Ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζουν τα fake news του Τσίπρα

19/12/17 • 11:22 | UPD 19/12/17 • 11:22

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιαννης Τσαπρούνης

 

O Αλέξης Τσίπρας αρχικά χθες χρησιμοποίησε την καραμέλα των fake news στην προσπάθεια να διαχειριστεί επικοινωνιακά τους πλειστηριασμούς κατοικιών, αλλά στη συνέχεια επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στις τράπεζες για όποιες «λαϊκές κατοικίες» βγούν στο σφυρί. Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε μέσω twitter πως συνάντησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, δηλώνοντας ότι «υπάρχει κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων για την απόδοση μεταρρυθμίσεων και για την προοπτική εξόδου από το Μνημόνιο».

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΕΝΩ συνέβαιναν όλα αυτά στο Μαξίμου, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο Νίκος Φίλης. Ο τέως υπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «το 2018 θα βγουν στο σφυρί πάνω από 40.000 σπίτια. Αυτοί οι πλειστηριασμοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχόκοσμο» και ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΔΕΝ είχαν συμπληρωθεί ούτε καν 24 ώρες από ένα ακόμα κείμενο-μανιφέστο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην τάση των «53», το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό να ξαναστρίψει το καράβι της Κουμουνδούρου προς τα αριστερά. Οι «53» μιλούν για οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛ., ομολογούν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν θα οδηγήσει στην ανάκτηση της δημοσιονομικής κυριαρχίας και καταλήγουν πως «θα ήταν λάθος να δημιουργήσουμε επικοινωνιακά την αίσθηση μιας κανονικότητας, που σε κάθε περίπτωση απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα».

ΤΩΡΑ τι έχει να πει το Μαξίμου; Φταίνε τα fake news, τα μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συμφέροντα; Οταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδομούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό γκρεμίζοντας κάθε αφήγημα για success story, τότε ξεσκεπάζονται όλα τα προπαγανδιστικά ψέματα της κυβέρνησης. Χωρίς να «αθωώνονται» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν εσωκομματική αντιπολίτευση, καθώς έχουν στηρίξει όλα τα επώδυνα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή, τουλάχιστον ομολογούν ποια είναι η αληθινή πραγματικότητα για τους πολίτες.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας συνεχίζει να πολιτεύεται με τη στρατηγική του 2015. Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Τότε υποσχόταν σκίσιμο των Μνημονίων και έλεγε πως θα έβρεχε λεφτά. Τώρα υποδύεται τον μνημονιακό, υπόσχεται έξοδο από την κρίση και λέει ότι θα βρέξει λεφτά. Τότε κατήγγελλε την Deutsche Bank ως τοκογλύφο, τώρα την αποθεώνει και την αποκαλεί… σύμμαχο. Και είναι βέβαιο πως όσο θα ζυγώνουν οι εκλογές τόσο περισσότερο το Μαξίμου θα προσφέρει άφθονο… σανό. Μόνο που πλέον οι ψηφοφόροι δεν τσιμπάνε.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου