Στις 5 και όχι στις 4 Φεβρουαρίου «τελείωσε» η ανάκριση…

09/02/18 • 10:19 | UPD 09/02/18 • 10:19

Η ΜΙΑ εντυπωσιακή αποκάλυψη, για το πόσο κακοστημένη είναι η υπόθεση Novartis, διαδέχεται την άλλη. Η ανάκριση δεν τέλειωσε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, όπως είναι η επίσημη εκδοχή.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Από τη δικογραφία αποκαλύπτεται ότι η ανάκριση τέλειωσε την επομένη, 5 Φεβρουαρίου! Τότε πήγε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέτση» για συμπληρωματική κατάθεση εγγράφων. Στην πίσω πλευρά της σελ. Α638 της δικογραφίας υπάρχει η σφραγίδα που δείχνει ότι στις 5/2/2018 οι γραμματείς Διαφθοράς, Στ. Μανώλης και η κ. Αικ. Μανώλη παρέλαβαν από τη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέτση» έγγραφα. Η μάρτυρας λοιπόν πήγε στην Εισαγγελία τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, που ήταν η «μεγάλη μέρα», με τις επιπόλαιες δηλώσεις Παπαγγελόπουλου-Κοντονή και την έκτακτη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου, στην οποία υποτίθεται ότι ενημερώθηκε και ο Α. Τσίπρας. Ομως, αυτή η «μεγάλη μέρα» είχε ξεκινήσει με τη βόλτα του Δ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο…

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ δηλαδή που η μάρτυρας προέβη σε νέα κατάθεση εγγράφων -κι ενώ τυπικά είχε ολοκληρωθεί η ανάκριση- ο κ. Τζανακόπουλος, που χειρίζεται νομικά θέματα και φέρεται να έχει προσωπική σχέση με τη γενική δ/τρια Δημόσιας Διοίκησης, κ. Παπασπύρου και την κ. Ξένη Δημητρίου, αλλά έχει και συνεργασία με την κ. Τουλουπάκη, βρίσκεται στον Αρειο Πάγο. Και μετά από μια κωμικοτραγική αλλαγή δικαιολογιών, ομολογεί στο τέλος ότι ενημερώθηκε και για την υπόθεση Novartis. Η χρονική σύμπτωση από μόνη της, αλλά και αυτό καθαυτό το γεγονός δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι ο υπουργός Επικρατείας ανέπτυξε έντονη παρασκηνιακή και εξωθεσμική δραστηριότητα τη «μεγάλη μέρα». Κάτι που κατήγγειλε χθες μιλώντας στο REAL FM και ο πρώην υπουργός Δ. Σταμάτης. Ο οποίος κατήγγειλε επίσης ότι ενώ στις 4 Νοεμβρίου 2017 υπήρξε μαρτυρία που ανέφερε τα ονόματα δύο πολιτικών προσώπων κι επομένως η κ. Τουλουπάκη έπρεπε να σταματήσει την ανάκριση και να  στείλει την υπόθεση στη Βουλή αμελλητί, εκείνη τη συνέχισε για τρεις μήνες!

Η ΣΗΜΑΣΙΑ της κατάθεσης εγγράφων στις 5 Φεβρουαρίου από τη μάρτυρα φωτίζεται και από τα έγγραφα που κατέθεσε. Ηταν έγγραφα που είχαν ως βασικό στόχο την ενοχοποίηση του Α. Σαμαρά. Η μάρτυρας προσκόμισε, μεταξύ άλλων, μια φωτοτυπία της επαγγελματικής κάρτας του τότε συμβούλου του Α. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδη (…μέγα εύρημα), αλλά και επίσημες λίστες -απ’ αυτές που μπορούν να έχουν μόνο οι προσωπικές γραμματείς- με ραντεβού του κ. Φρουζή. Τα νέα έγγραφα «στήριζαν» το σενάριο ότι πριν από το περίφημο ραντεβού στο Μ. Μαξίμου, με τη γεμάτη χαρτονομίσματα και τη… μωβ-κίτρινη βαλίτσα με τα ροδάκια, είχε προηγηθεί «προπαρασκευαστικό» ραντεβού του κ. Φρουζή με τον Χρ. Λαζαρίδη, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού. Για… κακή τύχη των σεναριογράφων στη διεύθυνση που φέρεται να έγινε το ραντεβού Φρουζή-Λαζαρίδη δεν έχει έδρα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, αλλά ο Σωκράτης Λαζαρίδης, στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ «παράπλευρη απώλεια» αυτής της εντελώς βεβιασμένης κι άγαρμπης προσπάθειας ενοχοποίησης του Α. Σαμαρά, ήταν ο… Π. Κουρουμπλής! Καθώς το όνομά του υπήρχε στην επίσημη λίστα των ραντεβού του κ. Φρουζή: Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» 30/4/2015, ώρα 9 π.μ. Ο κ. Κουρουμπλής τότε ήταν υπουργός Υγείας.

ΚΑΘΕ λεπτομέρεια που φωτίζεται σ’ αυτή τη θεοσκότεινη και κακοστημένη ιστορία, φωτίζει τις κραυγαλέες «κακοτεχνίες» της κυβερνητικής μεθόδευσης. Και εξηγεί γιατί η κυβέρνηση «έκοψε απότομα ταχύτητα» και αναζητεί τώρα τρόπο απεγκλωβισμού από μια κοινοβουλευτική διαδικασία (προκαταρτική ή εξεταστική) και την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη…

ΑΙΧΜΗ

Η ΑΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ

Βγήκε πρωί πρωί στον ΑΝΤ1 ο Π. Πολάκης περιχαρής και αφού πανηγύρισε για τη Novartis, ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες! Λίγες ώρες αργότερα -κατόπιν άνωθεν εντολής-και προφανώς αφού συνειδητοποιήθηκε το μέγεθος του πολιτικού ατοπήματος του «ασυγκράτητου» αναπληρωτή υπουργού, βγήκε στο ίδιο κανάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης, για να διαψεύσει το συνάδελφό του! Για να γίνει μάλιστα «πειστικός», είπε, στεντορεία τη φωνή, ότι «ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης τους γνωρίζουν»… Ο κ. Πολάκης δεν αντέδρασε στη δημόσια διάψευσή του από το συνάδελφό του. Αποδεχόμενος έτσι τη δημόσια «κατάργησή» του. Από την άλλη, ο Στ. Κοντονής δέχθηκε να κάνει αυτήν τη δημόσια «διάψευση», γνωρίζοντας όχι μόνο τον κεντρικό ρόλο που έχει ο Π. Πολάκης στην «οργάνωση» της υπόθεσης Novartis, αλλά και ότι τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων κυκλοφορούν στο Μ. Μαξίμου, αλλά και σε άλλα υπουργεία… Το παράδειγμα δεν είναι μοναδικό, απλώς ενδεικτικό για το πόση ανθεκτικότητα στον προσωπικό και πολιτικό εξευτελισμό διαθέτει η τρέχουσα κυβέρνηση.

Με εκλογικό φόντο

Ο Πιερ Μοσκοβισί, χθες από την Αθήνα, έβαλε οριστικό τέλος στην «καθαρή έξοδο», λέγοντας ξεκάθαρα: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια κατάλληλη μορφή εποπτείας, δεδομένου ότι πολλές από τις δεσμεύσεις του ισχύοντος προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του». Πιο σαφής δεν γίνεται… Προχθές ο Ζ. Ζάεφ έβαλε ουσιαστικά οριστικό τέλος στις απειροελάχιστες πιθανότητες που υπήρχαν να βρεθεί λύση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από την Ελλάδα. Είπε ορθά-κοφτά ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων. Και τα δυο «μεγάλα αφηγήματα» του Α. Τσίπρα κατέληξαν άδοξα στον κάλαθο των αχρήστων. Τι έμεινε; Μια εκλογική σύγκρουση εν μέσω λάσπης, «εμείς με τα λευκά ποινικά μητρώα» και οι «βρόμικοι». Οι πληροφορίες λένε ότι, παρά το καίριο πλήγμα που δέχθηκε η μεθόδευση της Novartis, αυτό παραμένει το επικρατέστερο σενάριο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, που απέκτησε πιθανότητες να είναι και…. εαρινή.

«Πολιτική» αλά ΣΥΡΙΖΑ

«Ο,τι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο». Αφότου απέτυχε παταγωδώς η περίφημη «φθινοπωρινή αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ», το Μ. Μαξίμου «δοκιμάζει», ρίχνοντας «πολιτικές ζαριές», μήπως και «κάτσει» καμία καλή. Δεν βγήκε η «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια; Το «γύρισε» στο Σκοπιανό, για να «λύσει» ένα μεγάλο εθνικό θέμα. Εγινε μπούμερανγκ το Σκοπιανό; «Ρίχνει» το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από γενέσεως του ελληνικού κράτους». Ξεφτίζει εντός 24 ωρών, ως η πιο άγαρμπη και ερασιτεχνική μεθόδευση της χιλιετίας; Βγάζει έξω τον Κουφοντίνα για δεύτερη φορά… Από αποπροσανατολισμό σε αποπροσανατολισμό μέχρι το πανικόβλητο Μ. Μαξίμου να δει πού θα το πάει…

ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Οταν ο Π. Καμμένος ανάρτησε στο διαδίκτυο το άσμα «αντιλαλούν οι φυλακές», ποιον να είχε στο μυαλό του;
  2. ΤΥΧΑΙΑ ΛΑΜΠΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ «ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ», ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Από την στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap