Σσσσσς, μας ακούνε…

16/11/17 • 10:38 | UPD 16/11/17 • 10:38

Τα fake news είναι καθημερινή πρακτική για την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου. Η ομάδα που τα κατασκευάζει στα υπόγεια του Μαξίμου βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Τόσες ώρες υπερωρίες, ούτε ο Σταχάνοφ δεν θα έκανε.

Τα fake news είναι καθημερινή πρακτική για την κυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου. Η ομάδα που τα κατασκευάζει στα υπόγεια του Μαξίμου βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Τόσες ώρες υπερωρίες, ούτε ο Σταχάνοφ δεν θα έκανε.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Βλέπεις τα κατασκευασμένα σποτάκια που λένε πως ό,τι μας υποσχέθηκε ο Τσίπρας αυτά κάνει, κι εσύ που σκέφτεσαι ότι στις 30 Νοεμβρίου έχεις να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος – ως πρώην μεσαία τάξη και νυν πενόμενη ψάχνεις τοίχο να κοπανήσεις το κεφάλι σου… Ειδικά, αν συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στα πρόβατα που επέλεξαν λύκο για πρωθυπουργό.

Επειδή ο τόπος βουίζει για τα όπλα που θα πουλούσε ο Καμμένος στο Κατάρ ή στην Ιορδανία ή στη Σαουδική Αραβία ή όπου κάτσουν… μέσω Κιλκίς, διά της Ολυμπιακής Εταιρείας, η οποία έχει να παρουσιάσει ισολογισμό από το 2013 και εκπροσωπείται από κάποιον Βασίλη Παπαδόπουλο, καν μέλος του ΔΣ της, το κατασκευαστήριο fake news έχει πάρει φωτιά! Ευτυχώς, η Πυροσβεστική είναι δίπλα, άμα χρειαστεί.

Αλλά εκεί που ανησυχούσαμε μήπως το Μαξίμου απώλεσε τη φωνή του, βλέποντας τη σύλληψη ταξιάρχου, ενώπιον του Α ΓΕΕΘΑ, επειδή έπραξε το καθήκον του και την «τιμωρία» του Ελληνα προξένου στο Ριάντ, επειδή εγγράφως ενημέρωσε τον υπουργό ότι οι Σαουδάραβες δεν γνώριζαν τον Παπαδόπουλο, έγινε το θαύμα!

Το Μαξίμου βρήκε φωνή, διαβάζοντας την «είδηση» στην εφημερίδα -διατεταγμένης υπηρεσίας- ότι η Μιράντα Ξαφά, οικονομολόγος -και προ αμνημονεύτων χρόνων υπάλληλος του ΔΝΤ- δυσφημεί την Ελλάδα και συκοφαντεί την κυβέρνηση ότι δεν προχωρούν οι επενδύσεις! Ελα, ρε παιδί μου. Πότε έγινε αυτό;

Το Μαξίμου υιοθετώντας «την είδηση» έβγαλε ανακοίνωση… αναβαθμίζοντας τη Μιράντα Ξαφά σε σύμβουλο και μυστικοσύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και ζητά να απολογηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ για την Ξαφά, για την οποία η εφημερίδα του Μαξίμου ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Φοβάμαι ότι τώρα μόνον αντιλαμβανόμαστε ότι ο κατήφορος που έχει πάρει το Μαξίμου είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Διολισθαίνει σε αυταρχισμό που θυμίζει μέρες χούντας. Απειλεί πολίτες, επειδή εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους εκτός και εντός Ελλάδος.

Καταλήγουμε καθημερινά στις συζητήσεις μας με την επωδό: «τι ζούμε;» ή «αυτά που ζούμε δεν υπάρχουν». Νομίζω ότι εντός ολίγου θα την αντικαταστήσουμε με νέα εκδοχή: «Μη μιλάτε. Κινδυνεύουμε να πάμε μέσα».
Υστερόγραφο

Κι ενώ εμείς θα πηγαίνουμε μέσα ο πας Κουφοντίνας θα βγαίνει για τα μελίσσια του…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου