Κάποτε με νεκρούς είχαμε παραιτήσεις, τώρα τίποτα

20/11/17 • 09:31 | UPD 20/11/17 • 09:42

«Να πάνε σπίτια τους γιατί το πλεόνασμα που εμφανίζουν είναι ματωμένο από τις αυτοκτονίες και τις λιμοκτονίες των μαθητών»

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είχε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά καμιά 200αριά φορές.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

«Να παραιτηθούν γιατί ξεπουλούν τον ΟΛΠ στους Κινέζους», φώναζε ο Τσίπρας.

«Να πάνε σπίτια τους γιατί το πλεόνασμα που εμφανίζουν είναι ματωμένο από τις αυτοκτονίες και τις λιμοκτονίες των μαθητών», υπερθεμάτιζε ο ίδιος.

«Μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς», απειλούσε τους Σαμαροβενιζέλους ο σημερινός πρωθυπουργός, ο οποίος τελικά κατάφερε την αποστολή του προκαλώντας πρόωρες εκλογές με αφορμή το αστείο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από τότε οι Συριζαίοι έγιναν σκληρόπετσοι και κυρίως αδίστακτοι. Οι «αγωνιστές της αριστεράς» που θα μας έσωζαν από τα νύχια της Μέρκελ και της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης υπέγραψαν, οι αθεόφοβοι, δύο μνημόνια στα πρώτα δύο χρόνια.

Οι «μαχητές της δημοκρατίας» που δεν δέχονταν μύγα στο σπαθί τους σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ψήφισαν με επευφημίες (για τη διατήρηση της καρέκλας τους) τη δημιουργία υπερταμείου παραδίδοντας τη διαχείριση και κυρίως τον έλεγχο της κρατικής περιουσίας στους δανειστές.

Αυτοί που ζητούσαν παραιτήσεις με κάθε αφορμή σφυρίζουν αδιάφορα τώρα που κυβερνούν και ευθύνονται για μεγάλες τραγωδίες.

Ούτε καν για λόγους συμβολισμού δεν παραιτήθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετά την καταστροφή του Σαρωνικού.

Καμία παραίτηση για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής. Αυτοί που υπόσχονταν μαγικές λύσεις το 2014 και ξιφουλκούσαν κατά των αντιπάλων τους τώρα έχουν λουφάξει στις καρέκλες τους. Ούτε καν στην πόλη για να δουν από κοντά την καταστροφή δεν πήγαν ο πρωθυπουργός και η περιφερειάρχης, που έχει τις δικές της ευθύνες για τη μη υλοποίηση του έργου που θα θωράκιζε την περιοχή.

Ακόμη και για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο ο μοναδικός «υπεύθυνος» που την πλήρωσε ήταν ο «αλφαμίτης» του υπουργείου. Για παραιτήσεις υπουργών, επιτελαρχών στρατού και αστυνομίας ούτε συζήτηση.
Η κυβέρνηση των «ανευθυνοϋπεύθυνων» δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη, όταν πρόκειται για θέματα που διαχειρίζεται. Πάντα φταίνε οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι επόμενοι, η κλιματική αλλαγή και οι συνωμότες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Κάποτε λέγαμε εάν έπρεπε να έχουμε νεκρούς για να παραιτηθεί κάποιος, προκειμένου να δείξουμε τον πολιτικό παχυδερμισμό της εξουσίας. Οπως φαίνεται με τους Συριζανέλ ούτε αυτό είναι αρκετό για να κουνηθούν από τις καρέκλες τους.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η δικηγόρος που τραυματίσθηκε σοβαρά έξω από το Πολυτεχνείο όταν φωτοβολίδα σφηνώθηκε στο πόδι της έπεσε θύμα των φασιστικών δυνάμεων που δρουν ανενόχλητοι με κουκούλες και μολότοφ. Οι εγκληματικές συμμορίες που δρουν στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο αποτελούν πληγή για τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση με την τακτική της αδράνειας τους προστατεύει με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται. Δυστυχώς έτσι όπως κλιμακώνεται η βία σύντομα θα έχουμε νεκρούς εκτός εάν το Μαξίμου αφήσει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να επιβάλει τον νόμο και την τάξη.

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας όμως η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για ανάπτυξη 1% φέτος που είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, εάν επιβεβαιωθεί στην πράξη. Το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει αύριο στη Βουλή προσγειώνει στο 1,6% την αύξηση του ΑΕΠ (από 2,8% αρχική εκτίμηση) αλλά τα σύννεφα στην οικονομία έχουν πυκνώσει και ο πήχυς μπορεί να χαμηλώσει. Η υπερφορολόγηση και η ανεπάρκεια των υπουργών που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την παραμικρή δουλειά κρατούν την οικονομία δέσμια της ύφεσης και της στασιμότητας.

O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου