Η Δημοκρατία δεν ξεχνά!

10/11/17 • 08:07 | UPD 10/11/17 • 08:07

Η Δημοκρατία και γενναιόψυχη είναι και δεν εκδικείται, όπως πιστεύουν ορισμένοι, διαστρεβλώνοντας το αληθινό της νόημα. Αυτοί που έχουν εκδικητική μανία είναι κάτι πιστολέρο της «17Ν», όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που εδώ και λίγες ώρες απολαμβάνει την άδειά του από τις φυλακές στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Και αυτό όταν 13 οικογένειες θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από το πιστόλι του.

Η Δημοκρατία έχει όμως και ένα άλλο χάρισμα. Δεν ξεχνά, ούτε απευθύνεται σε μωρούς. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει όσοι έχουν βάλει σκοπό να την καταλύσουν με αίμα αθώων ανθρώπων.

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα, τον κύριο εκτελεστικό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης, πάσχει για ένα βασικό λόγο. Ο συγκεκριμένος δολοφόνος της «17Ν» δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις αποτρόπαιες πράξεις του. Για τις οποίες μάλιστα αισθάνεται και υπερήφανος.
Τις ιδέες του μπορεί να τις κάνει ό,τι θέλει ο ίδιος ο Κουφοντίνας και ο κάθε τρομοκράτης, που μπορεί να δηλώνει «επαναστάτης» ή ό,τι άλλο θέλει. Αλλά τις εγκληματικές πράξεις του, σε συνδυασμό με τη μη μεταμέλειά του, οι δικαστικοί λειτουργοί και η διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος είναι υποχρεωμένοι να τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, όταν πρόκειται για τέτοιου είδους ζητήματα που προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.

Ο Κουφοντίνας λοιπόν δεν έχει δώσει κανένα δείγμα ότι μπορεί να έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του. Αντιθέτως, δεν κρύβει ότι είναι υπέρ της ένοπλης πάλης και ότι ενθαρρύνει τους «συντρόφους αγωνιστές» που προχωρούν σε νέες αξιόποινες πράξεις κατά της Δημοκρατίας μας.

Για το λόγο αυτόν, δεν θα έπρεπε να δικαιούται αδείας. Αυτό άλλωστε είναι και ο ουσιαστικός σκοπός οποιουδήποτε σωφρονιστικού συστήματος. Οχι μόνο να σωφρονίζει τους κατάδικους, αλλά και να προστατεύει τους πολίτες και τη Δημοκρατία από επικίνδυνους εγκληματίες.

Οσο για την κυβέρνηση, η αδυναμία της ακόμα και να σχολιάσει την απόφαση για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα είναι χαρακτηριστική. Ομως δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή όταν έχουμε δεκάδες θύματα από την τρομοκρατία και διαρκώς δημιουργούνται νέες γενιές τρομοκρατών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.