Μυστικός πράκτωρ Θου Βου σαμποτάρει τις τράπεζες

16/11/17 • 10:24 | UPD 16/11/17 • 10:24

Σε καθημερινή βάση αντιπολιτεύονται τη Νέα Δημοκρατία σαν να είναι κυβέρνηση. Κάνουν την τρίχα τριχιά, διαστρεβλώνουν δηλώσεις, κατασκευάζουν ειδήσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν παίζονται στην προπαγάνδα. Τα κόλπα τα ξέρουν από τα γεννοφάσκια τους, με αυτά αναρριχήθηκαν στην εξουσία, έτσι θέλουν να μείνουν στις καρέκλες τους.

Σε καθημερινή βάση αντιπολιτεύονται τη Νέα Δημοκρατία σαν να είναι κυβέρνηση. Κάνουν την τρίχα τριχιά, διαστρεβλώνουν δηλώσεις, κατασκευάζουν ειδήσεις.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Από τα 1500άρια του Δαβαράκη έχουν περάσει πλέον σε πιο οργανωμένες καταστάσεις. Ο μηχανισμός προπαγάνδας λειτουργεί συστηματικά στο Μαξίμου και τροφοδοτεί με «ειδήσεις» τα συμπολιτευόμενα μέσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στα πολιτικά χρονικά αλλά μάλλον η πιο ξεδιάντροπη και σίγουρα η πιο αστεία.
Σκοπός τους να θολώσουν τα πράγματα σε μία περίοδο κατά την οποία αποκαλύπτονται με επίσημα έγγραφα και υπογραφές αδιαφανείς διαδικασίες στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της αριστεράς έχει πάει περίπατο.

Για όλες τους τις αποτυχίες φταίει η Νέα Δημοκρατία και ιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πλέον μάθαμε ότι έχει σχηματίσει «ομάδες γαλάζιων πρακτόρων» που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να σαμποτάρουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι αποκαλύψεις της γαλάζιας ομάδας από το Μαξίμου έχουν και παράπλευρες απώλειες για την κυβέρνηση. Αντί τα φιλικά μέσα ενημέρωσης να προβάλουν την πρωτοφανή υποδοχή που έτυχε ο πρωθυπουργός στη Θράκη από τους κατοίκους των περιοχών που έτρεχαν να τον αγκαλιάσουν, ασχολήθηκαν με τη «μυστική αποστολή» της φερόμενης ως άτυπης συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Μιράντας Ξαφά.

Και «άτυπη» και «φερόμενη» και «σύμβουλος» η Ξαφά η οποία από το Λονδίνο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είπε ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει, οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση την οποία επειδή δεν θα αντέξει ο Τσίπρας, θα χάσει τις εκλογές για να τις κερδίσει ο Κυριάκος που θα υπογράψει τέταρτο μνημόνιο. Φανταστείτε να μην ήταν και «φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος» του Μητσοτάκη τι θα έλεγε για τον πρόεδρο της ΝΔ. Οτι θα υπέγραφε τη δημιουργία του υπερταμείου;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διέλυσε το πιστωτικό σύστημα με το δημοψήφισμα του 2015 επιβάλλοντας capital controls και ξεπούλησε τις τράπεζες στα funds με την αχρείαστη έως το 2014 ανακεφαλαιοποίηση τώρα ανακάλυψε τον δικό της φανταστικό της εχθρό.

Το ωραίο είναι ότι στις αρχές Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι εάν δεν γίνουν πλειστηριασμοί θα υπάρχει πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης. Μάλλον θα πήρε μπιλιέτο από τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός και αντί να το καταγγείλει το διάβασε.

Στην πράξη η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πρακτικές ακραίας προπαγάνδας. Πιστεύει στη δύναμη του ψέματος, για το οποίο όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ «μπορεί να κάνει τον γύρο του μισού πλανήτη πριν η αλήθεια προλάβει να φορέσει καν το παντελόνι της».

Μόνο που στην περίπτωση του Μαξίμου ισχύει περισσότερο ο μύθος με τον τσοπανάκο και τον λύκο παρά η ρήση του Τσώρτσιλ.

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΤΣΙΟΓΚΑ

Ο Απόστολος Τσιόγκας που επί σειρά ετών ήταν βασικό στέλεχος στο δημιουργικό τμήμα του «Ελεύθερου Τύπου» έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Εξαιρετικός επαγγελματίας, γλυκύτατος άνθρωπος και καλός φίλος ο Απόστολος κοσμούσε τον χώρο του τύπου και έδινε πάντα τον δικό του αγώνα με εντιμότητα και ευσυνειδησία. Μετά την εφημερίδα μας είχε εργασθεί στην «Καθημερινή», και όποτε συναντιόμασταν έξω από τις εγκαταστάσεις του Σκάι πάντα είχε να πει έναν καλό λόγο για τους παλαιούς του συναδέλφους στον «Ελεύθερο Τύπο». Καλό σου ταξίδι Απόστολε και καλή δύναμη στη σύζυγο και τα δύο τέκνα τους.

ΟΥΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ελλάδα πενθεί τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική. Το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση ούτε όμως και για επιφανειακές απαντήσεις όπως αυτή που έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη, η οποία απέδωσε την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή. Ακόμη και αυτό να συμβαίνει έχει ενδιαφέρον ότι χθες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Greenpeace ανακοίνωσαν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε φέτος στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.

O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

 

Copy link
Powered by Social Snap