Παπαδόπουλοι και Σία

14/12/17 • 11:57 | UPD 14/12/17 • 11:57

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Ελληνοαμερικανός, εμφανιζόταν ως ειδικός για θέματα Αμυνας στο προεκλογικό επιτελείο Τραμπ. Πράγματι, μία και μόνη φορά, είχε βρεθεί σε σύσκεψη με τον Τραμπ και λέγοντας κάτι εντυπωσίασε τον μέλλοντα πλανητάρχη.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ομως, καθώς δεν τον ήξερε κανείς ούτε εδώ ούτε στο Σικάγο, σκέφτηκε ότι προεκλογικά μπορούσε να προσφέρει στο επιτελείο Τραμπ χρήσιμες γνωριμίες… με Ρώσους.

Τον Μάιο 2016 ήρθε στην Ελλάδα, έχοντας ήδη γνωριστεί με τον υπουργό Αμυνας που τον θεωρούσε «πολύτιμο για τους Ελληνες». Ο Καμμένος τον πήρε από το χέρι -ο Γιώργος Παπαδόπουλος υποσχόταν να τον εισαγάγει στο στενό κύκλο Τραμπ- και τον περιέφερε σε υπουργούς… και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνέπεσε να είναι στην Αθήνα και ο Πούτιν, που, αν θυμάστε, υποδέχθηκε ο Καμμένος(!) στο αεροδρόμιο. Ο Παπαδόπουλος άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν εδώ σε ευαίσθητη… μυστική αποστολή. Επιχειρούσε μέσω Καμμένου να κλείσει συνάντηση Πούτιν-Τραμπ;

Οι εκλογές έγιναν, ο Τραμπ κέρδισε, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να προσφέρει κάποια θέση στον Παπαδόπουλο που έλεγε ότι είχε διασυνδέσεις στη Μόσχα, πράγμα λίαν ενδιαφέρον για το FBI. Ετσι, «μάζεψε» τον Παπαδόπουλο εν τω μέσω της νυκτός και ως το πρωί κατέθεσε όσα ήξερε για αυτά που είχε πει… ότι δεν ήξερε.

Πληροφορίες λένε ότι συνεργάστηκε με το FBI για να γλιτώσει την προφυλάκιση και ίσως να «καλωδιώθηκε» καταγράφοντας συζητήσεις με γνωρίζοντες για τα πάρε-δώσε επιτελών Τραμπ με Μόσχα. Αυτά, οσονούπω, θα φανούν: Το ζήτημα ενδεχόμενης συνέργειας Ρώσων αξιωματούχων με την ομάδα του Τραμπ είναι υπό διερεύνηση. Ομως, κάπου εκεί εμπλέκεται από την έγκριτη «Washington Post» ο Καμμένος, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «φιλο-Ρώσος Ελληνας εθνικιστής, υπερηφανευόμενος για τις εντός της Μόσχας διασυνδέσεις του».

Αλλά στον Πάνο Καμμένο δεν έφτανε ένας Παπαδόπουλος. Φαίνεται ότι έχει σχετική αδυναμία στους Παπαδόπουλους. Ετσι, υποστήριξε κι έναν δεύτερο, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, από το Κιλκίς, που η εταιρία του κατασκευάζει πολεμικό υλικό. Το 2014 πούλησε σφαίρες που βρέθηκαν στη Ράκα την περίοδο του ISIS. Ο Καμμένος, χωρίς να ρωτήσει την ΕΥΠ, όπου τηρούνται αρχεία, τον έχρισε εκπρόσωπο της Σαουδαραβίας, να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο για δουλειές. Θα πουλούσε στους Σαουδάραβες -που δεν τον… γνώριζαν!- 100.000 βλήματα -που έγιναν 300.000 καθ’ οδόν-, κάτι βόμβες και άλλα τινά, με διαδικασίες που εκθέτουν προσωπικά τον Καμμένο, ο οποίος δεν κατόρθωσε ούτε την Τρίτη να απαντήσει στις ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας.

Η ιστορία Καμμένου-Παπαδόπουλων -λένε πηγές αξιόπιστες- έχει μέλλον. Το ερώτημα είναι: Πόσο μέλλον έχει ένας κατα-Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον επικείμενο ανασχηματισμό…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου