Στρίβειν διά Παρισίων…

23/11/17 • 11:12 | UPD 23/11/17 • 11:12

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Κάποιοι έσπευσαν να γράψουν χθες σε sites ότι ο Αλέξης έκανε «ντρίμπλα» στη Νέα Δημοκρατία ζητώντας να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, μετά από επίκαιρη ερώτησή της.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Περίεργο που, αν και ποδοσφαιρόφιλοι, φαίνεται να αγνοούν ότι στο ποδόσφαιρο η ντρίμπλα απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα του παίκτη όχι μόνον για να ελέγξει την μπάλα, αλλά και για να δημιουργηθούν ευκαιρίες να σκοράρει ο παίκτης. Και στην προκειμένη περίπτωση η μεν επιδεξιότητα σκόρπισε θυμηδία, η δε ευκαιρία είναι όλη της αντιπολίτευσης ακόμη και εξ αναβολής.

Η «ντρίμπλα» του Αλέξη μόνο με πολιτικό εκβιασμό του εταίρου του ερμηνεύεται. Γιατί ο ορισμός της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου για να συζητηθεί η σκανδαλώδης διαδικασία ανάμεσα σε ατζέντη εκ Κιλκίς, στο Γραφείο υπουργού Εθνικής Αμυνας και στους μη έχοντες καμία γνώση Σαουδάραβες είχε οριστεί προ πολλών ημερών. Επίσης, η απονομή βραβείου από ημιαναρχοαυτόνομο γαλλικό έντυπο είχε καθοριστεί προ καιρού. Επομένως, τι εμπόδιζε τον πρωθυπουργό, αν ήθελε να παρίσταται σήμερα, να έστελνε την επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής πριν από δεκαπέντε μέρες ζητώντας δεύτερη αναβολή;

Η «ντρίμπλα», λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάγκη που εκφράστηκε ως… φιλοτιμία. Φαντάζεστε τον Καμμένο μαινόμενο;

Φυσικά και δεν ήθελε ο Τσίπρας να ξαναμπεί στο ίδιο κάδρο με τον εταίρο του. Φυσικά δεν ήθελε να αναγκαστεί για πολλοστή φορά να τον υπερασπιστεί, κάνοντας το ηθικό πλεονέκτημα χαρτοπόλεμο να τον πετούν από τις εξέδρες. Φυσικά και δεν ήθελε να υπερασπιστεί τον… Βασίλη Παπαδόπουλο που υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο για 300.000 βλήματα, αλλά οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα και τα ήθελαν όχι μέσω ατζέντη, αλλά με διακρατική διαπραγμάτευση!

Ο υπουργός Καμμένος έκαψε την εκ του νόμου διαδικασία: Εστειλε με στρατιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τον αρμόδιο για να γίνει η υπογραφή του συμβολαίου νυχτιάτικα. Διέταξε στρατονόμους να… βάλουν υπό κράτηση τον ταξίαρχο, που έστειλε στο στρατιωτικό εισαγγελέα το φάκελο με τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία μπάζει από παντού, απείλησε τον πρέσβη στο Ριάντ που αποκάλυψε ότι οι Σαουδάραβες έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Αλλά δεν είναι ότι η Καμμένη διαδικασία έκανε την Ελλάδα ρόμπα στα μάτια των Σαουδαράβων, ούτε ότι χάθηκαν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια για το ελληνικό κράτος, είναι ότι προστέθηκαν τα βλήματα στα ελικόπτερα και όλα μαζί στα F-16 κι έγιναν έξαλλοι ακόμη και οι… Ρουβίκωνες. Επομένως, αυτή η ημερήσια εκδρομή του πρωθυπουργού στο Παρίσι, έστω και με ισχνή δικαιολογία, ήταν μια κάποια λύση.

Στην πραγματικότητα φταίνε κάτι «κακοί» δημοσιογράφοι που έγραψαν ότι ο Αλέξης στρίβειν διά των Παρισίων και αφήνει τον συνεταίρο του στο έλεος των εγγράφων που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Η ντρίμπλα του Αλέξη μετέθεσε «το ματσάκι» για τη Δευτέρα. Ομως δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Ο,τι και να πει για να μη χάσει το στήριγμά του, scripta manent.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου