Είναι δίκαιο και μας αξίζει…

30/12/17 • 12:07 | UPD 30/12/17 • 12:07

Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

…Το 2018 να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου. Περάσαμε τρία χρόνια, τα πιο μίζερα, τα πιο ανασφαλή που ζήσαμε, ως χώρα, από Μεταπολιτεύσεως. Η κυβέρνηση κατέστρεψε το έργο Σαμαρά-Βενιζέλου, υποσχόμενη ότι θα οικοδομούσε, για μας, τον παράδεισο.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Της αναθέσαμε τη διακυβέρνηση πιστεύοντας όσα υποσχόταν. Μας εξαπάτησε. Μας πτωχοποίησε. Μας στράγγιξε και πέρασε χειροπέδες στις τράπεζες για να γεύεται -αυτή και οι σφουγγοκωλάριοι που την υπηρετούν- τα πλούσια ελέη της εξουσίας προς ίδιον όφελος. Ζούμε την κόλαση της ανασφάλειας, χωρίς ελπίδα.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει το 2018 να φύγει η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, επειδή σκότωσε την ελπίδα που μας έλεγε πως έφερνε μαζί της. Γύρω μας βλέπουμε άδεια πρόσωπα, απελπισμένα, να παλεύουν με το σήμερα. Το αύριο γίνεται όλο και πιο σκοτεινό. Η οκτάωρη εργασία είναι το ζητούμενο και ένας μισθός αξιοπρέπειας άπιαστο όνειρο. Η καθημερινότητα, δυσβάστακτη.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει το 2018 να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που δεν μας σέβεται ως πολίτες. Επιχειρεί το νέο διχασμό, που δήθεν έρχεται από μακριά, από τον Εμφύλιο, για τη δικαίωσή του δήθεν. Κήρυξε δήθεν ιδεολογικό, δήθεν ταξικό, δήθεν υπέρ αδυνάτων πόλεμο. Οι πλειστηριασμοί είναι το κυβερνητικό της επίτευγμα. Μέσα σε τρία χρόνια με αυτούς που κατήγγελλε ότι πίνουν το αίμα του λαού, σήμερα συμποσιάζεται ως ομοτράπεζή τους. Περνά «ντροπολογίες» ικανοποιώντας τους πλουτοκράτες, που απειλούσε.

Υπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων που κατονόμαζε, χρησιμοποιώντας τα βουλευτικά πρόβατα που ταΐζει εν πρυτανείω. Η κυβέρνηση κατάργησε την ιδεολογία των αριστερών, κατάργησε και τις τάξεις με συνεχείς kolotoumbes: Τη μεν Αριστερά γελοιοποίησε, τις δε «τάξεις» ισοπέδωσε. Ολα στον τζόγο υπέρ της παραμονής της στην εξουσία. Η μόνη πάλη, που τώρα μας δίνει ελπίδα, είναι το μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στον αυταρχισμό της. Αυτός πράγματι έρχεται από μακριά, από το 1967, πενήντα χρόνια πίσω.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει το 2018 να φύγει η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου γιατί η δική της πτώση είναι η δική μας ελπίδα να πάρει πάνω της η οικονομία. Κανείς επενδυτής δεν φέρνει τα χρήματά του στην πτωχευμένη Ελλάδα, που το φορολογικό της σύστημα είναι αρπακτικό. Οι επενδυτές που τόλμησαν έχουν δεινοπαθήσει. Η κυβέρνηση εξοντώνει την επιχειρηματικότητα όχι μόνο από ανικανότητα, αλλά και από αποστεωμένες ιδεολογικές προκαταλήψεις. Η καθαρή έξοδος είναι το βρόμικο παρόν της.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει να απαλλαγούμε το 2018 από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που προσπαθεί να καθυποτάξει τη Δικαιοσύνη, χωρίς να σέβεται τη διάκριση εξουσιών. Απειλεί και εκβιάζει το δικαστικό Σώμα για να εκδίδει αποφάσεις κατά τα κομματικά της συμφέροντα. Εχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Δικαιοσύνης, όπως όλα τα αυταρχικά καθεστώτα.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει να φύγει το 2018 η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που ρήμαξε και τις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης προσπαθώντας να αλώσει, από νωρίς, τη νεότητα της Ελλάδας. Χρησιμοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση με κομματική ιδιοτέλεια αφήνοντας τους πάσης φύσεως «ρουβίκωνες» να αλωνίζουν παρέχοντάς τους ασυλία και τα οχήματα της Αστυνομίας για να τους μεταφέρουν ως ταξί.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει να απαλλαγούμε το 2018 από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που διέλυσε την πρόνοια για τους αδύναμους και την παροχή νοσηλείας στους ασφαλισμένους, κάνοντας συνεχείς περικοπές στα κονδύλια. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Το προσωπικό τους, ιατρικό και νοσηλευτικό, αγωνίζεται μόνο του να τα βγάλει πέρα. Ακόμη και τους χώρους «φιλοξενίας» των -λίγων- προσφύγων και των -περισσότερων- λαθρομεταναστών από ανικανότητα και αβελτηρία μετέτρεψε σε κολαστήρια, που μας εκθέτουν διεθνώς, η δήθεν ευαίσθητη Αριστερά. Η πολιτισμένη Ευρώπη βολεύτηκε με τις αποθήκες των ανθρώπινων ψυχών που έστησε η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου στην Ελλάδα, υπάκουη στις εντολές της.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει το 2018 να φύγει η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στον παγωμένο χειμώνα κόβοντας την επιδότηση της θέρμανσης και εξοντώνοντας εκείνους που πράγματι την έχουν ανάγκη.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει να απαλλαγούμε το 2018 από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου για να αποκτήσει η Ελλάδα την εθνική της αξιοπρέπεια. Ποιος εταίρος υπολογίζει τη χώρα μας ως ίση και ισότιμη; Η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει στις μη διαπραγματεύσεις της καθετί -προηγουμένως- αδιαπραγμάτευτο.
Είναι δίκαιο και μας αξίζει να φύγει το 2018 η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που δημιουργεί, από καθολική άγνοια, μόνο προβλήματα στις σχέσεις μας με τους γείτονες. Είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας. Είναι έτοιμη να «πουλήσει» το λεγόμενο «Μακεδονικό» χωρίς να προβλέπει τις επιπτώσεις του στο μέλλον, σε έναν κόσμο που αλλάζει, υποχωρώντας στις πιέσεις που δέχεται.

Είναι δίκαιο και μας αξίζει το 2018 να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, που επιτρέπει στους συντρόφους της να κυριαρχούν στα Εξάρχεια, να παρελαύνουν με όπλα, να κάνουν έφοδο στις ξένες πρεσβείες, να καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν όσους αντιστέκονται.

Επομένως, είναι δίκαιο το 2018 όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, όπου και όπως μπορεί ο καθένας μας να αντισταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ιδεολογία ούτε εθνικό φρόνημα ούτε Θεό. Επομένως, αξίζει στην Ελλάδα το 2018 να αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια, σεβασμό, φωνή να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Αξίζει στους Ελληνες το 2018 να ζήσουμε στον ευλογημένο τόπο μας με ασφάλεια, προοπτική, αισιοδοξία. Καλή χρονιά!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής