Πρωταγωνιστής: Δήμος Σταρένιος!

07/02/18 • 12:35 | UPD 07/02/18 • 12:35

Δεν κρυβόταν η χαρά της κυρα Τασίας Χριστοδουλοπούλου, απαγγέλλοντας τον κατάλογο -των …μελλοθανάτων- Novartis, που όμως δεν αγγίζει τους… καταλογραφημένους! Ούτε η Κατίνα Παξινού, ως λαίδη Μάκμπεθ, στο μονόλογο πριν από το φονικό.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά πάσχει και από συριζίσουσα άνοια: Ξέχασε πώς λεγόταν ο υπουργός Υγείας το 2015. Τον είπε «τότε υπουργό»! Να τη βοηθήσω; Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγεται. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο και Βασίλη Κεγκέρογλου- επειδή «ο τότε» ξέχασε να τιμολογήσει τα φάρμακα! Και οι φαρμακοβιομηχανίες έστησαν πάρτι.

Δεν ξαφνιάστηκε η αντιπολίτευση -εν τω συνόλω της- από τη Νοβάρτεια ιλαροτραγωδία, που είχε χθες πρεμιέρα με τον επισημότερο τρόπο: Ο πρωθυπουργός υποδυόμενος τον πρόεδρο του Αρείου «έδωσε εντολή» στον Κοντονή ο φάκελος… να πάει στη Βουλή!

Ποιο ήταν το σύνθημα-κατατεθέν των «αγανακτισμένων»; «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλἠ». Το θυμήθηκε κι έστειλε εκεί το φάκελο! Τη διαδικασία «αμελητί» της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη θα περίμενε;

Aπό την Κυριακή το μεσημέρι, που πλημμύρισε η καρδιά της Αθήνας πατριώτες, ένα είναι το ζήτημα: Να αλλάξει η ατζέντα. Λες και μια ιστορία χοντροκομμένης κατασυκοφάντησης, από ανώνυμους… μάρτυρες, θα απαλείψει την κραυγή αποδοκιμασίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών εναντίον της μειοψηφικής κυβέρνησης Τσίπρα και Καμμένου.

Γελοιοποιείται ο πρωθυπουργός καταργώντας τη θεσμική διαδικασία. Εκτίθεται σε βαθμό Μαδούρο. Φταίει όμως και η κ. Τουλουπάκη, που δεν απαντούσε στα απονενοημένα τηλεφωνήματα του Μαξἰμου. Ετσι, αναγκάστηκε ο επισπεύδων πρωθυπουργός να στείλει τον Τζανακόπουλο, παιδί για όλες τις δουλειές, να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της έρευνας, να το διαρρεύσει, Δευτέρα βράδυ. Καταλλήλως.

Οταν του Μαξίμου η πλάτη καρφώνεται στον τοίχο και η μούρη του τρώει χώμα, ανακαλύπτει σκάνδαλο… ανθράκων που τη μουτζουρώνουν.

Υπάρχουν έστω ενδείξεις για τα πολιτικά πρόσωπα -εγνωσμένης εντιμότητας- που «κατέδωσε» το Μαξίμου; Ούτε υποψία. Δύο ανώνυμοι κουκουλοφόροι -Δήμο Σταρένιο ζεις, εσύ τους οδηγείς- ως «προστατευόμενοι μάρτυρες» ανακάτεψαν στις καταθέσεις τους. Τους υποσχέθηκαν ότι «θα πέσουν στα μαλακά»; Αλλά ποια σχέση έχουν πρώην πρωθυπουργοί και πρωτοκλασάτοι υπουργοί με τη Novartis; Οπως φαίνεται καμία. Ας ξεκουκουλώσουν και τους μάρτυρες…

Αντιλαμβάνομαι ότι ουκ εά καθεύδειν Τσίπρα το των Σαμαρά και Βενιζέλου τρόπαιον της συγκυβέρνησης, που οδήγησε την Ελλάδα στο ξέφωτο, αλλά αυτό δεν αλλάζει. Πέρασε στη σύγχρονη Ιστορία. που θα καταγράψει και τα επίχειρα της συκοφαντίας…

Για δυο λόγους χαίρεται η αντιπολίτευση: Ο πρώτος ότι το συκοφαντικό κατασκεύασμα θα πέσει… στα μούτρα τα δικά τους. Ο δεύτερος: Σήμερα αποστέλλεται, διά της κανονικής οδού, ο φάκελος Καμμένου στην εξεταστική. Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι θα πατσίσει; Ε, ρε γλέντια…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου