Καμμένος: Συνώνυμο εκλογών

09/12/17 • 12:47 | UPD 09/12/17 • 12:48

Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

Οσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα, που έπεσε κομμάτι βαριά -και με τη μνημειώδους αποτυχίας επίσκεψη Ερντογάν-, η συμπολίτευση… δεν τη βοηθάει. Χθες, στις 12 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, καθώς έχει δεσμευθεί ο Καμμένος ότι θα προσέλθει να «ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τι όμως επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους Φίλη και Κυρίτση; Απλά πράγματα. Να συρράψει τη χαμένη παρθενία του πλεονεκτήματος, ώστε να μη μένει… ανήθικο. Ηδη οι δύο βουλευτές δημόσια ζήτησαν να ακυρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη Σαουδική Αραβία. Δεν πληροφορήθηκαν ότι η Σαουδική Αραβία πάγωσε τη συμφωνία επειδή ο Καμμένος ήθελε, σώνει και καλά, να πάρει την προμήθειά του ο μεσάζοντας Παπάδοπουλος; (Προς Θεού, μη γίνει λάθος. Για την προμήθεια του Παπαδόπουλου ενδιαφερόταν ο υπουργός.) Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζημία από τη μη συμφωνία είναι 60 εκατ. ευρώ για τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Ομως και οι δύο θυμήθηκαν ότι το Ευρωκοινοβούλιο με πρόσφατη απόφασή του καλεί σε εμπάργκο πώλησης όπλων κατά του Ριάντ. Πόσο δεσμευτική είναι όταν άλλες χώρες πουλούν όπλα στο Ριάντ; Κι εδώ που τα λέμε, κι εμείς είχαμε κάτι βομβίτσες «να σπρώξουμε», αλλά ας όψεται ο Παπαδόπουλος που επιμένει να είναι μεσάζων για να μη στενοχωρηθεί ο Καμμένος.
Νομίζω όμως ότι θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα η επικείμενη μάζωξη Καμμένου, Κοτζιά, Βίτσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που καλεί η Νέα Δημοκρατία για να εξηγήσουν, ως συνυπεύθυνοι, τη διαδικασία της μη… αγοράς. Περιττό να σημειώσω ότι η Τασία Χριστοδοπούλου -σιγά φοβηθήκαμε- έχει μεγάλη απορία αν το αίτημα της Ν.Δ. είναι «εύλογο, νόμιμο και όχι καταχρηστικό». Μα, σιγά που φοβάστε εσείς, κ. Τασία μου!

Οπως και να είναι, δεν πρόκειται να πλήξουμε γιατί έχει υποβληθεί και επίκαιρη ερώτηση από τη Ν.Δ. προς τον Ν. Κοτζιά, επιμένοντας να πληροφορηθεί αν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία από το υπ. Εξωτερικών και άλλα τινά νόστιμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να αιμορραγεί η πληγή Καμμένου και να μη λέει να επουλωθεί. Ομως, μικρή ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -τώρα θυμήθηκαν ότι δεν είχαν συμφωνήσει με τη συστράτευση Καμμένου και τη συμπόρευση με τον εθνικολαϊκισμό των ΑΝ.ΕΛ.-… στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία κι έτσι μένει ανοιχτό το ζήτημα με την εξαπάτηση της Επιτροπής Εξοπλισμὠν ανοιχτό. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι «αργά για δάκρυα Στέλλα»; Το καίριο ερώτημα είναι: Καμμένος ή εκλογές! Τις θέλουν; Δεν νομίζω!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου