Γκεμπελικό μέρισμα

15/11/17 • 11:04 | UPD 15/11/17 • 11:04

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης

Γίνεται πολύ κουβέντα εδώ και καιρό τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός για τη στροφή στον ρεαλισμό που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Η αλήθεια πίσω από τα διαγγέλματα, τις ομιλίες στη Βουλή, τα μέτρα που ψηφίζει είναι εντελώς διαφορετική. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει καμία στροφή στον ρεαλισμό. Δεν πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει. Είναι εντελώς αντίθετος σε κάθε ιδιωτική επενδυτική πρωτοβουλία. Παραμένει βαθιά κρατιστής.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΤΟ ΜΟΝΟ που ενδιαφέρει το Μαξίμου είναι να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους πάση θυσία. Και όταν λένε πάση θυσία το εννοούν. Αδιαφορούν για τις συνέπειες. Δεν ντρέπονται να ομολογήσουν πως έχουν ξετινάξει τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά αδύναμους με την υπερφορολόγηση και τις μειώσεις συντάξεων, επιδομάτων, EΚΑΣ ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας όχι μόνο δεν έχει κάνει στροφή στον ρεαλισμό, αντιθέτως επιχειρεί και πάλι να δημιουργήσει νέες αυταπάτες στην κοινωνία. Στόχος του να εξαντλήσει όλο τον χρόνο που διαθέτει έως τις εκλογές του 2019 αφηγούμενος ένα success story που δεν υπάρχει.

ΜΟΙΡΑΖΕΙ 720 εκατομμύρια ευρώ σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες, ένα φιλοδώρημα κατά μέσο όρο των 211 ευρώ, ενώ μόνο φέτος εφαρμόστηκαν μέτρα ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό το χαρακτηρίζει κοινωνική πολιτική. Στο διάγγελμα μίλησε για το επιτυχημένο κυνήγι της φοροδιαφυγής, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως το υπερπλεόνασμα επιτεύχθηκε μέσα από την υπερφορολόγηση.

ΤΟΛΜΗΣΕ να πει πως υπάρχει προστασία των δανειοληπτών. Σε λίγους μήνες που θα τελειώσουν οι πλειστηριασμοί ακριβών ακινήτων των στρατηγικών κακοπληρωτών, θα βγαίνουν στο σφυρί και α’ κατοικίες κοινών θνητών της μεσαίας τάξης.

ΚΑΙ πάνω από όλα αυτά υπάρχει το μεγαλύτερο ψέμα. Η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια και την κρίση που θα έρθει το καλοκαίρι του 2018. Οταν έχει ήδη ψηφίσει δραστικές μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο και έχει συμφωνήσει σε βαριά πολιτική λιτότητας τουλάχιστον έως το 2030.

ΑΡΑΓΕ θα κάνει διάγγελμα την ημέρα που οι συνταξιούχοι θα αντικρίσουν τσεκουρωμένες αποδοχές στα ΑΤΜ; Γιατί δεν έκανε διάγγελμα για την αύξηση των εισφορών και όλων των άμεσων και έμμεσων φόρων; Η γκεμπελική προπαγάνδα του Μαξίμου θα συνεχιστεί πασπαλισμένη με περίσσιο θράσος έως την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος την επόμενη εξαπάτηση των πολιτών ελπίζοντας πως και πάλι θα βρει ανταπόκριση. Αλλά πλέον οι ψηφοφόροι γνωρίζουν την αλήθεια…

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου