Το EleftherosTypos.gr σας ευχαριστεί!

01/12/17 • 21:08 | UPD 02/12/17 • 01:11

Γράφει ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια αναμόρφωσης της ηλεκτρονικής έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου, την άνοιξη του 2016, το έργο έμοιαζε τιτάνιο. Ενάμιση χρόνο μετά, χαμογελάμε και σφίγγουμε τα δόντια για την συνέχεια.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

 

Θυμάμαι στα φοιτητικά μου χρόνια, είχε έρθει κάποια στιγμή ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, να μας μιλήσει για τους στόχους της ζωής του. Μου είχε κάνει εντύπωση πώς σαλαμοποιούσε το έπαθλο. Δεν κοιτούσε το πρωτάθλημα, αλλά αγώνα αγώνα μέχρι αυτό, και εν τέλει ημίχρονο ημίχρονο μέχρι την νίκη σε κάθε ματς.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το EleftherosTypos.gr είχε πολύ δρόμο μπροστά του να καλύψει προκειμένου να προσφέρει ένα περιβάλλον ευχάριστο και διαδραστικό για τον επισκέπτη, να γίνει ανταγωνιστικό και εν τέλει να πείσει πως ήρθε για να μείνει. Τίποτα δεν μας πτόησε, όμως, γιατί ήμασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε.

Με σκληρή δουλειά, όμως, καταφέραμε να γιορτάζουμε γιορτάζουμε κάθε 30 μέρες και ένα μικρό ρεκόρ. Δεν βαυκαλιζόμασταν, αντιθέτως από αυτά παίρναμε δύναμη.

Με σεβασμό τόσο στο ιστορικό όνομα που φέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μία από τις παλαιότερες εφημερίδες στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, όσο και στον αναγνώστη τον ίδιο αντιμετωπίσαμε κάθε θέμα ξεχωριστά. Ναι, χρησιμοποιήσαμε «σοκ» εκεί που χρειάζεται, όπως και «απίστευτο» γιατί για να μην κοροϊδευόμαστε, η σύγχρονη δημοσιογραφία του διαδικτύου οφείλει ΚΑΙ να σχολιάζει.

Πιεστήκαμε, φωνάξαμε, τσακωθήκαμε και στενοχωρηθήκαμε με τις τραγωδίες στην Ελλάδα και τον κόσμο, ωστόσο προσφέραμε αυτό που οφείλαμε στον κόσμο: Ειδήσεις, γρήγορα, άμεσα, διαδραστικά και φυσικά έγκυρα. Παράλληλα πρωτοπορούμε για ενημερωτική ιστοσελίδα και προσφέραμε στο κοινό κάθε Σαββατοκύριακο, το ET Magazine, ένα περιοδικό μέσα στο site μας με θέματα που ενδιαφέρουν και χαλαρώνουν.

Το EleftherosTypos.gr τον μήνα Νοέμβριο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 570.000 μοναδικοί χρήστες, πάνω από 1.000.000 φορές, διαβάζοντας τα άρθρα μας συνολικά 2.000.000 φορές!

Έχοντας να καλύψουμε μία διαδρομή που ανταγωνισμός «τρέχει» εδώ και μία δεκαετία σχεδόν, έχουμε το γνώθι σ’αυτόν πως ίσως να μην εντυπωσιάζουν οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα σε έναν χρόνο έχουμε σημειώσει σε όλα τα παραπάνω ποσοτικά στοιχεία άνοδο της τάξης του 150%!

Η πορεία μας είναι ανοδική και θα συνεχίσει ακόμη γιατί στόχος μας είναι η κορυφή. Μέχρι τώρα σας σεβόμαστε και μας το ανταποδίδετε. Σας ευχαριστούμε και πάμε όλοι μαζί για νέα ρεκόρ.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter