Βολεμένοι στην εξουσία έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία

18/11/17 • 11:53 | UPD 18/11/17 • 11:53

Γράφει ο Πάνος Αμυράς διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πάει στη Μάνδρα και να μιλήσει με τους κατοίκους. Εκανε μία βόλτα στην εθνική οδό με τους υπουργούς και έφυγε υπό άκρα μυστικότητα για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πλημμυροπαθών.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου αποκαλύφθηκε η πολιτική γύμνια της κυβέρνησης της Αριστεράς, που βάζει την επικοινωνία πάνω από την ουσία. Ο πρωθυπουργός «έβγαλε την υποχρέωση» με την ολιγόλεπτη παραμονή του στην εθνική οδό και πέταξε για τη Σουηδία.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που χθες δήλωνε ότι πριν ταφούν οι νεκροί της τραγωδίας δεν μπορούμε να πούμε τίποτε, είχε σπεύσει από το πρώτο βράδυ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσει μήνυση παριστάνοντας τον κατήγορο. Δεν κατάλαβε ότι η Περιφέρεια Αττικής ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη;

Στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι η προπαγάνδα και η εικόνα είναι ισχυρότερη από την πραγματικότητα. Στα ψέματα είχαν επενδύσει, με ψέματα ανέβηκαν στις καρέκλες τους και τώρα καταγγέλλουν ως «fake news» όποιο μέσο τους ξεσκεπάζει.

Η Δούρου είχε καταγγείλει τον Σγουρό ότι στα 3,5 χρόνια της θητείας του δεν είχε κάνει τίποτε για την αντιπλημμυρική προστασία. Η ίδια έχει συμπληρώσει τρία χρόνια στην ίδια θέση και η Περιφέρεια βαρύνεται με μία πολύνεκρη τραγωδία.

Είχε τη μελέτη έτοιμη από τον Οκτώβριο του 2014 για τη διευθέτηση των δύο χειμάρρων που έπνιξαν τη Μάνδρα. Το έργο έμεινε στα χαρτιά. Το μόνο που άλλαζε ήταν το κόστος. Τον Απρίλιο του 2017 ο αντιπεριφερειάρχης έλεγε ότι είναι έτοιμος ο διαγωνισμός με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο έγινε αναθεώρηση της δαπάνης στα 11 εκατομμύρια ευρώ και χθες η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια. Κάθε μήνας και εκατομμύριο αλλά το έργο ακόμη στα συρτάρια.

Οσο για τον ισχυρισμό της Περιφέρειας ότι περιμένει τρία χρόνια το Δασαρχείο Αιγάλεω για να εγκρίνει το έργο, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Αλήθεια, η κυρία Δούρου που δήλωνε έτοιμη να λύσει τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό μέσα σε λίγους μήνες και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα άλλαζε την Ευρώπη δεν μπορούν επί τρία χρόνια να βρουν άκρη με το Δασαρχείο Αιγάλεω; Και γιατί τότε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής διαβεβαίωνε πριν από λίγες ημέρες ότι όλα ήταν έτοιμα εν όψει χειμώνα; Γιατί η κυρία Δούρου δεν ξεσήκωσε τον κόσμο και πόσα ακόμη έργα είναι μπλοκαρισμένα από τα δασαρχεία;

Με ψέματα προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους. Βολεμένα στις καρέκλες εν μέσω χρυσών υπογραφών και προϋπολογισμών που φουσκώνουν, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Και για αυτό δεν έχουν το θάρρος να αντικρίσουν στα μάτια τους άτυχους κατοίκους της Μάνδρας.

ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

«Αφήστε τα παιδιά να παίξουν», είχε πει ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος σχολιάζοντας την υποδοχή που είχε τύχει ο Κουφοντίνας από αντιεξουσιαστές και «Ρουβίκωνες». Χθες τα «παιδιά» έπαιξαν στο υπουργείο του. Ο Ρουβίκωνας εισήλθε στο Πεντάγωνο και πέταξε φέιγ βολάν για την παραγγελία των F-16 και το Πολυτεχνείο. Τα πράγματα πλέον είναι σοβαρά. Εάν οι αντιεξουσιαστές μπορούν να εισβάλλουν στο καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της χώρας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με αστεϊσμούς ούτε σφυρίζοντας αδιάφορα. Τουλάχιστον στο Πεντάγωνο έχει μετρό και δεν χρειάστηκε να καλέσει η Βουλή ταξί…

ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Η τραγωδία στη Μάνδρα χάλασε τη φιέστα που ετοίμαζε ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα. Η συζήτηση τη Δευτέρα στη Βουλή θα γίνει υπό τη σκιά της καταστροφής στη Δυτική Αττική και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για τη συνήθη προπαγάνδα, αν και πάλι είναι ικανοί για όλα στο Μαξίμου. Το μέρισμα προήλθε από τους φτωχούς μέσω των υπέρογκων αυξήσεων στην έμμεση φορολογία, που χτυπά τους οικονομικά ασθενέστερους. Επιπλέον, το πλεόνασμα προέκυψε από την άγρια περικοπή του ΠΔΕ, που σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη θα διοχετευόταν για αντιπλημμυρικά έργα…

O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου