Το μήνυμα της Ν.Δ.

08/12/17 • 11:20 | UPD 08/12/17 • 11:20

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης

Στο ποδόσφαιρο οι προπονητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες συστήματα για το πώς θα κατεβάσουν την ομάδα στο γήπεδο. Υπάρχουν όμως δύο φιλοσοφίες: ή παίζεις φουλ επίθεση ή παίζεις το λεγόμενο τσούκου τσούκου μπολ με αντεπιθέσεις. Εξαρτάται πάντοτε από ποιον αντίπαλο έχεις και από το ποιους παίκτες διαθέτεις. Ιδιαίτερα στα κρίσιμα ματς πρέπει να προσπαθήσεις να κυριαρχήσεις σε όλο τον αγωνιστικό χώρο και να χρησιμοποιήσεις τους καλύτερους.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΣΤΟ εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανοίξει εν όψει Συνεδρίου για τα καλά οι εσωκομματικές συζητήσεις με φόντο τις βουλευτικές εκλογές, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει από τώρα πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να υπουργοποιηθεί στη μελλοντική κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

ΑΡΚΕΤΑ στελέχη δείχνουν να ασχολούνται μόνο με το πώς και το πότε θα πέσει η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου. Πρόκειται για μια ανάλωση δυνάμεων που πιθανότατα γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. θα προσπαθήσουν να κρατηθούν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία. Και οι δύο πραγματικά πιθανοί χρόνοι εκλογών είναι ο Σεπτέμβριος του 2018 και ο Μάιος του 2019.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και οι αριστερο-ακροδεξιοί που αποτελούν το κυβερνητικό σχήμα έχουν αποδείξει ότι θα βαδίσουν μαζί μέχρι τέλους, παρά την οικονομική ζημιά που έχουν προκαλέσει στους πολίτες και τη χώρα και παρά την αδυναμία να χειριστούν την καθημερινότητα. Ολοι ψήφισαν, ψηφίζουν και θα ψηφίσουν τα πάντα αρκεί να μην φύγουν από την εξουσία. Οταν έχουν φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν για την υπερφορολόγηση και για την έναρξη των πλειστηριασμών κατοικίας κανείς δεν πρέπει να έχει απορία για το ότι θα μπορούσε κάποιο «ατύχημα» να τους οδηγήσει σε πραγματικά… πρόωρες κάλπες.

Η ΝΕΑ Δημοκρατία από τη μία πρέπει να ασκεί σκληρή αντιπολίτευση, καταρρίπτοντας όλα τα ψευδοαφηγήματα αυτής της κυβέρνησης. Από την άλλη, όμως, πρέπει να περάσει σε φουλ επίθεση, να κυριαρχήσει σε όλο το γήπεδο και να βάζει γκολ ξεδιπλώνοντας τις κυβερνητικές προτάσεις της σε όλα τα επίπεδα. Η αλήθεια είναι πως ο προσυνεδριακός διάλογος και τα μηνύματά του δεν «έφτασαν» στην κοινωνία.

ΤΩΡΑ είναι ευκαιρία μέσα από το Συνέδριο η παράταξη να βγει με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση, αλλά και να αναδείξει το πόσο διαφορετικά θα κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση όλων των στελεχών, αλλά και με θετική καμπάνια θέσεων, προτάσεων και αρχών. Γιατί, τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η Ν.Δ. θα τις κερδίσει. Tο σημαντικότερο όμως είναι να κατανοήσουν οι πολίτες την αλλαγή που θα φέρει στη χώρα και στην πραγματική οικονομία η ανάληψη της εξουσίας από την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου