχασμού στη Ν.Δ. σε ώρες κρίσιμες. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δίκαιο και ηχηρό μήνυμα. Και δη προς πολλές κατευθύνσεις. Με πολλούς αποδέκτες…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου