Ο πορνοστάρ και ο πρόεδρος της Γαλλίας

28/11/17 • 11:54 | UPD 28/11/17 • 11:54

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Ο ένας είναι 42 χρόνων, με δύο γάμους και τέσσερα παιδιά (τρία από την πρώτη γυναίκα, ένα από τη δεύτερη). Τον γνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία και το εξωτερικό, αφού έχει αναδειχθεί πέντε φορές «Ανδρας ηθοποιός της χρονιάς» κι έχει βραβευθεί στις ΗΠΑ.

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Ο άλλος κλείνει τα 40 στις 21 Δεκεμβρίου. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μόνο μία γυναίκα στη ζωή του, την παλιά του καθηγήτρια, που έχει παιδιά και εγγόνια από προηγούμενο γάμο. Τον αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης και εκατομμύρια Ευρωπαίοι τον βλέπουν σαν σωτήρα.

Σίγουρα ανακαλύψατε ότι ο δεύτερος είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρώτος όμως; Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, είναι ο διασημότερος πορνοστάρ και σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών στο Εξάγωνο, ονόματι Μανουέλ Φεραρά. Παιδί φτωχής οικογένειας με πατέρα ηλεκτρολόγο και μητέρα καθαρίστρια, ξεκίνησε να σπουδάσει δάσκαλος. Στα 22 όμως έτυχε να παίξει σε μια πορνοταινία για το χαρτζιλίκι του, κι αυτό ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας, που τον ανέδειξε σε μορφή της ευρωπαϊκής και αμερικανικής βιομηχανίας «ταινιών για ενήλικες».

Οι δρόμοι των δύο αταίριαστων συμπατριωτών δεν θα συναντιόντουσαν ποτέ, αν ο Μακρόν δεν στοχοποιούσε το Σάββατο τη βιομηχανία του πορνό, εξαγγέλλοντας υπαγωγή των ταινιών ΧΧΧ στον έλεγχο του γαλλικού ΕΣΡ με παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης στα γαλλικά γυμνάσια «για τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης πορνογραφίας, που υποδαυλίζει τη βία κατά των γυναικών».

«Κύριε πρόεδρε, μας δαιμονοποιήσατε άδικα. Σας ζητώ να με καλέσετε στο Ελιζέ μαζί με γυναίκες συναδέλφους μου για να σας εξηγήσουμε ότι το πορνό δεν συνδέεται αναγκαστικά με βία και ταπείνωση των γυναικών. Είναι σαν να λέτε ότι κάθε παιδί που παίζει Call of Duty στον υπολογιστή θα βγάλει ένα πιστόλι και θα σκοτώσει τους συμμαθητές του», παραπονέθηκε ο διάσημος πορνοστάρ στο France Inter, ζητώντας ακρόαση από τον Μακρόν. Η Μπριζίτ τι λέει;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap