Φρενοκομείον η -αποχαρακτηρισμένη- Ελλάς

23/11/17 • 14:31 | UPD 23/11/17 • 15:13

Γράφει ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαηλίδης

Άλλη μία μέρα στο βασίλειο του ζουρλομανδύα που λέγεται Ελλάδα και, βλέπουμε μία πολιτική παράνοια γύρω από ένα θέμα εθνικής ασφάλειας που αφορά την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου και πώς τα χρήματα που έχει σε αυτήν σπαταλώνται σε μυστηριώδεις υποθέσεις.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Κάποιος που θα ήθελε να μας ασκήσει κριτική θα έπαιζε με τις λέξεις μένοντας στην φράση «μυστηριώδεις υποθέσεις». Η αλήθεια είναι πως αυτός θα ήταν μεροληπτικός, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί η ιστορία συνδιαλλαγής του Πάνου Καμμένου με την Σαουδική Αραβία, ή τον -όποιο- εκπρόσωπό της.

Οδεύουμε προς τις 20 ημέρες όπου το θέμα συζητείται και ο ελληνικός λαός ακόμη δεν έχει λάβει πειστικές απαντήσεις επί του θέματος. Αναφέραμε όμως εξ αρχής πως πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας και είναι. Το τελευταίο που θα ήθελε κάποιος που αυτοχαρακτηρίζεται ως πατριώτης θα ήταν να δημοσιοποιήσουμε σε όλον τον πλανήτη μία συμφωνία για εξοπλιστικά.

Πάνω σε αυτήν την ευαισθησία, όμως, είδαμε πως ξεκίνησε ένα παίγνιο διαδικασιών και μία τυπολατρία άνευ προηγουμένου με σκοπό τα μικροπολιτικά οφέλη από όλες τις πλευρές.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φαίνεται πως παραμένουν «κολλητοί» αφού ο πρωθυπουργός ανέβαλε την συζήτηση επί του θέματος που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη και την μετέθεσε για Δευτέρα. Δίνοντας το «παρών» στην Βουλή παρέχει την στήριξή του στον κυβερνητικό του εταίρο και αντικρούει την κριτική που του ασκήθηκε πως θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση.

Η αντιπολίτευση από την άλλη έκανε στροφή στην κριτική της λέγοντας πως ο πρωθυπουργός υποκύπτει στις πιέσεις, κάτι που είναι απαράδεκτο, υπονοώντας πως ο κ. Τσίπρας δεν θα έπρεπε να εμπλακεί, κάτι το οποίο όμως ήταν εξίσου απαράδεκτο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών (δηλαδή ο κ. Κοτζιάς) άναψε το φιτίλι ενός ακόμη socialmediaκού πολέμου αφού με ανακοίνωση καλούσε τους πάντες να μην… τολμήσουν να δημοσιοποιήσουν κάποιο από τα απόρρητα έγγραφα της υπόθεσης για τα οποία έγινε λόγος, γιατί θα αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή έγραψε λίγες ώρες αργότερα: «Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλάδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψη της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας».

Μετά όλα τα παραπάνω και ενώ το πολιτικό πινγκ πονγκ έχει επισκιάσει την ουσία της υπόθεσης έρχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο Twitter αποκαλύπτει πως διατίθεται να αποχαρακτηρίσει τα όποια έγγραφα ζητήσει ο εισαγγελέας να δει.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός έγραψε

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώληση τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τα έγγραφα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης αρνήθηκε να τα παραλάβει, τα έβαλε σε φάκελο τον οποίο σφράγισε.

Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ο φάκελος με τα έγγραφα να παραδοθούν στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας ότι οποιαδήποτε διαρροή γίνει δεν θα προέρχεται από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπόθεση «μπάζει» από παντού, αφού ακόμα και οι παλαιότεροι βουλευτές δεν θυμούνται να έχουν ξανασφραγιστεί έγγραφα με τέτοιο τρόπο, ούτε όμως να ξαναέχει γίνει παρόμοια προσκόμιση απόρρητων εγγράφων όπως αυτήν που έκανε ο κ. Λοβέρδος, εκτός από μία περίπτωση το 2014. Τότε ο κ. Καμμένος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη συζήτηση του νομοσχεδίου «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» είχε καταθέσει και ο ίδιος απόρρητο έγγραφο.

«Φρενοκομείον η Ελλάς». Η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί πλέον πιστή αποτύπωση της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter