Ψηφίστε, γιατί χανόμαστε!

22/12/17 • 11:10 | UPD 22/12/17 • 11:10

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ψηφίστε την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση». Πραγματικά έχει πολύ μικρή σημασία αν ο υπουργός Οικονομικών είπε την παραπάνω φράση. Γιατί σχεδόν όλα τα νομοσχέδια τα έχουν ψηφίσει οι κυβερνητικοί βουλευτές γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μην πέσει η κυβέρνηση. Για να μη χάσουν την εξουσία.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΚΑΠΩΣ έτσι ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που έσκιζαν τα ρούχα τους πως κανένα σπίτι δεν θα περάσει σε χέρια τραπεζίτη και υπόσχονταν σεισάχθεια, τώρα έφτασαν να προστατεύουν με νόμο τη διενέργεια πλειστηριασμών. Και δεν είναι μόνο βίλες που θα βγουν στο σφυρί. Είναι και σπίτια φτωχόκοσμου, όπως είπε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

ΑΛΛΑ τι σημασία έχει πια. Οχι τι είναι σωστό για τους πολίτες. Οχι τι είναι σωστό για τη χώρα. Οχι τι είναι σωστό για την οικονομία. Και βέβαια όχι όσα έλεγαν πως πίστευαν τόσα χρόνια.

ΤΟ μόνο που έχει σημασία είναι να μην πέσει η κυβέρνηση. Και γι’ αυτό… Εκεί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Εκεί που θα καταργούσαν τον παρανοϊκό ΕΝΦΙΑ, τον έκαναν ισόβιο. Εκεί που θα μείωναν τους φόρους, τώρα μιλούν για υπεραπόδοση της… υπερφορολόγησης. Εκεί που θα έδιναν 13η σύνταξη, κούρεψαν πρώτα τις επικουρικές και του χρόνου θα μειώσουν και τις κύριες. Αυτά που κατήγγελλαν ως ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, τώρα τα παρουσιάζουν ως αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εκεί που έδιναν μάχες για τα εργασιακά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, επέβαλαν την ελαστική εργασία με μηνιαίες αποδοχές 300 ευρώ. Εκεί που φώναζαν «γκόου μπακ μάνταμ Μέρκελ» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα τρέχουν να βγάλουν φωτογραφίες στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ και συνεχίζουν να εξαπατούν τους πολίτες. Εσβησαν μονομιάς όσα υποτίθεται πως είχαν ως ιδεολογία. Τι έχει μείνει να κάνουν ακόμα για την καρέκλα; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ενα μόνο είναι σίγουρο. Θα κάνουν και θα ψηφίσουν τα πάντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου