Διασκεδάζοντας…

28/12/17 • 10:47 | UPD 28/12/17 • 10:47

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αυτή η κυβέρνηση θα είχε μεγάλη πλάκα αν δεν ήταν μεγάλης επικινδυνότητας. Δεν αφήνει κανέναν από μας να πλήξει, κάνοντας καθημερινά μία θριαμβική γκάφα. Δυστυχώς, το πελώριο κόστος της το πληρώνουμε εμείς, οι της μεσαίας τάξης, οι συνεπείς ηλίθιοι. Ητοι, ο συνήθης στόχος της κυβέρνησης του… Μαρξ Τσαλακώτου.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η κυβέρνηση θα είχε καθημερινό νταραβέρι με τη Δικαιοσύνη αν δεν καλύπτονταν -για λίγο ακόμη- οι υπουργοί της από τη βουλευτική ασυλία και από νυχτερινές «ντροπολογίες» που ψηφίζουν τα βουλευτικά πρόβατα. Νομίζουν ότι εξασφαλίζεται a priori η ασυλία. Οι κουτοπόνηροι…

Η κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου, στους αιώνες, θα μνημονεύεται ως παράδειγμα της πιο αναξιόπιστης, της πιο ανέντιμης, της πιο φαύλης άσκησης εξουσίας. Θα αναφέρεται, σε όλες τις γλώσσες, χάρη στο δώρο που τους έκανε, επιδιδόμενη, με τη χοντροκοπιά κλόουν, στην kolotoumba.

Ως τον Οκτώβρη ακούγαμε από τους κακομοίρηδες που παριστάνουν τους υπουργούς, τους αναπληρωτές και τους υφυπουργούς ότι ήταν θέμα ημερών η διαγραφή του χρέους. Να την! Ερχόταν! Εξ ου και τα πλεονάσματα που για μαζευτούν κλαίει σήμερα πικρά η αγορά, θρηνούν οι επιχειρηματίες και ολοφύρονται οι πολίτες, πληρώνοντας το άθλιο και σπάταλο Δημόσιο, ό,τι κι αν συνεπάγεται: Κατάληψη από απαίδευτους συντρόφους. Ανέλιξη αγράμματων ροζ κομματόσκυλων. «Γυάρο» για τους ευσυνείδητους υπαλλήλους.

Κι όταν το παραμύθι της διαγραφής ή απομείωσης του χρέους εξέπνευσε, τότε ξεθάφτηκε νέος μύθος: Η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο. Ομως αυτή δεν είναι βρόμικο ρούχο να καθαρίσει με χλωρίνη. Χωρίς το μαξιλάρι της γραμμής στήριξης τρίζει όλο το σύστημα. Ποιος όφειλε να το πει; Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, προς όφελος της Ελλάδας.

Ετσι, η νέα κυβερνητική επιχείρηση εναντίον Στουρνάρα, δυστυχώς, δεν περιείχε κανένα στοιχείο έκπληξης! Ομολογώ ότι είναι πιο προωθημένη, αφού άφησαν τη σύζυγό του -για την ώρα να υποθέσω- και ξαναγύρισαν στον ίδιο. Αυτό το παραμύθι πάλιωσε και πάει πίσω στο 2014. Τότε που χαιρόταν ο Τσίπρας ότι θα πετούσε τον διοικητή της ΤτΕ με τις κλοτσιές. Ούτε τον Ντράγκι ρώτησε, που κάτι ξέρει ως κεντρικός Ευρωπαίος τραπεζίτης. Ούτε κανέναν άλλον για να ενημερωθεί ότι ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι υπάλληλος των Τσίπρα και Καμμένου.

Οπως είπα στην αρχή, η κυβέρνηση έχει μεγάλη πλάκα, χάρη στην τέλεια άγνοιά της και στη νομπελική ανικανότητά της. Χαμένα τρία χρόνια. Δεν έμαθε το αυτονόητο για την ΚΤΕ: Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του.

Τυχερός ο Στουρνάρας! Διασκεδάζει με την ψυχή του, κοιτάζοντας τους πάσης φύσεως Δραγασάκηδες, τον ευγνώμονα φίλο του Τσαλακώτο να νομίζουν ότι είναι… προϊστάμενοί του. Οι καημένοι.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου