«Ισπανική υποχώρηση», ο λαγός και η ομολογία ενοχής!

29/11/17 • 11:26 | UPD 29/11/17 • 11:26

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Οπως πρώτος αποκάλυψε ο «Ε.Τ.», η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε άτακτη υποχώρηση, ακυρώνοντας τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία. «Λαγός» σε αυτή την προσχεδιασμένη κίνηση ήταν, όπως εγκαίρως έγραψε η στήλη, ο Ν. Φίλης κι ακολούθησαν Γ. Κυρίτσης, Π. Σκουρλέτης, Ν. Ξυδάκης. Η σκέψη ήταν απλή, έως απλοϊκή: Ακυρώνουμε τη συμφωνία, αφού εντοπίστηκε η «γίδα στην πλάτη» κι όλα μέλι γάλα! Το θέμα «ως μη γενόμενο»!

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

 ΚΑΙ ΤΟΤΕ γιατί να υποστεί τη βάσανο της Βουλής ο Α. Τσίπρας, θα αναρωτηθεί ευλόγως κάποιος. Αν η ακύρωση γινόταν χωρίς να έχει προηγηθεί η πλήρης κάλυψη του ΠΘ στον Π. Καμμένο, ο ΥΕΘΑ θα έμενε ουσιαστικά ξεκρέμαστος, ακόμα κι αν ακυρωνόταν η συμφωνία. Ετσι ο εκβιαζόμενος Α. Τσίπρας πρώτα κάλυψε πλήρως τον κυβερνητικό συνεταίρο του και μετά ακύρωσε τη συμφωνία του…

 ΟΜΩΣ, «ο γέγονε, γέγονε». Μπορεί η κυβέρνηση με αυτόν τον ελιγμό-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ να κερδίζει κάποιο χρόνο, αλλά δεν παραγράφει τη σκανδαλώδη υπόθεση. Τα έγγραφα, οι πράξεις και οι σκόπιμες παραλείψεις υπάρχουν. Κι έχουν πλέον, εκτός από την υπογραφή του ΠΘ, και τη δημόσια πολιτική υιοθεσία τους από τον Α. Τσίπρα. Η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζοντας πιστεύει ότι ξεμπλέκει ακυρώνοντας τη συμφωνία. Το κεφάλι της μπορεί να κρύβεται στην άμμο, όμως το μεγάλο σώμα του σκανδάλου παραμένει εκτεθειμένο σε δημόσια θέα.

 ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ πολιτική κουτοπονηριά η κυβέρνηση πάει να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο, το οποίο, εκτός των άλλων, κάνει κομμάτια και θρύψαλα το πάλαι ποτέ «ηθικό πλεονέκτημα» και αποκαλύπτει τη βουλιμία των νεόκοπων που ανακάλυψαν τη σαγήνη της εξουσίας. Αυτή η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης θυμίζει την «ισπανική υποχώρηση», που οδήγησε τους Ισπανούς σε μια μεγάλη-καταστροφική ήττα. Καθώς το Μ. Μαξίμου και ο «στρατιωτικός ακόλουθος του Α. Τσίπρα» βλέπουν το «τυράκι» (πρόσκαιρη ανακούφιση), αλλά δεν βλέπουν τη «φάκα».

 ΚΙ ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον πολιτικά γελοίο και αναξιοπρεπές να επικαλείται η κυβέρνηση -για να δικαιολογήσει την άτακτη φυγή της- έναν πόλεμο που γίνεται εδώ και πολύ καιρό! Πολύ πριν ο κ. Καμμένος αποφασίσει να κάνει δουλειές με έναν καταδικασμένο μεσάζοντα. Με αυτή της τη συμπεριφορά η κυβέρνηση, εκτός του ότι ομολογεί την ενοχή της, αποδεικνύει ότι η όψιμη ευαισθησία της για τα παιδάκια και τους αμάχους της Υεμένης είναι και προσχηματική και ψεύτικη.

Είμαστε οι επιλογές μας

Με ποιον επέλεξε να ταυτιστεί ο Α. Τσίπρας; Με ένα πολιτικό πρόσωπο, που, όπως αλλάζει κόμματα, αλλάζει και φίλους στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα της διαπλοκής. Από τη Δεξιά στην Ακροδεξιά κι από εκεί στη λαϊκίστικη Αριστερά «ένα τσιγάρο δρόμος» για τον Π. Καμμένο. Ο οποίος έχει περάσει με την ίδια ευκολία από τη συναναστροφή αντιμαχόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ενα πρόσωπο που ζει μες στην επιδεικνυόμενη χλιδή χωρίς να έχει πολλά ένσημα. Κάποιον που τζογάρει στα καζίνο, χωρίς την παραμικρή συστολή. Κάποιον που, εκτός από φαντασιόπληκτος και δικομανής, έχει καταδίκες για συκοφαντία. Εναν πολιτικό που υβρίζει με τη μεγαλύτερη άνεση και λασπολογεί με ακόμα…μεγαλύτερη. Με διαδρομή από τον «αρχηγό της 17Ν» έως τα CDs και από εκεί μέχρι τους μεγαλύτερους πολιτικούς μύθους, στους οποίους πρωταγωνιστούν σχεδόν πάντα κάποιες «αόρατες υπηρεσίες».

Ο Α. Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με ένα πρόσωπο-«βαρύ πυροβολικό» της συκοφαντίας και του ψεύδους και το οποίο εκφράζει ταυτοχρόνως τον «Αστυνόμο Μπέκα της Βουλής», τον «Ζεράρντ Ντε Βιλιέ της πολιτικής» και τον «Αρτέμη Μάτσα του δημόσιου βίου». Ταυτίστηκε, δηλαδή, με ένα πολιτικά πλήρως απαξιωμένο πρόσωπο.

Οπου φύγει φύγει…

Εκτός από την πανικόβλητη ακύρωση της συμφωνίας με τη Σ. Αραβία, η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής κάνει και κάτι ακόμα πιο αποκαλυπτικό: Απέρριψε… ασμένως την κλήση στην επιτροπή των μεσαζόντων Παπαδόπουλου, Σφακιανάκη και του Γ. Ρουμπάτη (επικεφαλής της ΕΥΠ), όπως πρότεινε η Ν.Δ. Γιατί άραγε; «Βρε κεκέξ, κουάξ κουάξ»… που θα έλεγε και ο μέντορας «Θανάσης του Μαξίμου».

Νέα εξώδικα

Με αυστηρά εξώδικα κατά του «Documento» και του κ. Τζανακόπουλου απαντά η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την επιχειρούμενη διασύνδεσή της με τον φερόμενο ως μεσάζοντα Ζ. Σφακιανάκη. Η διαρκής στοχοποίηση της κ. Γκραμπόφσκι δείχνει ότι το «σύστημα» του Μ. Μαξίμου ξέμεινε από «όπλα». Η προφανής αδυναμία των επικοινωνιακών «αητών» του Α. Τσίπρα-και του ίδιου του ΠΘ- για κατά μέτωπο πολιτική αντιπαράθεση οδηγεί σε διαρκή και ανυπόστατα -όπως έχει αποδειχθεί- χτυπήματα, μέσω κατασκευασμάτων και της ανύπαρκτης «οικογενειακής ευθύνης». Κάτι που, εκτός των άλλων, προδίδει μεγάλη πολιτική… γενναιότητα…

Λεφτά υπάρχουν, τσίπα;

Οι άνθρωποι της Δ. Αττικής, που γλίτωσαν τα χειρότερα, τώρα ζουν το μεγάλο μαρτύριο. Πρέπει να επιβιώσουν σε άθλιες και αβάσταχτες συνθήκες. Η Πολιτεία ουσιαστικά συνεχίζει να λάμπει διά της απουσίας της. Την ίδια ώρα, όπως λέει με την ερώτησή του ο Γ. Οικονόμου, υπάρχουν 76.461.698 ευρώ από το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ2014-2020) και 19.115.425 ευρώ από την εθνική συμμετοχή. Σύνολο 95.577.123 ευρώ αναξιοποίητα. Εχει ενδιαφέρον τι θα απαντήσουν ο «υπερήφανος» κ. Σπίρτζης και οι λοιποί «ευαίσθητοι» της κυβέρνησης.

ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Αν διώξουν κι άλλο 1.000.000 «καθαρίσαμε» με την ανεργία;
    1. Η περικοπή 350 εκατ. από την υγεία, που βρίκεται σε μαύρο χάλι, εντάσσεται στην αριστερή κοινωική πολιτική»;

Από την στήλη ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου