Κυρία Δούρου, τι πήγε λάθος;

16/11/17 • 13:14 | UPD 16/11/17 • 13:17

Γράφει διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαηλίδης

Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη την Τετάρτη στην Δυτική Αττική. Μία μεγάλη νεροποντή και δύο ρέματα ήταν ικανά να αφαιρέσουν 15 ανθρώπινες ζωές. Ποιοι φταίνε όμως;

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Το να αναζητηθούν ευθύνες δεν είναι λαϊκισμός, είναι ανάγκη και, σεβασμός προς τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν και τις οικογένειές τους. Πολύ φοβάμαι πως θα φωνάξουμε, θα συζητήσουμε και σε λίγα 24ωρα θα συνεχίσουμε όλοι τους ρυθμούς της ζωής μας. Έχουμε συνηθίσει να ξεχνάμε…

Τα καλοκαίρια μιλάμε για τα γερασμένα CanadAir και για τις ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα. Στους σεισμούς, για τα παλαιά κτήρια των πόλεων και τις αντοχές τους, ενώ κάθε φθινόπωρο για τα αντιπλημμυρικά που δεν υπάρχουν. Μέχρι πού θα φτάσει όμως αυτή η κατάσταση;

Δεν πρέπει κάποια αρμόδια αρχή να αναλάβει την ευθύνη της όποια τραγωδίας και να δώσει λύσεις; Στο άκουσμα των όσων είπε αντιπεριφερειάρχης περί θεομηνίας, αντιπαραβάλλεται ο στρατηγός άνεμος και συνειδητοποιείς πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτόν τον τόπο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Από την άλλη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήλωσε πως θα αναλάβει τις ευθύνες για την περιφέρεια εάν και εφόσον προκύψουν. «Aν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα εγώ θα τις αναλάβω και δεν θα κρυφτώ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα αναλάβω όμως», προσέθεσε, «τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος».

Και αν όλα τα παραπάνω μοιάζουν ελπιδοφόρα, στην συνέχεια η κυρία Δούρου επέστρεψε στο κλασσικό, ελληνικό παλαιοκομματικό παιχνίδι της «καμμένης γης», καθώς δήλωσε πως βρήκε την περιφέρεια «γυμνή» όσον αφόρα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Εμείς θυμόμαστε την Ρένα Δούρου, όμως, να λέει τον Απρίλιο του 2014 ότι της αρκούν 6 μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό!

Ναι, είναι γνωστό σε όλους πως το ελληνικά κράτος είναι μια Λερναία Ύδρα, που δεν νικιέται. Από άτομα με πυγμή όμως, περιμένουμε να τιμήσουν την ψήφο που έλαβαν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κινήσουν γη και ουρανό για να συντονιστούν οι όποιες αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να προστατευτούν οι πολίτες.

Ένα και μόνο ερώτημα: Τι πήγε λάθος τόσα χρόνια; Μάλλον τίποτα, όλα έμειναν τα ίδια.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής σύνταξης του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter