Aλλα τα λεγόμενα κι άλλα τα βλεπόμενα

15/11/17 • 20:23 | UPD 15/11/17 • 20:23

Λίγο η  καμένη υπόθεση  Καμμένου, λίγο η καούρα από τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. Λίγο η εκτέλεση με την ηλεκτρονική μέθοδο περισσότερων από 700 πλειστηριασμών ακινήτων που ‘ρχεται.

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης*

Λίγο η βίαιη μετάβαση από το: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη». Λίγο το ότι πέρασε ο καιρός και δεν γύρισε ο τροχός και από τα 95 προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί αδρομερώς μόνο τα 25 άρα την φάγαμε την καμήλα και μένει η ουρά των 70 και κάτι. Τα οποία πρέπει μέσα σε 20 μέρες να υλοποιηθούν για να μπορέσει να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Λίγο έως πολύ η πίεση είναι δυσβάσταχτη.

Άρα δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγεις, πόσω μάλλον δε, όταν είσαι συνηθισμένος στις φιέστες αρχής γενομένης από την εφάπαξ παροχή που εμφανίστηκε από το πουθενά ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς το 2016 και ως δήθεν δέκατη τρίτη σύνταξη. Για να μεταφερθούμε στην υπέρβαση του στόχου του 2016 για πρωτογενές πλεόνασμα η οποία παρουσιάστηκε  από την κυβέρνηση ως το μεγάλο της επίτευγμα. Και να καταλήξουμε σήμερα ο κατεργάρης των Χριστουγέννων και σημερινός πρωθυπουργός χωρίς να έχει πετύχει ούτε περισσότερες θέσεις εργασίας ούτε προσέλκυση επενδύσεων ούτε αποκατάσταση της ανεπανόρθωτης ζημιάς που έχει υποστεί  ο ιδιωτικό τομέας να επιδίδεται σε ένα νέο ρεσιτάλ αδικαιολόγητων και προκλητικών πανηγυρισμών.

Την ίδια ώρα που η πραγματική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα αφυδάτωσης και σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη από πολιτικές που επιτείνουν το μαρτύριο της σταγόνας, αίφνης, γινόμαστε μάρτυρες πανηγυρισμών για «κοινωνικό» μέρισμα από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Δυστυχώς όμως στην ουσία είναι αυτό που δείχνει αλλά πρόκειται για ένα κραυγαλέο δείγμα πρωτογενούς υποκρισίας Vol 3 από την πλευρά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Την επιστροφή ληξιπροθέσμων οφειλών, ο κ. Πρωθυπουργός, τη βαφτίζει κοινωνικό μέρισμα. Τα 315 εκατ. ευρώ από τις κρατήσεις υγείας υπέρ ΕΟΠΥΥ τα οποία τα ανώτατα δικαστήρια επιστρέφουν και όχι ο κ. Τσίπρας. Την αποτυχία εξυγίανσης της ΔΕΗ την οποία χρεώνεται εξολοκλήρου η σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Πρωθυπουργός, τη βαφτίζει κοινωνικό μέρισμα. Συνοψίζοντας από τα 1,4 δις που μας παρουσίασε ο Πρωθυπουργός λίγες ώρες πριν ως κοινωνικό μέρισμα μόνο τα μισά μπορούν να θεωρηθούν κοινωνικό μέρισμα, αλλά ακόμη και αυτά προήλθαν, όχι χάριν κάποιας αναπτυξιακής πολιτικής που εφήρμοσε η σημερινή κυβέρνηση ούτε λόγω κάποιες μεγάλης νίκης που πέτυχε υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων. Το κάθε άλλο παρά κοινωνικό μέρισμα του Πρωθυπουργού είναι αποτέλεσμα της συνεχούς αφαίμαξης των συνεπών φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών.

Πολίτες οι οποίοι διαμόρφωσαν το δήθεν κοινωνικό μέρισμα του Πρωθυπουργού από το ΕΚΑΣ τους που η σημερινή κυβέρνηση κατάργησε. Από τις συντάξεις που η ίδια η κυβέρνηση κουτσούρεψε και από την ίδια τους την τσέπη που η ίδια η κυβέρνηση άδειασε. Κοινώς ο «άθλος» του πρωθυπουργού δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια ωραία επιφάνεια με  ένα τρομακτικό βάθος ή όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός μας: «Άλλα τα λεγόμενα κι άλλα τα βλεπόμενα.»

*Ο Γιώργος Κουμπαράκης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ