Συνέδριο ανατροπής…

18/12/17 • 11:20 | UPD 18/12/17 • 11:20

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΠΑΤΩΝΤΑΣ πάνω σε δύο πασίδηλες και προφανείς διαπιστώσεις, ότι «η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ έπιασε πάτο», αλλά και ότι την Ελλάδα «δεν θα την ξαναπαίξει κανείς ποτέ στα ζάρια», ο Κ. Μητσοτάκης βρήκε πρόσφορο έδαφος να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του, αλλά και να «κηρύξει» την ουσιαστική και τελική αντεπίθεση για την «ώριμη» πλέον απομάκρυνση της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ανικανότητα -που οδήγησε στην κραυγαλέα αποτυχία- των διάτρητων πλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., σε συνδυασμό με την απόλυτη ηθική κατάρρευσή τους, έχει σημάνει την αντίστροφη μέτρηση. Στο σημείο αυτό έρχεται μια ενωμένη κι αποφασισμένη κοινωνική πλειοψηφία να πάρει πίσω τη χαμένη περηφάνια της και την τσαλακωμένη αξιοπρέπειά της. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν όλες πια:

-Μια ενωμένη παράταξη με ξεκάθαρα ευρωπαϊκό προσανατολισμό κι ανοιχτή σε γόνιμες και ειλικρινείς συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που έχουν διαρκές μέτωπο με το λαϊκισμό, το ψέμα και την ασχετοσύνη.

-Ενα πρόγραμμα που είναι ουσιαστικά φιλολαϊκό, χωρίς τους βερμπαλισμούς που οδήγησαν στην περαιτέρω φτωχοποίηση και διεύρυνση των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.

-Κι έναν ηγέτη που δεν διστάζει «να σπάσει αβγά», αντιλαμβανόμενος το ρόλο και τις ευθύνες του στην τιτάνια προσπάθεια της επαναφοράς της χώρας πρώτα στην κανονικότητα και μετά στην ευημερία.

-Και μια κοινωνία χωρίς ψευδαισθήσεις πια. Αλλά και μετανιωμένη πικρά που αφέθηκε να εξαπατηθεί από μια «παρέα» ανίδεων, κυνικών και ιδιοτελών ιδεοληπτικών.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. στο Συνέδριο και ιδιαιτέρως η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος εισπράττει την αναδρομική δικαίωσή του, έδειξαν ότι η ενωμένη υπό τον Κ. Μητσοτάκη Ν.Δ. είναι έτοιμη πλέον να ανοίξει την πόρτα της εξουσίας. Οχι για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», αλλά για να αποκαταστήσει έννοιες, αξίες, απαραβίαστες αρχές, αλλά και τους κανόνες της Δημοκρατίας, που είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την επαναφορά της χώρας στην ελπίδα με αντίκρισμα. Το «καραβάνι» ουσιαστικά έχει εκμετρήσει τον πολιτικό βίο του. Το μόνο που έλειπε ήταν η ισχυροποίηση της εναλλακτικής λύσης. Κι αυτό έγινε στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ. Το οποίο, εξ αντικειμένου, εξελίχθηκε σε «Συνέδριο Ανατροπής».

ΟΧΙ ΜΕ δόλιες μεθοδεύσεις, όπως το 2015 με τη σύμπραξη της τρόικας με τους πραγματικούς υποτελείς της (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Κουβέλη και Χ.Α.). Αλλά με γνήσια, καθαρή και ειλικρινή λαϊκή εντολή. Η οποία, όσο κι αν κωλυσιεργεί ο Α. Τσίπρας, λόγω της ξαφνικής σαγήνης που ένιωσε για την «γλυκιά εξουσία», δεν θα αργήσει…

ΑΙΧΜΗ

Ο γυμνός Βασιλιάς

Ο,ΤΙ απέμεινε από το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και την «Ελπίδα» που… ερχόταν, αλλά έχασε το δρόμο και βρέθηκε να αυτοεκτίθεται «μες στην πολλή συνάφεια» με τους «Χορευτές του Συντάγματος», είναι ελάχιστες «λιωμένες καραμέλες»: «Κι εσείς τι κάνατε 40 χρόνια»-«Siemens»-«Κήρυκας Χανίων» και «Μαρέβα». Ουσιαστικά τίποτα, δηλαδή.

Το πιο χειροπιαστό που αφήνει πίσω του ο Α. Τσίπρας είναι ένας πρόσκαιρα ωφελημένος «στρατός μετακλητών», που ελπίζει να είναι αύριο το «οχυρό» του στο κράτος. Τα υπόλοιπα εξατμίστηκαν και ξεθώριασαν.

Γι’ αυτό αποτελεί ομολογία ήττας και παραδοχή αδιεξόδου το γεγονός ότι η «αγαπημένη κυβέρνηση της τρόικας» και τα προπαγανδιστικά υποχείριά της προσπαθούν να πάνε προς τις κάλπες με… «τηλεφωνικά κέντρα», …«οικοσκευές» και… «Μαρέβα». Σχεδόν τίποτα δηλαδή, μπροστά στα 100 δισ. που έχουν κοστίσει στη χώρα ο τυχοδιωκτισμός και η ασχετοσύνη των «κουτσαβάκηδων της πολιτικής».

Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόγεια του Μαξίμου «παίζουν Μαρέβα» τόσο περισσότερο φαίνεται πόσο «γυμνός είναι ο βασιλιάς»…

….«Υποφιλοδώρημα»

Προφανώς έκανε λάθος ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «φιλοδώρημα» τα 400 ευρώ της κ. Αχτσιόγλου στους νέους άνεργους. Ποιος εργαζόμενος που η δουλειά του επιτρέπει φιλοδωρήματα, παίρνει μόλις… 1,09 ευρώ φιλοδώρημα την ημέρα; Κανείς…

Γι’ αυτό και μόλις κόπασαν οι κυβερνητικές ιαχές για το «ξαφνικό δώρο» της Εφης, απέμειναν μόνο κάποια κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργήσιμος Κ. Ζαχαριάδης, να αυτοεκτίθενται. Επιζητώντας την… αποθέωση για την κατακόρυφη αύξηση της part time εργασίας με κανονικό 8ωρο και 400 ευρώ… «υποφιλοδώρημα»…

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός-1

«Η σιωπή είναι χρυσός», αλλά όχι πάντα. Η συνεχιζόμενη σιωπή του Π. Καμμένου, για τα όπλα στη Σ. Αραβία και τη συνεργασία με τον άνθρωπο που τροφοδοτούσε με σφαίρες και βόμβες τον ISIS, δεν είναι χρυσός. Μάλλον με πολιτική δειλία κι ομολογία ενοχής μοιάζουν. Ή στην καλύτερη περίπτωση με «ένοχη αναμονή», τι άλλο απ’ αυτά που υπάρχουν θα δει το φως της δημοσιότητας…

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός-2

…Ακόμα πιο ηχηρή είναι η βροντώδης σιωπή του «πλασιέ πατριωτισμού» ΥΕΘΑ στην εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί ο μουφτής -και η μειονότητα της Θράκης- εκλεγόμενος, κατ’ απαίτηση του Ερντογάν! Ούτε λέξη δεν βρήκε ο πατριδοκάπηλος αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. γι’ αυτή την πρωτοφανή και μεγαλειώδη παραχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, «τα τρεχάματα» που έχει με τα άλλα «ανοιχτά» θέματα δεν του επιτρέπουν να αρθρώσει έστω μία λέξη. Ετσι για τα προσχήματα…

Δούλεμα σε όλα!

«Θα χτυπήσουμε αλύπητα το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή»! Ακόμα ηχούν στα αφτιά οι βαρύγδουπες εξαγγελίες-δεσμεύσεις του Α. Τσίπρα… Μέχρι που ήρθε η πραγματικότητα και οι αριθμοί της να δείξουν το ατελεύτητο του «αριστερού» ψεύδους και της ανικανότητας: Την περίοδο 2012-2015 η κυβέρνηση εισέπραξε 26 εκατ. από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως είπε ο Χ. Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015-2016 εισέπραξε μόλις 8,8 εκατ. από την πάταξη του λαθρεμπόριο καυσίμων. Ενώ στο πρώτο 6μηνο του 2017 (μέχρι τότε υπάρχουν ακόμα στοιχεία), …ξεπέρασε τον εαυτό της εισπράττοντας μόλις 1,3 εκατ.

Ανικανότητα ή «πλάτες» σε λαθρέμπορους;

ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Γιατί, ρε Βασίλη Μπεσκένη, έφυγες έτσι άδικα και νωρίς; Γιατί πάνω στη γιορτή; Γιατί;
  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ;
  1. Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου