Στο γήπεδο με τον Πέτρο Κωνσταντινέα

05/12/17 • 09:59 | UPD 05/12/17 • 09:59

Γράφει η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου Δέσποινα Κονταράκη

Είθισται κάθε βουλευτής και υπουργός, όσο καλά και αν γνωρίζει το αντικείμενό του, πριν εμφανιστεί σε κάποια δημοσιογραφική εκπομπή να κάνει τη σχετική προετοιμασία. Να συμβουλεύεται τους συνεργάτες του, να κρατά στοιχεία και σημειώσεις, πολύ πιθανόν να τις κουβαλά και μαζί του πριν ξεκινήσει για το καθήκον της ενημέρωσης.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Το ίδιο (δεν) έκανε ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και στην πολιτική ερώτηση «τι έχετε να πείτε για τις εξελίξεις στη Ν.Δ. και την Ντόρα Μπακογιάννη», εκείνος γύρισε στον Αδωνη Γεωργιάδη και του είπε: «Δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερο πολιτικό μπιφτεκά». Αυτό ήταν το πολιτικό επιχείρημα που κουβαλούσε μαζί του.

Ακολούθησε ένα 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα (χρονομετρημένα) όπου μιλούσε ασταμάτητα και σε αυτό το διάστημα κατάφερε να αλέσει στο μίγμα του πολιτικού κιμά ό,τι του ερχόταν: Από τον Μητσοτάκη μέχρι τον Σαμαρά, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το «Dancing with the stars» και τα εξοπλιστικά, για να καταλήξει στο εύρημα της φωτογραφίας. Αυτό ήταν το δεύτερο πολιτικό επιχείρημα. Μια εκτυπωμένη φωτογραφία του Αδωνη Γεωργιάδη με τη σύζυγό του από κάποιο ταξίδι, την οποία έδειχνε με τις ανάλογες φωνασκίες και χαρακτηρισμούς. Δίπλα του ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος άντεξε επί 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα αμίλητος -πρόκειται για προσωπικό ρεκόρ του αντιπροέδρου της Ν.Δ.-, μέχρι που απασφάλισε και εκείνος και έγινε το στούντιο γήπεδο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες που ο κ. Κωνσταντινέας προκαλεί με τη στάση του και τον δήθεν λαϊκό λόγο του. Ολοι θυμόμαστε την επίθεση στη δήμαρχο Μάνδρας τις πρώτες ακόμα ώρες της μεγάλης τραγωδίας, όταν μιλώντας της στον ενικό τη διέταξε(!) να πάει στην περιοχή της να δει τι γίνεται αντί να βγαίνει στις εκπομπές από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Λεπτομέρεια ότι εκείνη ήταν στη Μάνδρα και εκείνος στο στούντιο. Ηταν ο ίδιος άνθρωπος που το προηγούμενο βράδυ είχε πάει σε «προεόρτια γάμου συνεργάτη του» σε λαϊκό νυχτερινό κέντρο και εκνευρίστηκε που κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Αδ. Γεωργιάδης, τον εγκάλεσαν για αυτό. Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Το ήθος του καθενός ξεκινά από τα μικρά και καταλήγει στα μεγάλα… Ας κρίνει ο κόσμος το πολιτικό ήθος του καθενός». Το ίδιο ισχύει και για την ευγένεια, την οποία οι λαϊκοί άνθρωποι τιμούν πάνω απ’ όλα.

Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου