Τέρμα τα ψέματα

13/11/17 • 11:20 | UPD 13/11/17 • 11:20

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

 

Το άρθρο γράφεται ενώ ο κ. Αλιβιζάτος έχει δώσει ήδη και δεύτερη παράταση, ώστε οι πολίτες που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά να συμμετέχουν στη γέννηση του καινούργιου κόμματος. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει -ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα που δεν θα το έχουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα- να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την άνοιξη που φέρνει στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οταν άνοιξε τη διαδικασία για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς -ή όπως θα την ονομάσει το επερχόμενο συνέδριο- πολλοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν διστακτικοί, πιστεύοντας ότι οι κατακερματισμένες δυνάμεις δύσκολα θα έβρισκαν μια κοινή συνισταμένη. Η δε κυβέρνηση δεν έχασε καμία ευκαιρία να χλευάσει το εγχείρημα.

Η κ. Γεννηματά δούλεψε σταθερά, επίμονα και υπομονετικά. Χθες κέρδισε πανηγυρικά το στοίχημα. Η άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η συνεργασία που επέτυχε με τους συνυποψηφίους της δικαίωσαν απόλυτα τους στόχους της. Ταυτόχρονα γέννησε στους πολίτες την ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κατακρεούργησε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη βρίσκεται σε αποδρομή, χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης. Τέρμα τα ψέματα.

Αν χθες βράδυ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου κόμματος μπήκαν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η θαλασσοταραχή στο Μαξίμου έχει πιάσει περί τα εννέα μποφόρ. Η ζάλη του είναι το αποτέλεσμα της χειροπιαστής απόρριψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Φυσικά, το Μαξίμου έχει αρχίσει να διαρρέει ότι δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές κι επομένως δεν ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Οτι το διακύβευμα αφορά στη δημιουργία του νέου φορέα και δεν μπήκε για να κριθεί στην κάλπη η κυβερνητική πολιτική.

Αν έτσι νομίζει ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ας ρωτήσει τον Βερναρδάκη αν μπορεί να υπάρξει εγκυρότερο δημοσκοπικό πανελλαδικό δείγμα για τον τρόμο που προκαλεί η εξοντωτική φορολόγηση στους έντιμους και στους συνεπείς πολίτες, στη μεσαία τάξη, σε εκείνους που φυτοζωούν με 500 ευρώ το μήνα…

Ας ρωτήσει τον Βερναρδάκη αν μπορεί να υπάρξει πιο αξιόπιστη μέτρηση για την απώλεια της λαϊκής στήριξης της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επειδή δεν περνά μέρα να μην αποκαλυφθεί κι ένα σκάνδαλο που σπεύδει να κουκουλώσει, αρκεί να μη χάσει την εξουσία.

Ας ρωτήσει τον Βερναρδάκη αν τώρα πλέον η προπαγάνδα στην οποία καταφεύγει το Μαξίμου, κατά τρόπο προκλητικά χυδαίο, μπορεί να υποκαταστήσει την εικόνα της συντριβής που βγαίνει μέσα από τις κάλπες…

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση τρομοκράτησε τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζω ότι ξύπνησε και την Πειραιώς.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

 

Copy link
Powered by Social Snap