Τα αξέχαστα Χριστούγεννα και άλλα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ

27/12/17 • 11:09 | UPD 27/12/17 • 11:09

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης

 

Αυτό που είναι εντυπωσιακό και σοκαριστικό δεν είναι όσα έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης. Αυτό που είναι εντυπωσιακό και σοκαριστικό είναι το τι λένε για όσα έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει. Δίχως ίχνος ντροπής όχι μόνο δεν ζητούν έστω μια συγγνώμη, αλλά αντιθέτως συνεχίζουν να επιμένουν πως τα έχουν κάνει όλα σωστά. Πανηγυρίζουν γιατί πιστεύουν πως έσωσαν τη χώρα. Θριαμβολογούν γιατί θεωρούν πως στηρίζουν τους αδύναμους πολίτες.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΓΙΑ τον Γιώργο Κατρούγκαλο τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα ήταν εκείνα του 2015. «Εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για να ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου», δήλωσε ο τότε υπουργός Εργασίας.

ΕΚΕΙΝΑ τα Χριστούγεννα ολοκληρώθηκε, λοιπόν, το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και έφερε τα πάνω κάτω στον υπολογισμό των νέων συντάξεων, τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και βαριές περικοπές σε κύριες και επικουρικές των παλαιών συνταξιούχων.

ΑΞΙΖΕΙ να θυμηθεί κανείς τι έλεγε τότε στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Υποστήριζε σθεναρά πως δεν θα κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις επικουρικές. Αυτό το ψέμα κράτησε έως το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, έως εκείνη την ημέρα που χιλιάδες συνταξιούχοι έκαψαν τα εκκαθαριστικά με τις πετσοκομμένες επικουρικές μπροστά από το υπουργείο Εργασίας. Τώρα όσοι συνταξιοδοτούνται κατανοούν τη μεγάλη σφαγή στις αποδοχές που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου. Το ίδιο βιώνουν και όσοι λάμβαναν το ΕΚΑΣ, που πλέον έγινε μηνιαίο φιλοδώρημα των 35 ευρώ και το οποίο θα μηδενιστεί από το 2019.

ΤΑ Χριστούγεννα του 2018, όμως, θα είναι αξέχαστα για εκατομμύρια συνταξιούχους, καθώς θα πληρωθούν για πρώτη φορά τις τουλάχιστον κατά 18% μειωμένες συντάξεις τους. Ουσιαστικά μέσα στο 2019 θα χάσουν έως και δύο μηνιάτικα.

ΑΥΤΑ τα αποτελέσματα φέρνει η τεράστια ασφαλιστική μεταρρύθμιση για την οποία δηλώνει υπερήφανος ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Το ψέμα ρέει άφθονο, σαν τη σαμπάνια στα ποτήρια των υπουργών αυτές τις γιορτινές ημέρες. Κανείς δεν τολμάει να ομολογήσει την αλήθεια. Τα εγκληματικά λάθη που έχουν κάνει. Από τον Αλέξη Τσίπρα έως το τελευταίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όλοι ακόμα μιλούν για επιτυχημένη διαπραγμάτευση στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Ολοι πανηγυρίζουν για την υπερφορολόγηση και τις περικοπές στα εισοδήματα. Και ετοιμάζονται να εξαπατήσουν και πάλι τους πολίτες στήνοντας το νέο μεγάλο παραμύθι με την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018…

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap